28/5 1922

28/5 2022

Rosseröd krossades

Serieledande Grebbestad svarade för en nära på felfri insats när man krossade hemmalaget Rosseröd i den elfte omgången av div. 4.

Med hela 7-0 vann Grebbestad sedan det stått 1-0 i paus. Segern innebar att Grebbestad ryckte i serietoppen och man är nu fem poäng före tvåan Åmål. Trots att det bara stod 1-0 i paus var det Grebbestad som var klart bäst redan före paus och det var bara under de inledande tio minuterna som Rosseröd hängde med spelmässigt. Chansmässigt var det Grebbestad som inledde bäst och man hade tre bra lägen före det gått en kvart av matchen. Rosseröd var trots underläge spelmässigt inte alls ofarliga när man gick till attack och oftast var det Daniel Hultenmo som var inblandad. Två fina lägen hade Daniel inom ett par minuter där det bästa avslutet gick rakt på säkre Grebbestadsmålvakten Tomas Meijer. Grebbestad tog över mer och mer av spelet och efter en hörna fick hemmalaget rensa på mållinjen efter Jonas Söderlunds fina nick. Men i samma spelminut, den 19:e, kom 0-1. Mikael Mattsson slog en fin djupledsboll till Robin Olsson som fick lite hjälp av ett svagt försvar. Fri gjorde han inget misstag utan satte bollen upp i nättaket. Grebbestad hade flera fina chanser till att öka på och den bästa hade Stratos Kenstanlis med ett fint volleyskott som Robert Boije klarade till hörna. Sista fem minuterna av halvleken fick Tomas Meijer göra två fina räddningar som gjorde att Grebbestad kunde gå till halvtidsvila med en knapp ledning. Den andra halvleken kom att handla om en enda lång utspelning. Grebbestad fick snabbt utdelning och hemmalaget tappade mer och mer och blev väldigt passiva och tillät Grebbestad att spela ut dom som dom ville och vi kom att få se flera fina mål. Men först trodde man att det skulle fortsätta att vara svårt för Grebbestad med målgörandet då Alexander Hedemyr missade öppet läge tre minuter in på halvleken. Men efter 52 minuter ökade Jonas Söderlund på till 0-2 med en nick efter inlägg av Martin Kallin. Och nu rullade det bara på och 0-3 kom efter 57 minuter efter ett mönsteranfall där Robin Olsson var siste man på bollen. Tre minuter senare var det dags igen. Alexander Hedemyr hittade Jonas Söderlund som lätt kunde göra 0-4. Rosseröd stack upp i enstaka anfall och Tomas Meijer fick räddade fint på Erik Sörkvist skott. Det skulle inte bli något mål för hemmalaget som fick finna sig att bli helt utspelade och Martin Kallin kunde öka på till 0-5 på straff efter 70 minuter. Efter detta dog matchen något men Grebbestad kunde ändå göra två mål till, först Peter Karlsson med ett tjusigt långskott och Daniel Carlström fick göra sitt första Grebbestadsmål efter fint väggspel. –Jag tycker vi gör årets bästa match. Jag är mest nöjd med den första halvleken där vi spelade mycket bra. Dom rasade ihop ordenligt i den andra men det är bra att vi är så effektiva framför mål. Vi rulla ut dom bra i den första med och borde gjort fler mål och Tomas gjorde några fina räddningar när dom stack upp, sa Sven-Erik Olsson, en mycket nöjd Grebbestads tränare. Hela Grebbestadslaget får överbetyg efter en väl genomförd match. Lördag 3 juli är det match mot Rosseröd igen fast hemma på Siljevi. Går det lika lätt då?

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00