Premiär för ” eko från omklädningsrummet”

#10 Olle Kristoffersson skall under säsongen återge en del av dom historier, händelser och övrigt som kan vara av intresse för våra läsare. Det kommer att bli lite av varje och var beredda på en del kryddade historier eftersom det är #10s signum.
Så varsegoda ta del av nr 1 av eko från omklädningsrummet

"Eko från omlkädningsrummet"

En ny säsong är på ingång. Efter en välbehövd vintervila ska det äntligen dra igång.
Oj vad man saknat detta. Lukten av svett, tigerbalsam och Martin Hanssons ljumskbyxor.
Men framförallt har man saknat grabbarna, tugget i omklädningsrummet. Ljudet av Nawwe som skäller på Joffa för att han har tagit hans strumpor. Granit som inte hittar sina grejer, fast alla vet att han har dom hemma.

Laget som på 3 säsonger avancerat från div 4 till toppen på div 2. Personligen skulle jag tro att sammanhållningen i gruppen ligger bakom många av dom fina resultat vi haft sista åren. Karaktärerna i laget är lika många som ölen Lången häller i sig under Karnevalsveckan. Var och en unik på sitt fantastiska sätt.

Fotboll är en lagsport.
Hur duktigt du än är kan du aldrig komma nånstans utan polare bredvid dig på planen. Fotboll liknar livet på många sätt. En passning är så att säga aldrig bra från början. Det är först när någon fattar att dom ska ta emot den som passningen blir bra. Man vinner och förlorar tillsammans. Man kan vinna ensam. Men jag kan aldrig tro att Hellner har roligare efter en seger än vad vi har.


En märklig sak hände undetecknad på den första träningen för året. Jag parkerade min bil som vanligt på SPARvallen. När jag går ur närmar sig en man med en rejäl baksnus och träningsväska. Han förklarar att här på gruset kan jag minsann inte stå, här ska vara träning! Han lugnade dock ner sig lite när jag berättade om den gröna konstgräsmattan belägen en trappa ner.

Dom första träningsveckorna har annars rullat på som vanligt. Mycket folk och bra fart på träningarna.
Broberg och Ulrik hade lyckats att köpa likadana skor.Eftersom dom byter om i samma rum ledde det till att Broberg kört tre första veckorna med en 42 och 44 på sig och vise versa. Men inget undgår Brobba, han hade tyckt det kändes lite konstigt. Hur Ulrik kunnat spela med en 2 storlekar för liten sko kan man ju dock fundera på.

Jag skulle tro att vi är ganska ensamma om att han en spelande lagläkare i Grebbestads IF. Han har kört på hela vinter med stenhård snabbhetsträning. Trots detta kan han fortfarande skriva ut ett recept snabbare än han kommer till skott. Verkar som det schemat är utformat för
att ge utslag till VM i Qatar 2020.

Det har blivit några pass i gymmet när vi inte kunnat träna på plan. Dom flesta har tränat ben. Men Nawwe har hängivit passen till att bara bestå av bröst och biceps. Det har verkligen givit resultat, nu har han höjt från 40 till 50 kilo i bänkpress. Honom vill man verkligen inte springa in i iår. Tobbe Karlsson kollar mest brudar i gymmet. Medan Brobba gick runt och funderade på vad han egentligen skulle träna. "Jag är ju så vältränad överallt".

Vi har även ett par mycket trevliga nya ansikten i laget. Är mycket snack under silly season om spelare som byter klubbar. Sportcheferna runt om i landet jobbar hårt för knyta till sig dom bästa spelarna som är tillgängliga. Sveriges törstigaste sportchef, våran egen Lillen som efter ett par svaga
fönster lyckades mycket bra och hade stora delar av truppen färdig tidigt. Hans metoder vill han nog helst hålla hemligt, så jag ska inte avslöja dom här. Men han har verkligen sina egna metoder för att på bästa sätt locka spelare till klubben. Men det är som Lasse Berghagen så vackert sjunger- Störst av allt är kärleken.

