Andralaget bortaslog serieledande Stala/Myckleby

Efter en tuff jämn match stod Grebbestad som segrare i toppmatchen. 2-3 (2-1) slutade matchen efter att Abdi Salam Ali Noor avgjort i 90:e minuten. Segern tog upp andralaget på en fin tredje plats.

(På lagbilden från dagens match saknas målvakten Jonatan Hårenberg som behandlade en skadad motspelare (för andra dagen i rad)

Andralaget spelade idag borta mot serieledande Stala /Myckleby IF. Vi kom till en mycket fin anläggning i Varekil. Det var nästan så man blev lite avundsjuk trots att Siljevi är fantastiskt fint med.

Började matchen bra och redan efter 11 minuter kunde Joshua Öster göra 1-0 på frispark, bollen satt i fjärde maskan från målvakten vänstra kryss.

Efter det började hemmalaget ta över mer och mer och i 16 minuten får Angelo Malesic bollen och vänder bort back och skjuter i ribba och ner på mållinjen och ut.

Målet för Stala/Myckleby kom istället två minuter senare och återigen var det Angelo Malesic som vände bort sin back och gjorde 1-1 bakom Jonatan Hårenberg som inte hann ner på ett bra avslut i ena hörnet.

Hemmalaget fortsatte att vara först på andrabollarna och pressa oss och gör i 32 minuten 2-1 från högerkanten efter misstänkt offside men domaren som för övrigt var mycket bra blåste för mål.

Halvlek

Vi gör några justeringar i andra halvlek och Pontus Johannesson går ner och hjälper till på innermittfältet tillsammans med Anders Stenström och Felix Kristoffersson går ner som släpande innermitt .

Samtidigt går Ulrik Karnström och Hampus Jonasson ut och ersätts av Aleksander Törnqvist och Alexander Klemming och Naweed Ashairi går över som vänsterytter.

Detta ger resultat direkt, vi får tag i andrabollarna och täpper till bättre och ställer om snabbare än i första halvlek.

2-2 omställning och genomlöpning av Anders Stenström , han blir upphakad men kan ändå chippa in bollen i mål, snyggt.

Efter 50 min är det hemmalaget som jobbar fram ett läge och återigen är det Angelo Malesic som är farlig och Jonte får sträcka ut ordentligt på skottet och får hjälp av Aleksander Törnqvist att rensa bort bollen.

55 min Bra anfall Anders Stenström till Naweed Ashairi men målvakten räddar.

68 min inlägg från vänster Anders Stenström kommer fel i avslutet och bollen går utanför ( blev någon kommentar i duschen efteråt om att det kanske är lättare att använda fötterna om bollen ligger på backen)...

75 min återigen Angelo Malesic men bra räddning av Jonatan Hårenberg

81 Anders Stenström fri på höger sida straffområde men skottet över.

85 min Stala läge från höger men avslut högt över.

87 min boll centralt i straffområde till Felix Kristoffersson som faller men domaren friar.

90 min, vår hårt arbetande kapten Abdi Salam Ali Noor tar bollen på vänsterkanten och tar sig in mot mål och avslutar hårt i målvaktens högra hörn till 3-2! Mycket vilja där.
Matchen slut .

Alla killarna skall ha beröm för kämpaglöden och sammanhållning.
Spelet blir bättre och bättre ju mer vi får spela ihop laget.

Nästa helg har vi hemmamatch och då tar vi mot IFK Strömstad på Siljevi.

Patrik Jonasson

Andralaget: Tuff match väntar mot 3:e placerade Stala/Myckleby