#10 Luftens baron talar ut

Före dagens träning tog vi en pratstund med Olle Kristoffersson. Det handlar om smeknamn, öde ö, tunnlar och den dålig frisyr. Och kanske får vi läsa mer om "Eko från omklädningsrummet".

Hej Olle, hur är läget?
– Det är bara bra, tack

Luftens Baron? Varifrån har detta kommit?
– Jag vet inte, jag tror det uppkommit av min huvudstyrka inne i boxen? Det är väl därifrån, ähh, det har kommit då.

Om inte jag är helt ute och cyklar, tortuga (sköldpadda) är ett annat smeknamn?
– Ahh, det fick jag ju för att dom tyckte jag drog in huvudet i skalet när jag skulle nicka så smeknamnen säger ju emot varandra lite.

Och båda har med din nickkapacitet att göra? Vilken stämmer tycker du?
– Jag skulle vilja säga att det är Luftens Baron som stämmer mer än tortuga faktiskt. Det är ändå jag som hittat på Luftens Baron, så jag försöker få igenom det i stället då.

Ni är ett väl sammansvetsat gäng i truppen, vem känner du hade varit en bra person att ha med sig på en ödé ö och varför?
– Oj, nu skall vi se...måste tänka här nu... Jag hade nog tagit med...Totte (Tobias Carlsson) för han hade man kunnat pratat med om samma sak om och om igen så man hade alltid haft något att prata om. Stenström (Anders) hade jag nog inte tagit med... Jag hade nog tagit med Jimmie Larsson. Det känns som en stabil gubbe att hålla i handen när det blåser. Med han hade jag haft störst överlevnadschans tror jag.

Om vi vänder på frågan, vem hade varit oduglig att ha med på en ödé ö?
– Stenström (Anders) är helt oduglig.

Stenström? Men han är ju i alla fall snickare? Han skulle ju kunna snickra ihop en koja till er?
– Ja, i och för sig? Vem är mest oduglig då? Hade Joffa (Joshua Öster) varit kvar hade han varit given... Knottsen (ungdomarna) är kassa och duger inte till något. Nej, Granit Berisha blir svaret.

Joffa var tidigare lite av offret vad det gäller att vara tröttast i laget och gå på flest tunnlar i kvadraten. Vem tar över på dessa platser nu när Joffa slutat?
– Det måste vara någon av nyförvärven? Marcus Gerd har åkt på många tunnlar. Jag vet inte riktigt hur trött han är ännu. Vi får umgås lite mer så får vi se om han är lika trött? Han har i alla fall lika dålig frisyr som Joffa.

Du har agerat som framgångsrik skribent på hemsidan med serien ”Eko från omklädningsrummet”. Är det din idé eller vem kläckte idén?
– Det var Peter Svensson som sa att jag skulle skriva en årskrönika började det som. Sedan diskuterade vi lite och så kom vi fram till att köra var tredje månad som prov under fjolåret. Så det var Peter Svensson som kom med idén och jag tyckte det var en kul tanke och tackade ja.

Överraskad över genomslaget?
– Ja det var roligt och det var det som var tanken med det hela. Det blev lite tjöt om det och det blev lite annat på hemsidan än bara matcher, resultat, presentationer osv. Det har varit riktigt kul att skriva och jag har fått mycket tips. Det är det som nästan varigt roligast, surret som blir efteråt.

Får vi nya avsnitt under 2016?
– Vi får se. Man vill ju inte tjata ut det heller? Men det är klart, har man tillräckligt många historier kan det bli något under året.

Framtida favoritresmål?
– Jag ser fram emot att åka till Torremolinos, Spaninen med laget. Annars så vet jag inte, svårt. Har jag inte ens tänkt på? Man har ju inte tid att resa när man spelar...

Så där, nu skall du få gå till dom andra grabbarna i truppen och träna. Tack för pratstunden.

Se mer om spelaren Olle Kristoffersson:

Olle Kristoffersson

Då är man på plats i Örebro och laddar inför morgondagens avgörande💪 Har en positiv känsla- hoppas det räcker⚽️

Div II Norra Götaland
2021-11-20 13:00

IFK KUMLA
2-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
YXHULTS IK (b)
Kumla IP, Kumla


 
Tennis
Stenungsund TK (b)
2021-12-01 12:00
Stenungsund