Grebbestad utan poäng i premiären mot Lidköping

Det blev en tråkig repris på premiären för två år sedan. Hemmaseger med 1-0 (1-0) sedan en frispark retfullt passerat alla och gått direkt i mål. Chansmässigt och spelmässigt borde dock Grebbestad haft poäng i matchen.

Första halvlek
Matchinledningen var helt jämn då Lidköping efter sju minuter fick en bra kontring då Albrim Demalijaj fint tog sig förbi på högerkanten men Edon Qeriqi kom ut fint och kunde bryta.

Men kontringen blev upptakten till fler lägen för Lidköping. Nästa läge kom omgående med en djupledsboll där Grebbestad fick rensat undan men inte bättre än att bollen gick mer mot eget mål innan Grebbestad fick undan bollen ordentligt.

Minten senare, efter nio minuter, fick Lidköping en frispar precis i hörnet av 16-metaren. Frisparken togs av Albrim Demalijaj som slog ett inspel som retfullt tog sig förbi alla Grebbestadsspelare och Lidköpingsspelare och rakt in i mål bakom en ställd Marcus Gerd.

Grebbestad fick efterhand allt mer boll men det tog tid innan man fick en första målchans. 21 minuter närmare bestämt. Då slog Jonas Henriksson ett långt högt inlägg som David Olsson fick med sig fint nära kortlinjen. Han tog sig in i planen och sköt vi första stolpen dör Jeffrey Gal räddade till en hörna.

Efter 27 minuter var Grebbestad nära en kvittering. Markus Svensson lyften in en frispark och Marcus Broberg nådde högst men nicken smet strax utanför.

Grebbestad avslutade sedan halvleken riktigt bra och man fick till allt fler målchanser.

Ett utmärkt läge kom efter 37 minuter efter ett långt Grebbestadsanfall och tillslut fick Jonas Henriksson bollen vidare till Rickard Johansson som sköt. Men Lidköpingsförsvaret var bra med och kunde blockera skottet.

Grebbestad vann tillbaka direkt och fick in bollen fint till Jonas Henriksson som sköt men rakt i händerna på Jeffrey Gal.

Efter 41 minuter fick Grebbestad en frispark i utmärkt läge men planens effektenheter spelade skytten David Olsson ett spratt och han halkade i skottögonblicket och skottet smet högt över.

Andra halvlek
Mattias Pettersson-Pohl öppnade direkt med förändringar i Grebbestad till den andra halvleken med ett byte och till ett 4-4-2 spel i stället för 4-1-4-1..

Men förändringen gav väl kanske ändå inte önskat resultat spelmässigt och Grebbestad led av den ojämna planen med studsar hit och dit.

I stället var det Lidköping som fick till ett bra inspel efter 50 minuter där Felix Norén var precis före Lidköpings spelare och kunde slå bort bollen.

Grebbestads första läge i andra halvlek kom efter 61 minuter då Jonas Henriksson sköt men skottet täcktes av en försvarare.
Efter 67 minuter fick inte Lidköpingsförsvaret bort en boll som då damp ner hos Jonas Henriksson som var på väg mot ett friläge när bollen oturligt fastnade i gräset så han inte fick med sig bollen och Lidköping kunde få undan bollen.

Efter 79 minuter fick Grebbestad en frispark i fint läge. Skotte denna gång från Tobias Carlsson var bra men ändå strax utanför.

Grebbestad försökte väl forcera på slutet men det var liksom aldrig möjligt att få igång något bra spel. Men på tilläggstid fick Jonas Henriksson ett jätteläge för kvittering men skottet han en försvarare precis in att toucha så skottet gick precis utanför.

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen


Mathias, Det blev en poänglös premiär för Grebbestad
- Ja, det blev det...

Kändes som vi hade svårt att komma riktigt igång, få fart på passningsspelet på den ojämna planen.
- Det stämmer. Det gynnar inte oss när det inte är bättre planer. Men vi har ändå nog med chanser för att vinna. Lidköping hade väl två målchanser? Varav
en, frisparken, går direkt i mål.

Vi hade en bra avslutning på första halvlek med fina lägen
- Ja det hade vi men vi hade även en del bra lägen i andra. Det känns som prestationen är okey men vi är otroligt missnöjda med resultatet

Vi hade vårt att få till tryck på dom i andra
- Vi fick inte fast bollen så som vi önskade men så är det ibland.

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Edon Qeriqi

Lidköpings FK-GIF 1-0 Lidköpings FK Bilder Lidköping-Grebbestad

Underbar kämpamatch, tack till alla som offrade sig och tog några extra blåmärken på kroppen.

Div II Norra Götaland
2023-09-16 14:00

HERRESTADS AIF
0-4

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
I övermorgon 13:00
TORSLANDA IK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.