Läget i Grebbestad dagen efter chocken

Dagen efter det chockerande beskedet om Mattias Svensson har vi fått en pratstund med lagledaren Peter Svensson.

• Hej Peter, Sju nyförvärv så här långt inför div. 3 comebacken, Filip Hansson, Christoffer Söderlund, Arber Plava, David Olsson, Olle Kristoffersson, Granit Berisha och Marcus Broberg. Om vi bortser från det dystra beskedet om Mattias Svensson måste man väl säga att det ser bra ut?
– Ja, det får jag verkligen hålla med om. Vi har i princip lyckats att få tag på dom spelarna som vi har önskat. Vi har en mittback kvar på önskelistan så vi skall jobba på ett tag till. Sedan har vi ett ess i rockärmen som vi kanske presenterar framöver, en som vi hoppas på.

• På förlustsidan ser vi Mikael Albrektsson, Martin Kallin, Emil Hagneqvist, Christoffer Gidö och Mattias Svensson.
– Om vi börjar med gamlingarna Mikael Albrektsson och Martin Kallin så är det helt okey att dom lägger av nu efter en herrans massa år i föreningen. Dom har verkligen hjälpt oss under många år och i år kan man säga att vi ”känner” att kanske kan klara oss utan dom. Men man vet aldrig, det kan bli skadeläge som gör att vi tvingas tjata på dom. Men dom skall ha ett stort tack för det dom gjort för föreningen.
– Sedan nämnde du Emil som gått till Tanum. Tråkigt på ett sätt men det kan ju vara så att Emil kan komma tillbaka senare. Han skadade sig tidigt i fjol och kom sedan aldrig riktigt igång. Får han ett år med Tanum kanske han är tillbaka nästa år igen? Man vet aldrig.
– Vad det gäller Christoffer Gidö så var det helt naturligt. Han avslutade studier här och flyttade tillbaka till Småland och detta gjorde han ju redan tidigt i höstas.
– Vad det gäller Mattias Svensson så är det ju så pass nytt så jag har inte så mycket att säga egentligen. Men visst är det tråkigt, både för honom, föreningen och mig som pappa så känns det extra illa.

• Mattias Svensson gjorde sin andra operation i knäet i tisdag 8/1. Beskedet var inte så positivt?
– Nej det är ju så att han saknar brosk i knäet, helt och hållet, i sitt högra knä. Dr Enwall som opererat säkert 20000 knän har aldrig sett något liknande på en så ung grabb, möjligen på en 70-åring men inte på en 20-åring. Det var väldigt negativt och ett mycket tråkigt besked. Och trots att vi av läkarna fått förvarningar om detta så tror man innerst inne att det går att fixa till men tyvärr gick det inte.

• Annars har det i gästboken varit mycket skriverier om Granit Berisha. Han har varit klar ett tag men klubben har valt att ligga lågt, varför?
– Du säger ju att han varit klar en längre tid och det har han ju varit rent teoretiskt. Det är så att han är överflyttade till Grebbestads IF men vi har sagt till Granit och UIS att vi har lite kvar att lösa. Han saknar körkort för tillfället så vi måste hitta en lösning där han kan ta sig till och från träningen och match.

– Alternativt att han flyttar hit och vi försöker att hjälpa till med ett jobb. Dom bitarna är inte lösta ännu och vi hade tänkt att lösa detta innan vi presenterade honom. Men nu när det blitt som det blitt med UIS (lagt ner) så blir det inte att vi släpper tillbaka honom dit så då känner vi nu att vi kan gå ut med detta. Och Granit själv är verkligen laddad att spela för oss så det skall bli kul och han är en duktig spelare.

• Nu var det ett antal år sedan du själv var aktiv (tvingades sluta efter ett antal diskbråck i rycken), men vilka klubbar har du spelat för i tur och ordning, första klubben först:
– Jag började ju min karriär i Tanum. Gick till Grebbestad som 20-åring och fick sluta då jag var 29 år. Det var det jag hann med innan jag fick ge upp.

• Bästa fotbollsminnet?
– Jag får nog säga Ed borta -95 tror jag det var. Jag kom in i halvlek och vi låg under med 1-0. Jag gjorde fyra mål och vi vann matchen. Sedan har jag fått spela ett antal kändismatcher men det är nog den matchen med fyra mål som smäller högst och det var nog enda gången jag gjorde så många i samma match.

• Värsta fotbollsminnet?
– Det får väl vara när vi åkte ur 3:an -90 tror jag det var. Jag var väl inte mycket med då jag var skadad. Men det är ju alltid fruktansvärt tråkigt att åka ur en serie.

• Om du inte var ledare i fotboll, vad hade du gjort då?
– Nja, jag vet inte riktigt. Fotboll har det ju blivit helt naturligt men jag tror att jag varit ledare i någon annan sport? Kanske hockey som jag spelade som ung. Om det funnits här eller ungarna spelade?

• Favoritlag i fotboll?
– Manchester United och IFK Göteborg

• Värdens bästa lag?
– Barcelona

• Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Utan tvekan så är det Zlatan och inte Henrik Edvardsson som någon har svarat tidigare på denna frågan.

• Värdens bäste fotbollsspelare?
– Messi är outstanding tätt följd av Ronaldo.

• Hur lång är du?
– 182

• Skostorlek?
– 42

• Höger eller vänsterfotad?
– 2-fotad

• Godis?
– Ja tack

• Dricker helst?