5 poängs ledning för Grebbestad efter seger mot Gauthiod

Grebbestad ökar på sin serieledning till hela fem poäng efter en tuff bortamatch mot IK Gauthiod. Det var ett bra Gauthiod som ändå fick se sig besegrade på hemmaplan med matchens enda mål av Jonas Henriksson efter 86 minuters spel.

Bilden: Jonas Henriksson laddar för att klippa in matchens enda mål. Se gärna bild på Gauthiods hemsida som visar fint när bollen går i mål

Första halvlek
Det blev som väntat en riktigt tuff bortamatch för Grebbestad. Gauthiod öppnade med hård och tidig press på Grebbestads försvar och Grebbestad hade problem inledningsvis.

Och med Gauthiods fina öppning så kom det även målchanser. Den första efter fem minuters spel då et inlägg nådde Jacob Berg som inte kunde hålla ner nicken som smet över.

Gauthiod slog gärna djupt på sin vänsterkant där Kristijan Nikolla startade matchen stark. Efter sju minuter fick han en bra djupledsboll och slog ett långt bra inlägg mot David Svensson som dock fick snäv vinkel på sin nick och då inte klarade av att nicka mot mål.

Grebbestad kom egentligen ingen vart offensivt under matchens inledande 20 minuter men man började sakteliga komma något bättre in i matchen.

Kristijan Nikolla snurade åter ute på kanten efter 20 minuter och slog sedan ett bra inlägg mot Albrim Demalijaj som försökte lyfta in bollen mot en utrusande Jonatan Hårenberg som var med fint och kunde rädda till en hörna.

Hörnan blev ganska farlig då den slogs bra men Wiktor Werséns nick vid första stolpen gick utanför.

Grebbestads två bästa lägen i första halvlek var egentligen inga lägen på grund av avblåsningar strax före. Första av dessa (22 minuter) var Grebbestad första tillstymmelse till målchans då en hörna nådde Tobias Carlsson som sköt i mål. Dock avblåst för hands precis före.

I stället var Gauthiod nära två minuter senare med dubbelchans där Jonatan Hårenberg var bra med och håll undan för Grebbestad.

Grebbestad kom nu med bättre även framåt och efter 25 minuter slog Jonas Henriksson ett inlägg som nådde Granit Berisha som fick på ett bra skott men strax över

Efter 31 minuter hade Gauthiod en inkast variant och Kristijan Nikolla kom lite för lätt till skott men bollen smet utanför.

Grebbestads andra läge som blev avblåst var ett bra avslut av Anton Henriksson som prickade ribban men då var han i offsideposition.

I stället slarvade Grebbestad i försvaret efter 35 minuter och Albrim Demalijaj kunde ta sig in till skottläge. Skottet var bra men Jonatan Hårenberg var fint med och räddade. Men det blev en farlig retur rakt ut till David Svensson som nickade över. Vilket läge för Gauthiod!

Två minuter senare var Grebbestad nära. Ett uppspel på Anton Henriksson som fick ner bollen till Granit Berisha som fick på ett mycket bra skott men Gauthiods målvakt Deni Kaksa räddade fint.

Efter 44 minuter var det ytterst nära ledningsmål för hemmalaget. Kenan Mehovic tog sig runt Tobias Carlsson och spelade fint in till Jacob Berg som fick kanonläge men sköt utanför.

Andra halvlek
Gauthiod öppnade även andra halvlek ganska bra men den stora skillnaden var att man inte kom till målchanser på samma sätt. Bla körde Kristijan Nikolla som var mycket bra i första halvlek fast gång på gång.

Halvlek bestod av mycket kamp och chanserna var få. För Grebbestads del fick vi vänta till 72 minuten då en bra spelvändning gav läge. Boll på höger till Christoffer Söderlund som slog ett fint inspel. Bollen nådde inte Anton Henriksson men på bakre kom Mergim Berisha bra men en försvarare hann först och spelade bollen till en hörna.

