Uddevalla starkast i derbyt, vann med matchens enda mål

Grebbestad gick för andra matchen i rad av planen utan mål och då IFK Uddevalla gjorde mål i 85:e minuten innebar detta en förlust. En förlust som var rättvis då jag tycker Uddevalla var det bättre laget över 90 minuter.

Det var Uddevalla som rivstartade matchen och redan i första minuten hade man nickat bra men nicken från Fredrik Brändén smet över.

Grebbestad var inte als med inledningsvis och efter fyra minuter var Uddevalla nära igen då Fredrik Brändéns inlägg nådde Kristofer Larsson men även denna nick gick tätt över. Mycket nära ledningsmål för Uddevalla.

Första 12-15 minuterna gick egentligen helt till Uddevalla även om Grebbestad fick en bra chans efter 14 minuter. Efter ett inkast kunde Leonard Pllana ta sig förbi en Uddevallaspelare men gjordes ner av nästa. Men då bollen hamnade fint hos Jonas Henriksson fick spelet fortgå och Jonas läge blev bra men Andreas Samuelsson var bra med och räddade till en hörna.

Grebbestad var sedan bättre med i spelet även om Uddevalla på något vis ändå kändes som det bättre laget.

Det dröjde sedan ända till 31:e minuten innan vi fick se nästa målchans och då var det nära Uddevalla tagit ledningen. Sebastian Jaconelli, tidigare i Grebbestad, fick bollen på mitten och avancerade framåt, letade passningsväg men då han inte hittade något fanns bara en utväg kvar, skott. Och vilket skott han fick på – klockrent i stolpen! Returen bakom Jonatan Hårenberg och ut där Grebbestadsförsvaret lyckades vara först på bollen och få bort den.

Efter 42 minuter var det nära fint läge för Grebbestad då Uddevalla slarvade rejält i backlinjen där man rullade boll. Bollen serverades nästan perfekt till Jonas Henriksson men Jonas Andersson lyckades störa Jonas Henriksson så attt Jonas inte lyckades få kontroll och chansen försvann.

Halvtid

Efter pausen var det Grebbestads tur att slarva och Daniel Wilhelmsson bjöds på ett kanonläge som Jonatan Hårenberg snabbt kom ut och klarade. Returen ut till Uddevallaspelare (kan ha varit Daniel W igen) men nu hann Tobias Carlsson dit och täcka skottet.

Istället var det Grebbestad som var nära två gånger om. Först, efter 49 minuter, då Leonard Pllana kom runt på vänsterkanten och fick bollen perfekt till Jonas Henriksson som dock avslutade i stolpen.

Tre minuter senare var Jonas Henriksson nära igen. Tror dock det hela kanske var menat som ett inlägg (?) men bollen gick i en båge över Andreas Samuelsson som fick slänga sig bakåt och lyckades tippa bollen till en hörna.

Men efter detta handlade det mest om kamp och lite skönspel. Och kampspelet var Uddevalla vassare i och man vann mer närkamper än Grebbestadsspelarna.

Men chansmässigt var det ganska glest. Men efter 76 minuter var det nära och Filip Hansson som lämnade Grebbestad i april i fjol, gett Uddevalla ledningen. Detta efter att helt plötsligt serverats ett friläge men kanske sköt han tidigt? Hur som helst fick ´vi se en bra fotparad av Jonatan Hårenberg och fortsatt 0-0 i matchen.

Några minuter senare var Uddevalla nära igen då Grebbestad blev av med bollen på mitten och snabb omställning av Uddevalla där Daniel Wilhelmsson fick ett nyt fint läge men återigen en strålande räddning av Jonatan Hårenberg.

Men med fem minuter kvar av ordinarie tid kom avgörandet. Uddevalla fick först ett läge där skottet täcktes till en hörna. Hörnan lyftes in och man fick på en bra nick, tror det var Ali Al-Habobi. Nicken räddades dock på mållinjen av Grebbestadsförsvaret men Ali Al-Habobi följde upp och tryckte in bollen i mål, 0-1.

Någon minut senare hade Uddevalla även ett bra skott utifrån som Jonatan Hårenberg räddade bra.


Pratstund med Mattias Pettersson-Pohl efter matchen:

Det blev en ny 0-1 förlust och lite trögt i spelet, snabb kommentar till detta?
- J, det var det. Jättetråkigt att förlora.

Vi var inte alls på tårna i inledningen av matchen?
- Vi började som du säger och var inte med inledningsvis. Men vi spelade upp oss och vann väl halvleken på pluspoäng.

Andra halvlek, mycket kamp?
- Ja, mycket kamp. Små marginaler som avgör. IFK hade en i stolpen i första och vi i andra genom Jonas Henriksson. Sedan gjorde dom mål på en fast situation...

Vi har inte räckt riktigt till mot topplagen?
- Nej, vi har ju noll poäng mot IFK Uddevalla, Gauthiod och Trollhättan, så det är tungt.

Skövde AIK näst match. Dags att komma tillbaka?
- Absolut, det räknar jag med.

Någon du vill lyfta fram idag?
- Jonatan Hårenberg var bra idag

GIF-IFK Uddevalla 0-1 IFK Uddevalla Bilder Grebbestad-Uddevalla DM-Final mot IFK Uddevalla på tisdag IFK Uddevalla borta på lördag Truppen mot IFK Uddevalla

5-3 88min Anton Henriksson

Träningsmatch
2024-02-21 19:00

KVIK HALDEN FK, NORGE
-

okänd
Träningsmatch
2024-03-02 14:00
SÄFFLE SK (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.