En sak som upprepar sig varje Januari är Lillen håller ett möte där han går igenom (in i minsta detalj) hur alla kläder ska hanteras. Iår hade han dessutom uppbackning av en 2 meter lång materialare.
Det kan ty sig enkelt, alla kläder ner i en påse, påsen ner i en tvättkorg, överdragen på tork på din galje osv. Dagisnivå kan tyckas. Men inte för det här gänget. Detta gänget är unikt på många sätt, förmågan att lära sig något annat än att sparka på en boll tycks vara som bortblåst. Dom första veckorna hörs ett eko av skrik från mannen som hävdar ett han kan skjuta hårdare än både Benno och Ronaldo.
Press och understöd tycks vara ersatt av fraser som "vem faan har lagt sina byxor här på golvet". Men var tid har sitt. Vi får bara hoppas att de blir varmare snart.


Har skjutit iväg lite snabbfrågor till gubbarna under januari. Här kommer svaren.

OBS. Bandspelaren gick sönder men jag tror att det var ungefär såhär dom svarade.

Nawwe.

Folk säger att du tar emot bollen hårdare än du skjuter den, vad säger du om de?

-Vem fan har sagt det? Joffa? Jag har ju vart stekhet på träningarna!

Granit.

Vem tycker du ska vara kapten i GIF egentligen?

-Aa jag tycker det borde vara jag faktist. Mackan är en bra kapten men jag tror jag hade gjort de bättre. Är Kapten i futsalallsvenskan
och kommer säkert bli det i landslaget me nu. Lillen lovade mig bindeln när jag skrev på men det har inte hänt nått än.

Du känner dig lite lurad av Lillen då?

- Ajjemen de gör jag faktiskt.

Martin.

Vad tycker du egentligen om Tobias Berntsson?

- Den jävlen står ju bara å hästesöver där bak aaa. Men det är en fin pöjk.

Tobias B.

Vad tycker du egentligen om Martin Hansson?

Han bara skäller på mig på träningarna hela tiden jag vet inte vad jag gjort för fel. Men de klart
en gång såg jag han skälla ut en kon för den stod på fel ställe. Så jag tar det inte personligt.

Jimmie

Vad tycker du om Lillens kaffe?

Det är bara varmt vatten, det är olagligt att kalla det kaffe. Han kanske har lagt alla pengar på nya bollar eller så vet han inte hur man gör kaffe.
Man blir mer pigg av att lukta på Martins ljumskbyxor än dricka det där.


Månadens "Brobba"

Träningen är slut. David har gjort en kanonträning varav Brobba joggar upp på sidan och utbrister.
"va fan håller du på med?"
David- Vadå?
"Du kan ju inte va så jävla bra nu de är ju 3 månader till serien börjar"
Kapten Maz segrare i Pinneligan i Januari. Måste haft flyt med att hamna i rätt lag!

Tack för nu och på återhörande. Vi kämpar på och vi hoppas att ni trotsar snö och kyla och kommer och stöttar oss nu när matcherna närmar sig.
Och kom ihåg! När man säger så mycket som jag gör, då är det svårt att kontrollera om allt är sant.


#10 Olle Kristoffersson

Eko från omklädningsrummet del 2 Eko från omklädningsrummet - del 3 - Update

Vilken härlig match grabbarna gjorde igår. Perfekt taktik av tränare Björk och co
Fortsätt nu med detta höga presspel och optimistiska anfallsspel så kommer vi att ta många av de 18 poäng som är kvar att spela om. Oddevold står på tur😜

Div II Norra Götaland
2021-10-16 14:00

IF KARLSTAD FOTBOLLUTVECKLING (CUBK)
6-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2021-10-24 14:00
IK ODDEVOLD (b)
Rimnersvallen (naturgräs), Uddevalla


 
Tennis
Hönö TS (h)
2021-10-26 12:00
Uddevalla