Strax efter nådde ett uppspel Anton Henriksson som släppte bak till Christoffer Söderlund men Gauthiods försvar stod bra och blockerade skottet.

Det var som sagt tunt med målchanser i andra halvlek och matchen såg att att gå mot 0-0 när Jonas Henriksson smällde in 0-1 efter 86 minuter. Målet förgicks av ett uppspel till inhopparen Emeka Uche som sköt bra. Deni Kaksa räddade men returen gick ut till Jonas Henriksson som fick kanonträff och bombade in Grebbestads ledningsmål.

Efter målet matade Gauthiod långa bollar men Grebbestad kunde hålla ut och efter ca fyra tilläggsminuter blåste domaren av matchen.

Rättvist? Nja. Jag tycker Gauthiod och sett över 90 minuter skulle man minst haft en poäng. Kanske alla tre vilket jag nog tror att man själva tycker.

Efter matchen fick jag en pratstund med tränaren Matti Demegård

Bortaseger mot Gauthiod med matchens enda mål efter en riktigt tuff
- Ja det var det. Vi visste på förhand att detta skulle bli en riktigt svår bortamatch vilket besannades. Det är ett bra lag vi möter, tungt lag, fysiskt så det var riktigt skönt att kunna kliva av planen med tre poäng. .

Gauthiod öppnade matchen riktigt bra. Hög press och kom fint på sin vänsterkant
- Första tio minuterna så har vi lite bekymmer. Vi visste redan innan att dom hade duktiga yttermittfältare och framför allt var Kristijan Nikoll mycket duktig och framträdande under första kvarten. Men efter detta fick vi bättre kontroll på honom och kom in i matchen och vi lyckas spela oss ur deras första press. Då fick vi stora ytor.

Förstapressen körde dom hårt och högt mot oss inledningsvis
- Ja dom gjorde det och i början klarade vi inte riktigt av det. Vi var inte tillräckligt trygga i bollinnehavet och fick ingen rytm i det. Men efter 10-15 minuter började vi kunna spela oss ur deras och då fick vi ytor och har en ganska bra period fram till sista fem minuterna av första halvlek. Då gjorde vi en del missar och dom fick några bra chanser.

Tufft även i den andra halvleken även om det var jämnare ute på planen
- Det blev mycket kamp. Vi hade lite svårt första tio minuterna. Vi hade motvind och dom låste fast oss och vi försökte spelas oss ur i stället får att slå den långa bollen då det inte riktigt gick i motvinden. Det var en krigardel i den andra halvleken.

Matchen såg ut att gå mot 0-0. Klockan tickade på när vi sent i matchen lyckades avgöra genom Jonas Henriksson. Skönt at ha en riktigt vass avslutare där framme?
- Ja, det var ett klassavslut. Man måste ha en bra målskytt, eller målskyttar i laget för at du skall lyckas få resultat med dig.

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Idag måste jag nämna Jontan Hårenberg. Jag tycker även att Tobias carlsson och Jimmie Larsson gör det bra. Och mycket kul att se Emeka Uches fina inhopp även om det bara var 15 minuter så gjorde han ett bra inhopp.

IK Gauthiod-GIF 0-1 IK Gauthiod Bilder Gauthiod-Grebbestad Tabellfyran IK Gauthiod på besök till helgen

Vilken härlig match grabbarna gjorde igår. Perfekt taktik av tränare Björk och co
Fortsätt nu med detta höga presspel och optimistiska anfallsspel så kommer vi att ta många av de 18 poäng som är kvar att spela om. Oddevold står på tur😜

Div II Norra Götaland
2021-10-16 14:00

IF KARLSTAD FOTBOLLUTVECKLING (CUBK)
6-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2021-10-24 14:00
IK ODDEVOLD (b)
Rimnersvallen (naturgräs), Uddevalla


 
Tennis
Hönö TS (h)
2021-10-26 12:00
Uddevalla