Poäng mot serieledarna för Grebbestad

Grebbestad svarade för en stark insats när man hemma klarade 1-1 (1-0) mot serieledande Lärje/Angered. Extra starkt gjort med tanke på att man tvingades till ommöbleringar i laget då ordinarie mittbacksparet var avstängt

Med Niklas Palm och Daniel Landén avstängda fick Stratos Kenstanlis och Håkan Hansson ta över mittbacksplatserna och det gjorde man på ett galant sätt.

Första halvlek startade med ett markant spelövertag för gästande L/A som är ett mycket bollskickligt lag. Grebbestad försvarade sig bra och trots övertaget förmådde inte L/A skapa någon av vikt framåt.

Matchens första riktiga målchans kom efter 16 minuter då en Grebbestadskontring bröts och L/A ställde om snabbt och man fick ett riktigt bra läge där man sköt över. Ett par minuter senare fick Tomas Meijer göra en räddning på en ny chans för L/A.

Efter 20 minuter drällde L/A rejält i försvaret då en dålig passning gav Daniel Visone möjlighet att sätta 1-0 men han hann inte riktigt fram för att styra in bollen i mål.

Gästernas stora övertag från inledningen mattades av något efter hand även om man i fortsättningen hade mycket boll som hade man inte alls samma tryck på Grebbestad som spelade smart och täppte till ytorna för L/A.

L/A’s bästa chans under första halvlek kom efter en frispark med en nick över från nära håll efter 34 minuter. I den 39 minuten tog Grebbestad överraskande ledningen då Jonas Söderlund nickade in Peter Karlssons hörna tämligen omarkerad.

Andra halvlek:
L/A uppträdde något stressat i början av andra halvlek och man matade mycket långbollar som Grebbestad hade god kontroll på och man kunde skönja en viss irritation hos gästerna då spelet inte stämde.

Men då kom 1-1 plötsligt då ett långt inkast kunde touchas vidare till Anders Hoffman som via ett motlägg lyckades få in bollen i mål.

Efter målet förväntade man sig en L/A offensiv för att avgöra matchen men det uteblev och så mycket mer än ett skott utifrån med bra tryck rakt i famnen på Tomas Meijer hade man inte.

Då var det Grebbestad som fick de bättre lägena att kunna avgöra. Daniel Visone hade kanske bästa chansen men sköt över. Julian Herrera hade ett bra skott som räddades fint av L/A’s målvakt och matchen slutade 1-1.

– Jag är mycket nöjd med hur vi genomför matchen rent taktiskt. Vi spelade perfekt efter de riktlinjer som vi hade och vi var varsamma med bollen när vi hade den. Sedan har vi lite oflyt på baklängesmålet men annars spelade vi mycket bra försvarsspel, sa Grebbestads tränare Sven-Erik Olsson.

Håkan Hansson fick pris som bäste spelare i Grebbestad. Plus även Stratos Kenstanlis i ett bra Grebbestadslag.

Match mot tippade topplaget Lärje/Angered i morgon - Update

Kaffe, kaka - dags för tredje raka!
Kom igen nu GIF!!!

2021-09-22 19:30