Chockbesked för Mattias Svensson

20-årige Mattias Svensson tvingas lägga skorna på hyllan. Efter dagens operation kom läkarens dom. – Det är färdigspelat!

Det betyder att tröja nr 9 blir ledig i Grebbestad. Tröjans som burits av Mattias Svensson, Grebbestads skyttekung, de senaste två säsongerna. Ifjol med 21 mål och året innan med 13 gjorda mål.

Inför comebacken i div. 3 för Grebbestad var det ett tungt besked. Tungt för Grebbestad men oerhört tungt för Mattias Svensson själv.

Mattias har under i princip hela sin uppväxt haft problem med det ena knäet som ofta svullnat upp. Han har då gjort tidigare ingrepp där man försökt fixa till det hela men det har tyvärr inte lyckats.

20 år gammal har Mattias Svensson gjort sin sista fotbollsmatch.

Idag drog Grebbestad även igång sin träning och inför hela laget fick lagledaren Peter Svensson, och pappa, ge det dystra beskedet inför truppen. Många kramar och en hel del tårar från övriga i truppen blev det till Mattias som tittade upp en kort stund.

Vi fick en snabb pratstund med Mattias innan han åkte hem igen.
• Ja Mattias. Du har idag varit i Göteborg och blivit opererad av två duktiga idrottsläkare (Sverigetoppen) och beskedet du fick var inte speciellt positivt?
– Nej det kan man inte riktigt påstå. Han sa att det var det sämsta knä han någonsin har sett på en i min ålder och att fotboll inte är att tänka på mer.

• Det är ett tungt besked att få när man är så ung som du. Du har även tidigare varit inne och gjort ingrepp i ditt knä, berätta?
– Jag har varit inne och tittat i knäet tidigare och det har sett ganska ok ut men att jag då har blött mycket under ingreppen. Något som kan förklara varför mitt knä lätt har svullnat upp. För två år sedan gjorde man något som kallas för embolisering, man kapslar in det skadade området. Blodkärlen växte in i benen vilket dom inte skulle göra och detta skulle man då fixa till. Men nu spekulerar man i om det är detta som gör att jag nu inte har kvar något brosk i knäet vilket sätter stopp för fotbollen.

• Om jag har förstått Peter Svensson rätt så kan det vara kommande operationer på gång?
– Ja det stämmer. Man kommer att försöka med en brosktransplantation för att få ett så normalt liv som möjligt. Just nu är det inte ens säkert att jag kommer att kunna gå ordentligt i framtiden. Vad det gäller jobb kommer jag inte till att kunna ha något fysiskt jobb utan det måste var mer typ kontorsjobb. Transplantationen är för att jag skall kunna röra mig hyfsat i framtiden.

• Några spelare hade redan sett detta på din facebooksida. Övriga fick redan på det idag nu på träningen. Det måste ändå ha känts ganska bra när så många spelare kom fram och kramade om dig även om det blev väldigt känslosamt?
– Ja, det värmde väldigt, väldigt mycket att ha dom här killarna runt sig.

• Peter Svensson pratade också på att hitta någon ny roll för dig inom laget. Det är väl inget du har hunnit att tänka på ännu antar jag men kanske vara materialare eller något liknande. Vad känner du själv om att kunna vara med fotbollen på någotvis ändå?
– Jo, men det vill jag absolut. Det är ett härligt gäng så det vill jag såklart. På ett eller annat sätt kommer jag vara med och följa laget, matcher och träningar. Vi får se vad det blir för roll.

• Det får räcka för nu så får vi ta en pratstund lite senare när du har hunnit smälta detta besked lite mer. Lycka till framöver. Hälsan är trots allt viktigast så du inte förstör ditt knä ännu mer.
– Tack för det.


I övrigt kan Grebbestad meddela att Granit Berisha (Uddevalla IS) och Marcus Broberg (Hamburgsund) är klara. Mer om dessa spelare kommer inom kort. I morgon kommer en intervju med lagledaren Peter Svensson om läget i laget. På torsdag eller fredag kommer ett reportage med Marcus Broberg. Reportage med Granit Berisha kommer så snart jag får fatt på honom vid någon träning.

Mattias Svensson Läget i Grebbestad dagen efter chocken Mattias Svensson opererad igen Mattias Svensson ser ljuset i tunneln Mattias Svensson allt närmare en överraskande comeback Mattias Svenssons karriär har fått ännu ett nytt avbrott

Spännande helg framför oss ! Blir det fler klara spelare möjligen ... 😁

Div II Norra Götaland
2023-10-21 14:00

IFK SKÖVDE FK
1-3

Södermalms IP, Skövde
Träningsmatch
2024-02-10 14:00
FREDRIKSTAD FK LAG 2, NORGE (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Tennis
H70 Ullevi TK (h)
2023-12-12 10:00
Göteborg