28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 

GIF-vinst i svår bortamatch

Grebbestad vann den svåra bortamatchen mot nykomlingen Vårgårda med 1-3 (1-2). Grebbestad rivstartade i matchen och 0-1 kom tidigt. Efter den fina starten var det jämnare men Grebbestad var något bättre och vann efter mål av Jonas Henriksson (2) och Emeka Uche.

Första halvlek
Det var en match med seriens så här långt bästa försvar. Vårgårda med två insläppta på fem matcher och Grebbestad med två.

Därför var kanske Grebbestads rivstart lite överraskande. Vårgårda fick i de inledande minuterna bara rensa undan. Till inkast, hörna för Grebbestad eller långbollar uppåt.

Matchen var bara två minuter gammal när Grebbestad sånär tagit ledningen. Mathias Hegelands inspel nåde Anton Henriksson som prickade ribban via målvakten Axel Schills händer och sedan kunde Vårgårda täcka undan returen till en hörna.

Fyra minuter senare prickade Grebbestad ribban igen. Det var på en frispark en bit utifrån där Tobias Carlsson sköt i ribban och över.

Efter Grebbestads fina start kom knappast ledningsmålet efter bara åtta minuter överraskande. Emeka Uche passade in till Markus Svensson som lyfte fram till Christoffer Söderlund som sköt förbi målvakten Axel Schill. Men bollen räddades på mållinjen men inte bättre än att Jonas Henriksson kunde följa upp och sätta 0-1.

Grebbestad fortsatte med bra spel och efter elva minuter spelade Emeka Uche in och Anton Henriksson hade så när nått bollen som var aningens för långt fram.

Men efter kvarten började Vårgårda jobba in sig i matchen och deras första målchans kom efter 15 minuter då Mohammed Abdulrahman vek in från vänster och sköt låg men precis utanför den bortre stolpen.

Vårgårda hade ett par chanser till där den bästa kanske var efter 22 minuter då ett inspel från vänster tog på en Grebbestadsförsvarare och gick mot eget mål men där var Jonatan Hårenberg med mycket bra och lyckades rädda till en hörna.

Efter några bra minuter av Vårgårda kom i stället Grebbestads 0-2 mycket överraskande. Emeka Uche sköt från långt håll och olyckliga Axel Schill tappade in bollen i eget mål.

Men det gick bara två minuter så var det match igen. Vårgårda slog ett inspel från vänster och Tobias Carlsson halkade på den hala planen och Mohammed Abdulrahman hann först och kunde sätta 1-2.

Det var för övrigt Grebbestads första insläppta spelmål i årets serie, efter 479 spelminuter. Och det var 429 minuter sedan Karlstad gjorde mål på Grebbestad via en straff.

Efter 33 minuter hade Grebbestad ett bar anfall där Emeka Uche släppte fint på djupet till Christoffer Söderlund som slog en öppnande passning till Anton Henriksson som dock tog aningens för lång tid på sig och skottet kunde täckas till en hörna.

Lite senare slog Vårgårda en frispark mot bakre stolpen som nickades in fint mot mål av Mohammed Abdulrahman men bollen nådde ingen Vårgårdaspelare utan Tobias Carlsson kunde nicka undan bollen från farlig position.

Andra halvlek
Andra halvlek inleddes jämnt och runt 56 minuter så hade båda lagen farliga inspel mot mål där försvaret kunde vara först och få undan bollen.

Efter 62 minuter kom avgörandet. Grebbestad ställde om bra med boll ut mot Christoffer Söderlund som spelade fint in mot mål. Anton Henriksson nådde inte bollen och då såg Vårgårdaförsvararen ut att släppa bollen. Det skulle han inte gjort för bakom kom Jonas Henriksson och han satte säkert 1-3 till stort jubel i Grebbestadslägret.

Vårgårda försökte ta sig in i matchen men hade svårt att komma till centralt på planen. I stället var det inhoppande och pigge Isac Spanedal som efter 75 minuter slog ett lurigt skott utifrån kanten. Kanske väntade Jonatan Hårenberg på ett inlägg? Men hur som helst var att snabb som blixten nere vis sin vänsterstolpe och tippade till en hörna.

Vårgårdas sista läge att ta sig in i matchen kom efter en Grebbestadshörna. Axel Schill plockade ner bollen och drog en lång utspark. Mergim Berishas hemåtnick blev kort och Mohammed Abdulrahman kom fri men Jontan Hårenberg räddade och lade även beslag på returen.

Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

Grattis till ännu en seger, fjärde raka vinsten. Ni tuffar på bra nu?
- Ja, det var fjärde raka vilket känns väldigt bra. Detta är en svår bortamatch vilket vi förstått av tidigare matcher. Så jag är väldigt nöjd med segern.

En riktigt bra start på matchen första 10 minuterna där Vårgårda inte alls var med i matchen och ni fick ett tidigt ledningsmål.
- Jag tycker kanske lite mer än tio minuter. Kanske upp till 15-20 minuter som jag var väldigt nöjd med. Sedan tappade vi lite initiativ i andra delen av halvleken. Vi får lite korta anfall som när vi ställer om på dom men tappar boll och dom kan ställa om i stället. Så andra delen av första halvlek var inte lika bra.

2-1 i paus, rättvist så långt?
- Ja att vi leder absolut, efter spel och avslut så var det rättvist.

Relativt jämn andra halvlek?
- Halvleken går lite upp och ner. Vi hade en period efter 5-10 minuter i andra som inte var så bra. Men sedan hanterar vi andra delen bra även om vi blev lite långa i laget. Defensivt klaffade det inte fullt. Offensivt så skapade vi inte så mycket i den andra. Det vi gjorde bra var att värdera om vi skulle ställa om och gå eller om vi skulle hålla i bollen.

Någon spelare du vill lyfta fram?
- Nej, jag tycker det är en laginsats. Det är inte bländande men en klart godkänd insats att komma hit och få med sig tre poäng. Vi släpper in ett mål, första spelmålet på dessa sex matcher. Det får man acceptera, någon gång skulle det ju komma.

Vårgårda IK-GIF 1-3 Vårgårda IK Bilder Vårgårda-Grebbestad

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.