2-0 mot Ahlafors smakstart i serien för Grebbestad som ligger 3:a - update med bilder

Grebbestad svarade för en ny bra första halvlek och grundlade segern där. Ahlafors hade två ribbträffar men segern för Grebbestad som missade en straff i andra halvlek var rättvis.

Bilder från matchen: http://grebbestadsif.se/galleri.asp?match=404

Inför 174 betalande startade första halvlek ganska trevande av båda lagen. Ahlafors med förlust i bagagen från första matchen ville inte blotta sig bakåt och Grebbestad hade stor respekt för motståndet som tippas komma högt i serien.

Matchens första läge fick Grebbestad efter tolv minuter. Christoffer Söderlund tog sig runt på högerkanten och slog ett inlägg som Ahlafors målvakt Andreas Skånberg fick problem med och tippade till David Olsson som fick ett kanonläge. David drog en försvarare och fick ett kanonläge att sätta 0-1 men skottet blev svagt och Andreas Skånberg läste sönder skottet och räddade enkelt.

Två minuter senare vände Ahlafors fint på spelet med boll ut på Ali El-Refaei som slog et mycket farligt inlägg in mot Grebbestads straffområde men Martin Hansson var bra med och tippade bolle vidare och chansen försvann för Ahlafors.

Men efter detta blev det mer Grebbestad som var det bättre laget resten av halvleken. Efter 21 minuter kom ledningsmålet för Grebbestad. Daniel Andersson fick ett uppspel och slog en perfekt boll över Ahlafors backlinje till Jonas Henriksson som blev fri och kunde lobba över Ahlafors målvakt som stod långt ut.

Minuten senare var Grerbbestad nära igen. Nu var det Christoffer Söderlund som hittade Anton Henriksson på djupet men Anton sköt halvmeter över.

Grebbestad höll kvar spelövertaget och efter 38 minuter slog Danniel Anderson ett inlägg som Ahlafors inte fick bort ordentligt och Markus Svensson följde upp med en halvvolley till 0-2.

Två minuter senare fick Ahlafors läget att ta sig in i matchen igen. Ett inkast ute på deras högerkant till Ali El-Refaei som sedan passade fram till Johan Elving som fick på ett kanonskott som via Martin Hanssons fingertoppar prickade ribban.

0-2 i paus var helt rättvist till ett bra Grebbestad även om spelet från först omgången inte nådes.

Men andra halvlek öppnades med två svaga ingripande av Grebbestad och Jihad Nashabat kunde ta sig i skotläge men Grebbetsads fina försvar kunde blockera skottet som nu knappt hade styrfart när det kom fram till Martin Hansson. Precis som senast var andra halvlek lite sämre än första halvlek spelmässigt.

Efter 58 minuter fick Ahlafors en frispark som Jihad Nashabat slog och Martin Hansson tvingades rädda till en hörna nere vid sin vänstra stolpe.

Grebbestad stack i mellan med ett läge för Anton Henriksson men skottet smet klart över. Strax efter noterade vi Ahlafors andra skott i ribban och återigen var det Johan Elving som fick på en bra träff och ännu en gång hade Martin Hansson fingertopparna på bollen även om det denna gång var hårfint.

Efter 72 minuter fick Grebbestad ett bra läge att avgöra när Jonas Henriksson vann med sig bollen och både David Olsson och Daniel Andersson fick läge att sätta bollen men det hela slutade med att Daniel Andersson sköt i burgaveln.

Med 10 minuter kvar att spela kontrade Ahlafors fint ute på sin vänsterkant och man slog ett inspel mot första stolpen där Grebbestad kunde bryta. Helt klart ett bra läge för Ahlafors men säkert spel av Grebbestads backlinje.

Sedan med sex minuter kvar att spela dribblade sig Jonas Henriksson in i straffområdet och revs ner och Grebbestad fick en straff som Markus Svensson sköt över.

Men sedan hände det ine mycket mer i matchen och efter dryga tre tilläggsminuter blåste domaren av och Grebbestad hade tre nya fina poäng.

Efter matchen fick en liten pratstund med lagets kapeten Markus Svensson som tyckte så här om matchen:

- Det var sådär spel från oss idag men vi kontrade bra men det kändes som vi kontrollerade det hela bra. Vi släpper inte till mycket även om dom har ett par i virket. Vi var nog lite bättre i första matchen och det var lite svårt underlag då gräset var ganska strävt. Men det är ändå en stark match då det är svårt at spela ut motståndarna på bortaplan. Straffen från mig var väl inte bra. Jag väntade ut målvakten men fick hela foten under bollen.

- Det var stabilt blir i första men blir sämre i andra halvlek. Det blir ganska naturligt att dom får lite mer boll i andra. Men det var väldigt stabilt bakåt. Vi måste jobba med att sätta vår lägen och det är kanske det enda man kan vara missnöjd med. Med så klara målchanser bör vi göra fler mål. Men detta är en av dom svåraste bortamatcherna så 2-0 borta skal vi vara mycket nöjda med. Daniel Andersson och Markus Svensson var mycket bra idag och dom la hela tiden rätt vilket gör det enkelt för vår backlinje, sa Peter Levin.

Ahlafors IF Årets sista hemmamatch i morgon, Ahlafors på besök

Stenqvist spelar i Australien sen förra året

I förrgår 13:00

STENUNGSUNDS IF