Åttonde raka utan vinst när Grebbestad föll mot IFK Uddevalla

Uddevalla hade ledningen efter första halvlek med 1-2 men återigen har Grebbestad tyvärr inget flytt. Grebbestad var det bättre laget under första halvlek men Uddevalla lyckades sätta sina enda två skott på mål där.

Första halvlek
Grebbestad fick en riktig mardrömsstart på matchen då Uddevalla redan efter knappa två minuter tog ledningen. Ett inlägg nickades bort av Grebbestad men inte bättre än att bollen damp ner i fötterna på Sebastian Jaconelli som sköt 0-1

Grebbestad hämtade sig ganska snabbt från baklängesmålet och skapade några halvchanser efter hörnor där avsluten ändå var klart utanför.

Öppningen var ganska intensiv med bra fart från båda håll. Grebbestad kanske lite mer spel genom laget medan Uddevalla satsade på snabba omställningar via rakare och längre spel.

Efter 18 minuter kvitterade Grebbestad. Målet kom efter en fast situation där Grebbestad vann andraboll och fick ut den till Christoffer Söderlund som slog ett bra inlägg där mittbacken Ulrik Karnström nådde högst och fint nickade in 1-1.

Grebbestad fortsatte sedan med ganska bra spel men Uddevalla kunde gå emellan med ett par chanser. Först ut var Fredrik Brändén som bröt på mitten och avancerade fram genom att dra ett par man men skottet sedan klart över.

Nästa var Sebastian Jaconelli som även han kunde avancera framåt centralt. Hans skott blev farligare men ändå en bit utanför.

Grebbestad såg sedan allt starkare och starkare ut mot slutet av halvleken. Och efter 35 minuter slog Tobias Carlsson ett bra uppspel till Jonas Henriksson som släppte till Rickard Johansson som kom till skott. Skottet bra placerat men ändå tämligen enkelt byte för Simon Forslund i Uddevallas mål som inte behövde slänga sig.

Men i stället, mitt i Grebbestads övertag kunde Uddevalla ställa om och från vänster fick man till ett inlägg som vänsterbacken Filip Karlin mötte med ett perfekt volleyskott till 1-2.

Halvleken till Grebbestad spelmässigt men samtidigt kommer man inte till så många bra avslut. Uddevalla i stället, två skott på mål och två mål. Effektivt!

Andra halvlek
Andra halvlek blev sämre än första halvlek spelmässigt av båda lagen. Men det var Uddevalla som öppnade bäst och första 7-8 minuterna av halvleken var deras men ändå utan chanser.

Och chanser var det egentligen ganska få av sista 45 minuterna.

Efter Uddevallas fina inledning av andra halvlek blev det sedan återigen mer Grebbestad som nu var det spelförande laget fram till det gått ca 65 minuter av matchen .

En chans för Grebbestad kom efter 61 minuter då Tobias Carlssons inlägg nådde en ganska fri David Olsson men hans akrobatiska volley hittade inte målet.

Efter minut 65 var det återigen lite mer Uddevalla för en period innan Grebbestad försökte med ett sista ryck för att få till en kvittering. Men allt som oftast studsade bollen inte Grebbestads väg. Bästa kvitteringschansen kom efter 87 minuter och var mycket nära att resultera.

Ett kort inkast släpptes tillbaka till Olle Kristoffersson so slog ett inlägg som hittade fria Felix Kristoffersson, 8-9 meter från mål, som fick en bra träff på bollen men skottet tätt utanför.

Ser man till chanser var nog detta läge bättre än vid Uddevallas 1-2 men Uddevalla är laget i toppen och då har man oftast lite mer flyt med sig.

Efter detta, när Grebbestad satsade allt framåt fick Uddevalla till ett par riktigt bra kontringslägen där först Patrik Adamczyk kom fri i vänsterläge efter 89 minuter men sköt utanför.

Grebbestads sista chans kom efter 92 minuter via en frispark från långt håll av Granit Berisha som Simon Forslund kunde boxa t.

På tilläggstid fick sedan Samir Fehric ett läge för Uddevalla, nästa samma läge som Patrik Adamczyk men även han sköt utanför. Två utmärkta lägen att punktera matchen för Uddevalla som sedan ändå höll undan till seger 1-2 på Siljevi.


Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen

Det blev en ny förlust, 1-2 mot Uddevalla
- Ja, ja det är inget flyt alls för oss.

En mardrömsstart igen
- Ja. Dom tar ledningen efter bara två minuter. Det är klart att det blir uppförsbacke men vi jobbade på och blev starkare ju längre halvleken gick. Och vi gjorde mycket rättvist 1-1 via ett fint mål med inlägg från Christoffer Söderlund med Ulrik Karnström som avslutare.

Sedan fortsatt bra spel i halvleken med 1-2 kom knappast logiskt?
- Så är det. Dom hade inte många lägen men dom förvaltade dom väl. Typiskt ett lag i motgång.

Andra halvlek var et jagande för att få till en kvittering men vi hade svårt att få till chanser?
- Ja, det var inte många lägen i andra. Felix Kristoffersson hade en jättechans och Granit Berishas frispark. Vi hade önskat lite mer chanser förstås.

Sett till hela matchen, visst borde vi haft minst en poäng eller?[/fet]]
- Ja det tycker jag förstås.

Någon du vill lyfta fram idag?
- Det var en okey insats men vi kan bättre

GIF-IFK Uddevalla 1-2 IFK Uddevalla Bilder Grebbestad-IFK Uddevalla

Slut på Skarsjövallens konstgräs, resultat 5-0 till LSK.

Träningsmatch
I förrgår 13:00

LJUNGSKILE SK
0-5

Skarsjövallen konstgräs, Ljungskile
Div II Norra Götaland
2023-04-02 14:00
YXHULTS IK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Tennis
H70 GLTK (b)
Imorgon 11:00
Göteborg