Femte raka utan vinst när Stenungsund vann med 2-0

Stenungsunds långbollar, 100 % jobb över hela planen gav hemmavinst med 2-0 (2-0). Då hjälpte det inte att Grebbestad var klart bäst första kvarten och hade två jättelägen plus någon chans till. Gör man inte mål blir det svårt med poäng.

Första halvlek
Stenungsund öppnade med stenhård press i inledningsminuten och man fick även till en chans när Erik Johannesson försökte lobba in bollen men bollen smet strax utanför.

I stället var Grebbestad centimetrar ifrån att ta ledningen efter 1 minut och trettiofem sekunder när Olle Kristoffersson hittade fram till Rickard Johansson som kom fri. Skottet mellan benen på Stenungsunds målvakt Robert Josefsson men bollen rullade precis på fel sida av stolpen.

Men detta blev upptakten till en mycket bra första kvart av Grebbestad och nästa chans kom efter
minuter. Då var det Rickard Johanssons tur att hitta fram till Olle Kristoffersson som vände runt och sköt men utanför.

Efter tretton minuter fick Grebbestad ett nytt jätteläge. Efter ett anfall på vänsterkanten kom ett inspel till Felix Norén som fick bollen vidare till Olle Kristoffersson som var fri men skottet precis utanför.

Sedan efter 16 minuter fick Grebbestad en frispark i utmärkt läge. Jonas Henriksson sköt men fick inte någon bra fart på bollen som blev ett tämligen enkelt byte för Robert Josefsson.

Chocken efter fin start
Efter Grebbestads fina start stod det plötsligt 2-0 till hemmlaget. Knappast rättvist efter spelet men ändå ett faktum.

Efter Jonas Henrikssons frispark vände Stenungsund på spelet och spelade in mot bo Eduam som var halvt felvänd men fick på ett kalasskott i en otagbar bana över Eric Ohlsson. Tid 17 minuter.

Sedan hann inte klockan ticka fram mer än fyra minuter. Stenungsunds långbollande med stenhårt jobb gav en hörna och på denna likasom alla offensiv chanser vid fasta situationer satsade Stenungsund 100 procent Man radade upp en masa folk vid första stolpen där det blev duell och andrabollen damp ner i fötterna på Philip Hofvenström som tryckte in 2-0.

Efter målen kom Grebbestad av sig helt och resten av halvleken var Stenungsund det bättre laget. Grebbestad kom till korta över det frenetiskt kämpande hemmalaget som dessutom var starkare i närkamperna.

Det hände inte så mycket mer framåt med undantag av vänsterbacken Michael Smith i Stenungsund som efter 43 minuter hade ett skott som tog på ett Grebbestadsben och blev farlig men utanför.

Andra halvlek
Andra halvlek blev tämligen händelsefattig. Grebbestad gjorde tidigt några byten för att få bättre fart men fick aldrig någon riktig fart i det hela. En halvchans efter 58 minuter blev det då David Olssons inlägg nickades av Rickard Johanson som inte fick ordentlig träff med skallen.

Grebbestad kom högre upp i planen men chanserna var få åt båda hållen. Vi fick vänta ända till 77 minuten innan nästa chans kom och då kombinerade Grebbestad hyfsat men Rickard Johansson fick tyvärr ingen fart i skottet som enkelt klarades av Robert Josefsson.

Stenungsund fick efter 88 minuter ett läge när man slog ett inspel mot Erik Johannesson som fick en svårt skottläge och skottet smet utanför.

Stenungsund fick sedan ett bra läge till av då Grebbestad slog en felpassning i försvaret och erik Johanssons tog sig fram till ett friläge där Eric Ohlsson fick upp händerna och kunde rädda skottet.

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen

0-3 idag Mattias, kort sammanfattning är väl att det inte var något vidare idag?
- Nej, håller med, så var det.

Femte raka matchen utan seger, en kort sammanfattning Mattias
- Klart det är tungt. Vi började bra och har tre fyra lägen första kvarten innan dom fick 1-0. Då sjönk vi ihop tyvärr och det var ner med huvudena. I andra halvlek var det mest ställningskrig.