Felix Kristoffersson till USA för studier

Felix Kristoffersson spelade i lördags sin sista match för Grebbestad (a-laget) på ett år. För nu är det studier och spel i USA som gäller.

Se Felix Kristofferssons video för ansökning till studierna: http://www.youtube.com/watch?v=bxH6wXGoAv8

Efter sista matchen som spelades mot Kärra/KIF fick jag en liten pratstund med Felix Kristoffersson inför det kommande äventyret.

Hej, Felix, sista matchen med gänget, du svarade för 2 mål, 1 assist och fick avsluta matchen som lagkapten, hur känns det?
Felix K: – Det var såklart roligt att det blev en sådan bra match, båda för laget och för mig personligen. Så det var en bra avslutning. Det kändes lite speciellt när jag började tänka på att det var sista gången i omklädningsriummet för den här gången i alla fall. Jag tror visserligen att det kommer att bli spel i Grebbestad senare men det är klart för denna gång. Det var lite vemodigt och det är alltid tråkigt att lämna ett sådant bra lag med så många bra kompisar som man har i laget. Så det kändes tråkigt men samtidigt så ser jag framemot det jag skall göra nu.

Berätta om ditt kommande äventyr, vad skall du studera och var?
Felix K: – För ett år sedan började jag bli lite sugen på att dra över och plugga i USA. Problemet jag stötte på hela tiden var att det var så fruktansvärt dyrt med skolavgifter och allting. Jag visste att man kunde få idrottsstipendium om är hyfsad i den sport du söker. Du kan skolan ge stipendium om du spelar för skollaget och man behöver inte vara på så hög nivå för detta. Så jag fick hjälp av ett företag som håller på med att hjälpa folk att söka. Dom har hjälpt mig med att hitta skolor och att prata med dom. Tillslut så blev det en skola i Tennessee som blev intresserad av mig och jag av dom. Så jag fick ett stipendium och skall åka över till dom i augusti. Det man ska studera bestämmer man när man kommer dit men det kommer att bli något inom ekonomi som jag haft i gymnasiet. Se det blir en liten skola i Pulaski, Tennessee. Skolan heter Martin Methodist College.

Ifjol på ett antal matcher spelade din pappa Tomas in flera matcher som användes i din ansökan, hur viktig var detta för att komma in tror du?
Felix K: – Det var man tvungen att göra. Tränarna vill se när man spelar. Det hjälper inte att säga att man är bra utan man måste kunna visa det på något sätt med. Så då filmade pappa ett antal matcher så då klippte vi ihop det. Detta är det enda tränarna har sett av mig så det var en väldigt stor del av ansökan.

När du kommer hem igen, vad händer då? Är det Grebbestads som gäller för spel igen och skall du studera mera?
Felix K: – Det är svårt att säga nu. Som jag ser det nu finns det två lösningar. Den ena är att man kanske blir kvar i USA något år till. Det beror på hur man trivs och så och det kan jag omöjligen veta just nu. Eller så flyttar jag hem i maj och börjar studera något här hemma till hösten. Där finns några månader som jag kommer till att vilja spela om jag får och kan ta en plats i laget. Sedan har jag tänkt att plugga i Göteborg och då kan det gå att spela för Grebbestad. Men det beror på vilken nivå vi ligger på. Ligger vi i tvåan kan det vara svårt om man bor och pluggar i Göteborg då det blir svårt att hinna med och träna varje gång?

Grebbestad leder serien när du lämnar laget. Hur känns det att lämna laget nu? Klarar dom sig utan dig?
Felix K: – Fotbollsmässigt för laget tror jag inte det blir så stor skillnad för laget utan det finns många duktiga killar. Av dom lagen vi mött så finns det inget lag som varit bättre än oss så laget kan gå hela vägen, det är jag övertygad om. Får vi bara fortsätta att vara friska och spela med stort självförtroende så skall det kunna gå. Självklart är det tråkigt att lämna när det går så bra och allting runt klubben är så positivt.

Kommer du att följa laget från staterna? Hur?
Felix K: – Ja absolut kommer jag följa laget och det är upp till dig, Janne, att uppdatera hemsidan . Jag kommer att vara inne och se hur det gått efter varje match och ringa hem och få info den vägen.

Du har spelat för Grebbestad sedan 2009. Vilken är din bästa match?
Felix K: – Jag vet faktiskt inte. Dom matcherna jag minns mest är två matcher från ifjol. Stångenäs hemma framför allt när vi vann med 2-0 och gjorde en riktigt bra match och liksom knäckte dom och gick om dom. Sedan är det matchen mot Svarteborg med, när vi avgjorde på slutet. Vi gjorde avgörande 4-3 på slutet och lyckades sedan även få in 5-3. Det är dom matcherna jag minns mest som i alla fall laget gjorde mycket bra insatser.

Roligaste minne så här långt med laget?
Felix K: – Det blir samma som svaret ovan, matcherna mor Stångenäs och Svarteborg. Samt även segern borta mot Gunnilse i år. När klacken var där och vi avgjorde med sista sparken, det var otroligt kul.

Vi hoppas du kan hålla oss lite underrättade om hur det går för dig under året. Hur det går i matcher och spel för dig.
Felix K: – absolut, det löser vi.

Då återstår det bara att säga: Lycka till!

Felix Kristoffersson

Stenqvist spelar i Australien sen förra året

I förrgår 13:00

STENUNGSUNDS IF