Turlig seger för andralaget mot Gilleby

Skön vändning i slutet.
Stort tack till Siljevis ribbor som satt precis i lagom höjd !

Andralaget har haft ett par tunga förluster i höst där vi tappat ledning. Hemma mot Gilleby kunde vi i stället vända underläge till seger efter två mål i slutet.
Det måste dock erkännas att det var en seger som var nästan pinsam. Gilleby var nämligen det klart bästa laget på plan. Gästerna hade bla fem bollar i ribban ! Vår målvakt Martin Pettersson hade mycket att göra och gjorde det bra.
Gilleby gjorde 1-0 redan i matchens första minut, men det är frågan om det inte var offside när deras forward blev helt sopren.
Vi hade svårt att freda oss mot deras djupledsbollar på smart löpande forwards.
Vi kunde kvittera i nionde minuten när Victor Edvardsson hittade fram till Olle Kristoffersson som tog emot och klippte in 1-1.
Trots stort spelövertag och många chanser för Gilleby stod sej 1-1 halvleken ut.
I början på andra halvlek hade vi en bra period ,om än kortvarig. Först får Olle ett friläge som han tyvärr inte sätter. Strax efter det gör vi ett mål genom Mathias Hegeland som domaren mycket märkligt dömer bort. Förklaringen var att Olle täckte bollen ! innan han fick den till Hegeland.
I stället tog gästerna över matchen igen och vi hade fasligt svårt att få till något eget spel. Vi vill ju spela oss upp bakifrån men tappade ideligen bollen i uppspelen och då blev det jobbiga omställningar.
en kvart in på halvleken kom 2-1 för Gilleby helt logiskt och rättvist.
Efter det fanns det inte mycket som tydde på att vi skulle komma tillbaka, det var i stället mycket nära fler mål för gästerna men ribba och Pettersson räddade oss.
Men så med sex minuter kvar blixtrade Oskar Lindberg till och gjorde mycket vackert 2-2 med ett avslut i Jonas Henriksson-klass.
En riktig chock för Gilleby som inte hann hämta sig från den innan Olle Kristoffersson avgjorde matchen med sitt 3-2 bara minuten efter kvitteringen.
Som sagt ibland skall man ha turen på sin sida och det hade vi, men vi krigade bra och vek inte ner oss trots att spelet inte flöt på som vi ville.

Grattis Hugo, jättekul att få se dig på alagsträningarna ❤️⚽️🖤

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Träningsmatch
2023-02-03 19:03
IFK UDDEVALLA (b)
Kamratgården, Uddevalla


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.