28/5 1922

28/5 2022

Tipset: Den gudomliga komedin..........

Jag är rädd. Rädd så in i Skoftebyn.

Vi står nu inför det största ögonblicket i klubbens historia. Ett ögonblick som kan förändra allt. Eller ingenting. Vi står här och tittar på porten till himmelriket med en sol i ryggen som färgar det vidunderliga himlavalvet blodrött. En lång resa är snart till ända och i vår färd har vi slitit oss genom skärselden som piskade kättare törstande på den framgång som just nu ligger framför våra fötter. Motståndare efter motståndare har lemlästats till oigenkänlighet och munnar fulla av frågetecken har tystats.

Nu står det endast ett långsint vidunder ivägen med vilken vi dessutom har en oplockad gås. Hur oplockad den är beror på hur långsint vidunderet är. Oavsett så får nog Skoftebyn på bortaplan ses som en av årets absolut tuffaste matcher just nu. Laget har gjort en oerhört stark höst och Johan Brink får förmodligen fläcktyfus när han tänker på att förlusten mot Mellerud kan ha kostat föreningen en division 2 biljett. Oförlåtligt!

För våra röda humrar hänger nu samma biljett innanför den dörr vi nu står framför och frågan lyder: Hur ska vi tackla den uppgift som nu väntar? Spela för en pinne? Sällan. Gå för vinst? Absolut. Känner jag det här laget rätt så kan dom bara spela fotboll på ett sätt. Full fart från start. Okonstlat. Onervöst. Det känns oerhört skönt att laget gjorde en av årets bästa insatser senast mot Ahlafors, så grabbar, gör nu som ni brukar, öppna den förbannade dörren, kliv in, ta biljetten och kom aldrig mer tillbaka. Undertiden nynnar jag på Lars Winnerbäcks nya låt - Skolklockan:

" Jag såg det komma när filmen var slut
och alla gick tillbaka till sitt
röda var orden
rött idealen
men vägen upp till himlen blå"

/ 0-1

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00