Grebbestad en poäng från div 2 efter seger med 3-0 mot Ahlafors.

Grebbestad gjorde en mycket bra match och Ahlafors hade inte mycket att sätta emot och skapade egentligen inget framåt på hela matchen. Felix Norén nickade in viktiga 1-0 och Anton Henriksson följde sedan upp med 2-0 och 3-0.

Bild: Felix Norén nickar in 1-0!

En poäng mot Skoftebyn i sista matchen borde räcka för serieseger för inte kan väl Stenungsund svara med att vinna med 14 mål mot Ahlafors? Nej, knappast troligt så en poäng borde räcka. Men det skall ju spelas om poängen. Söndag nästa vecka kl. 14:00 är det avspark i de båda viktiga matcherna.

Och förutom att Grebbestad gjorde en mycket bra match skall ledarteamet ha en stor eloge för sitt taktiska drag vid 3-0 ledning. Samtliga tre spelare som låg på två varningar byttes ut, nämligen Tobias Carlsson, Granit Berisha och Christoffer Söderlund vilket gör att vi kommer till start utan avstängningar i denna viktiga match.

Inledningen av matchen var ganska jämn men efter åtta minuter fick Jonas Henriksson ett friläge men blev något dragen i armen och tappade fart och Andreas Skånberg i Ahlafors mål kunde då rädda.

Men detta blev ändå signalen till att Grebbestad tog över matchen och nästa chans kom tre minuter senare. Christoffer Söderlund slog ett bra inlägg som nickas undan men rakt till Daniel Andersson som fick på ett bra skott men Andreas Skånberg räddade med en fin fortparad. Sedan hann även Andreas Skånberg med att täcka upp Anton Henrikssons returläge.

Men Grebbestad övertag blev allt mer tydligt och efter 18 minuter kunde matchens skottgladaste gosse ta sig i läge och skuta men denna gång gick Daniel Anderssons skott allt för högt.

När vi närmade oss halvtimmen så hade både Anton Henriksson och Daniel Andersson bra placerade skott men ingen av dom fick tillräckligt med fart på bollen så Andreas Skånbergs räddningar blev säkra och bra.

Efter en halvtimmes spel väggade sig Grebbestad igenom och Sebastian Jaconelli kom fri men Andreas Skånberg var snabbt ute och räddade ännu en gång.

Men Grebbestad kom närmare och närmare mål och efter 34 minuter hade man en hörna som Andreas Skånberg tippade ut till Ulrik Karnström som fick på ett kanonskott men rakt i huvudet på en täckande försvarare till en ny hörna.

Den nya hörnan, i den 35:e minuten, spelades kort. Sebastian Jaconelli fick tillbaka bollen och lyfte in den mot mål och där kunde Felix Norén slita sig fri och nicka in 1-0 för hemmalaget.

Grebbestads spelövertag var tydligt och Ahlafors kom ingenstans. Och på tilläggstid, den andra, i första halvlek kunde Grebbestad öka på ledningen. Först frispelade Daniel Andersson Jonas Henriksson till ett friläge. Andreas Skånberg svarade för en kanonräddning men bollen kom ut till Christoffer Söderlund som med ett perfekt inlägg hittade Anton Henriksson på bakre stolpe och Anton kunde nicka in 2-0.

Ahlafors gjorde sedan avspark och domaren blåste omedelbart av första halvlek. Snacka om viktigt mål i rätt tid.

Inledningen av andra halvlek så var inte Grebbestad riktigt på tårna och Ahlafors hade sin bästa period i matchen där man bla i den 47:e minuten fick ett jätteläge för att ta sig in i matchen. Efter ett inlägg fick Mohamad Abdulrazek ett härligt nickläge vid den bakre stolpen men nickade strax utanför.

Men efter en något svagare inledning blev det åter mer Grebbestad och efter 54 minuter hade Daniel Andersson ett skottläge som täcktes. Bollen for då till Markus Svensson som skottfintade snyggt och i stället serverade Jonas Henriksson ett friläge men Jonas lyfte bollen över målvakt och mål.

Efter 58 minuter punkterade Grebbestad denna tillställning. En snabb omställning där Christoffer Söderlund snyggt skarvade bollen till Anton Henriksson som kom fri mot Andreas Skånberg. Anton lyckas passera Andreas med skottet men bollen är på väg utanför. Bollen hinns då upp av Jonas Henriksson som rullade bollen in mot frie Anton Henriksson som fortsatt sin löpning och helt fri enkelt rullade in 3-0.

3-0 och snabba beslut av Grebbestads ledning på bänken som snabbt byter ut killarna som skulle blivit avstängda nästa match vid en eventuell varning.

Daniel Andersson hade ett bra skott som Ahlafors målvakt räddade strålande och sedan prickade Daniel även stolpen framspelade av Jonas Henriksson.

Men i övrigt så tappade Grebbestad förståligt lite skärpa sista halvtimmen men Ahlafors hade ändå inget att sätta emot denna dag.

– Vi gör en kanonmatch i 60 minuter fram till vi gör 3-0. Efter det blev det lite avslaget men totalt sett gör vi en ypperlig insats tycker jag. Ahlafors spelade ganska enkelt med mycket långbollar som var tacksamt för vår backlinje som är duktiga på att ta hand om detta.

– Det avgörs nästa helg och både vi och Stenungsund har gått bra och följts åt så vi har varit inställda på att det skall avgöras efter 22 matcher. Daniel Andersson och Felix Norén var bra idag men det är klart, första timmen var strålande och jag skulle egentligen kunna namna vem som helst, sa Peter Levin.

GIF-Ahlafors IF 3-0 Ahlafors IF Seger med 3-0, kampen om seriesegern fortsätter.

Vilken härlig match grabbarna gjorde igår. Perfekt taktik av tränare Björk och co
Fortsätt nu med detta höga presspel och optimistiska anfallsspel så kommer vi att ta många av de 18 poäng som är kvar att spela om. Oddevold står på tur😜

2021-10-16 14:00

IF KARLSTAD FOTBOLLUTVECKLING (CUBK)