Sent nyförvärvt klart – Edon Qeriqi

Grebbestad har gjort klar med 22-årige Edon Qeriqi. Han kommer närmast från IFK Uddevalla där han spelade under fjolåret. - Edon är för tillfället otränad men ge han ett par veckor så är han med och utmanar. Han är spelklar 18 augusti för oss, säger Peter Svensson

Vi får några ord från Peter Svensson om nyförvärvet Edon Qeriqi

Grebbestad har precis fått klart med ett nyförvärv?
- Stämmer. Det var så att vi lyckades i övergångsperiodens elfte timme, som det heter, få alla papper klara om Edon Qeriqi.

- Det var egentligen så här att Edon var med och tränade med oss i vintras under några veckor. Vi hade inlett förhandlingar med IFK Uddevalla och var väl ganska nära före skadan. Men så skulle ha provspela i Finland och dom ville ha han men så kom skadan och Edon tappade lite sugen och åkte i stället till Barcelona där han var under våren innan han kom hem i somras.

- När vi fick reda på att han var hemma igen återtog vi kontakten med honom och han har tränat några gånger med oss. Men vi hade väl egentligen inga stora förhoppningar om att lösa honom då han har 3-4 månader kvar på ett kontrakt med IFK Uddevalla.

- Så vi hade egentligen inte tänkt att inleda förhandlingar med IFK Uddevalla men så tog jag en chansning och ringde IFK Uddevalla och Jan-Inge ”Ninne” Carlsson på måndag morgon. Och ”Ninne” var mycket hjälpsam och tillmötesgående så vi löste detta på ett samtal på 5-10 minuter.

- IFK har väl varit lite besvikna på Edon då han bröt avtalet med dom i fjol efter en incident och följden blev att Edon bröt avtalet och försvann från Uddevalla. Men som sagt vi tog kontakten och löste det snabbt.

- Detta gjorde vi utan att ens ha pratat med Edon. Men det var snabba ryck då Edon jobbar i Norge så vi behövde ha tag på honom först. När han då var villig till att skriva på direkt skickade vi upp Bengt Mattsson till Fredrikstad för påskrift av Edon. Sedan fick Bengt åka tillbaka hem, få i si lite mat, och sedan åka till Uddevalla för att få påskrift av IFK Uddevalla. Detta skedde på Olympus där Jan-Inge Carlsson jobbar.

- Sedan bar det av till ett postkontor och lösa ett rekommenderat brev till fotbollsförbundet och vid 12-tiden idag fick vi besked på att det kommit fram och han är då spelklar 18:e augusti.

- Det skal bli fantastiskt kul för vi vet att Edon är en riktigt riktigt bra spelare. Han har potential för högre än div 2 vilket visade sig i att Helsingfors i Allfinska ligan ville ha honom.

- Hans fysiska status är inte superb just nu men jag tror att han är lättränad och får han 2-3 veckor så kan han göra bra ifrån sig sista 5-6 matcherna. Sedan hoppas vi givetvis på en fortsättning under nästa år med honom även om inget är klart för detta i nuläget.

- Avslutningsvis vill jag återigen poängtera IFK Uddevalla och Jan-Inge Carlssons goda vilja att lösa detta snabbt, avslutar Peter Svensson.


Vi passade naturligtvis på att få någon minut med Edon före dagens räning
- Tack så mycket!

Hej och välkommen till Grebbestad
- Tack så mycket!

Vem är Edon Qeriqi?
- Jag kommer från en stor familj. 4 syskon. Jag har precis flyttat till Strömstad efter att ha bott i Uddevalla under många år. Jag har tidigare pluggat och spelat fotboll i Uddevalla och då spelat i IFK Uddevalla. Där har jag varit med sedan jag var junior. Jag var med när IFK gick från div 3 till div 2. Från Div 2 till div 1. Men jag har haft problem med en kraftig bristning och därför inte spelat något i år. Jag tappade motivationen efter skadan och tog ett uppehåll, och åkte till Barcelona där jag var i några månader och har inte spelat på ett tag.

Vad har du för förhoppningar, är det att slå dig in i laget snabbt?
- Min första förhoppning är att komma i form, sa att jag finns med på kartan. Sedan vill man naturligtvis bidra på det sätt jag kan. Givetvis vill jag slå mig in i laget så småningom. Men först och främst är det att hitta tillbaka. Sedan gäller det att hålla sig skadefri nu när man snabbt skal komma tillbaka.

Vad är dina styrkor.
- Jag spelar mittback och är väl en ganska trygg spelare, ganska rapp. Jag kan bidra med pondus och är ganska bra med boll.

Svagheter då?
- Jaha du. Svagheter? Hehe, jag har väl inga problem så men det är klart, jag är ingen 2 metersman, det skulle väl vara det då kanske?

Edon Qeriqi IFK Uddevalla

Slut på Skarsjövallens konstgräs, resultat 5-0 till LSK.

Träningsmatch
Igår 13:00

LJUNGSKILE SK
0-5

Skarsjövallen konstgräs, Ljungskile
Div II Norra Götaland
2023-04-02 14:00
YXHULTS IK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Tennis
H70 GLTK (b)
I övermorgon 11:00
Göteborg