Seriesegern nära efter 2-0 mot ED - update

Efter 10 raka segrar har Grebbestad nu ett jätteläge att vinna serien efter 2-0 (1-0) borta mot Ed. Naweed Ashairi blev stor matchvinnare med ett mål i vardera halvleken.

Stora bilden: Grebbestads segervrål efter vinsten mot ED. Längst fram 2-målsskytten Naweed Ashairi.

- Grebbestads fantastiska svit har nu tio raka vinster i div 4-fotbollen.
- Eller 12 raka matcher utan förlust som gett 11 segrar och en oavgjord match.
- Vilket härligt stim våra grabbar är i.

Med tre matcher kvar att spela leder nu Grebbestad serien med 6 poäng och 32 mål bättre i målskillnad än tvåan Stångenäs som idag föll mot Åsebro med 4-1.

Tre poäng till på dessa tre matcher och det är klart. Men som killarna i laget säger, än är inget klart. Vi tar en match i taget!

Så till själva matchen och där får man vara ärlig och säga att spelmässigt gjorde Grebbestad ingen bra match trots segern. Ed var bättre spelmässigt men Grebbestad hade ändå de bättre chanserna och vann därmed rättvist efter dessa.

Ed hade en riktigt bra chans där man prickade ribban när Grebbestad ledde med 1-0.

Grebbestad öppnade matchen med ett fint läge för Mikael Albrektsson men vänsterskottet gick högt över.

Nu fick ändå Grebbestad en kanonstart då Markus Svensson slog en djupledsboll mot Naweed Ashairi. Eds målvakt David Leander rusade ut men Naweed lyckades få med sig bollen och slog den mot mål. En back han upp bollen men inte i tid då assisterande domare vinkade för att bollen var över mållinjen.

Men efter målet var det Ed som var vassa under en period och man hade några farliga inspel som Martin Hansson klarade galant.

Först ut var Almir Aldzic som kom förbi Naweed Ashairi och slog ett hårt fint inspel som Martin Hansson kunde boxa bort.

Strax efter stack Grebbestad upp och Markus Svensson och Mattias Svensson samspelade fint men Mattias fick ingen bra fart på skottet som då enkelt räddades av David Leander.

Därefter följde Ed upp med en frispark i farligt läge. Pontus Johansson slog den bra och Martin Hansson kom ut fint och boxade undan igen.

Tätt efter fick Ed en ny frispark, nu längre ut och Almir Aldzic gick direkt på skott. Skottet var välplacerat men Martin Hansson räddade säkert nere vid stolproten.

Efter 14 minuter väggade sig Grebbestad igenom och det var Felix Kristoffersson som kom fri mot David Leander som kunde rädda till en hörna.

Nästa Grebbestadschans kom efter 22 minuter. En hörna slogs av Mattias Svensson. Naweed Ashairi fanns vid bakre stolpen och nickade mot mål där Christian Mattsson kom nickade vidare men strax utanför.

Fyra minuter senare var det Daniel Anderssons tur att få ett bra skottläge men Eds försvarare hann täcka skottet som då gick till hörna.

Efter 28 minuter slog Ed en bra boll på djupet mot Pontus Johannesson. Martin Hansson gick ut för att slå bort bollen men missade bollen. Bollen rann ut till Almir Aldzic som fick halvöppet mål (ett par försvarsspelare i vägen) och i snäv vinkel sköt han då i burgaveln.

Minuten senare blev Daniel Andersson varnad och han missar nu nästa match hemma mot Uddevalla IS.

Grebbestads skyttekung var ovanligt anonym idag men runt halvtimmen fick han ett bra inspel från Felix Kristoffersson och sköt ett bra skott som David Leander gjorde en bra räddning på.

Grebbestad fick nu ett par fina lägen. Mattias Svensson slog efter 35 minuter ett bra inlägg till Mikael Albrektsson som språngnickade i stolpen.

Två minuter senare lyfte ed in en frispark från långt håll. Almir Aldzic nickade hemåt till Daniel Lindqvist vars skott skruvade sig lite fel och gick metern utanför krysset.

Direkt efter var Grebbestad nära igen när Daniel Anderssons fina inspel gick någon meter framför målet mot Naweed Ashairi som kom på bakre stolpen men aningens sent och skottet gick i burgaveln.

Grebbestad öppnade sedan piggt i andra halvlek och 35 sekunder in på halvleken hade Naweed Ashairi ett bra inspel till Mikael Albrektsson som sköt från nära håll och återigen kunde David Leander rädda.

Minuten senare fick Grebbestad ett jätteläge igen. Martin Kallin dröjde sig kvar efter en hörna och Martin Albrektsson nickade ner till Martin vars skott smet tätt tätt över ribban.

Men efter dessa två fina lägen i början av andra halvlek blev det Ed som tog över spelet och Grebbestad hade svårt att få grepp på bollen och ta sig upp i planen.

Eds bästa målchans i matchen kom efter 57 minuter när Almir Aldzic slog ett bra inspel till Joel Patriksson som sköt hårt i ribban. Oj där var det nära!

Ed fortsatte att trycka på men hade svårt att komma till bra lägen. Men efter 61 minuter fick man en frispark kanonläge men Almir Aldzics skott lyckades inte passera Grebbestads försvarsmur.

Ett av få lägen för Grebbestad kom efter 65 minuter. Felix Kristoffersson tog sig fint in i straffområdet och sköt ett bra välplacerat skott men David Leander svarade för en ypperlig räddning.

Och när sedan Ed inte fick till något mer framåt kunde Grebbestad slå till efter 81 minuter. Ed bröt ett Grebbestadsanfall men inte bättre än att den hamnade hos Daniel Andersson som hittade Naweed Ashairi på kanten. Naweed tog sig fint förbi sin försvarare och placerade in 0-2 via den bortre stolpen.

Ed fick sedan en bra chans minuten efter för att komma in i matchen. Markus Svensson gjorde först en fin brytning i eget straffområde men fick inte kontroll på bollen som kom till Pontus Johannesson som klippte till på direkten men rakt på en täckande Martin Kallin. Det blev det sista farliga som hände i matchen.

Ja Tobias Carlsson, seger 2-0, tre matcher kvar, serieledning med 6 poäng och överlägsen målskillnad. Det ser bra ut: – Det börjar kännas ganska säkert. Det räcker ju med en seger på sista tre matcherna.
Och det grejar ni? – Det ska vi göra.
Dagens match då, vad tycker du om den? – Det var ju ingen av våra bästa matcher spelmässigt. Men vi har ganska bra kontroll på det ändå och så mycket mer än några farliga inlägg har dom inte.
Grattis Tobias: – Tack.

Lagkapten Markus Svensson. Ni fick en jobbig match idag men ändå vinner ni med 2-0 och skaffar er ett härligt läge.
Vad tycker du om matchen och om läget? – Vi gör ingen vidare match idag men vi lyckas vinna ändå och det är ju en styrka. Vi spelade bra bakåt och släppte inte till många chanser för Ed. Sedan sätter vi dom lägena vi får framåt och det brukar vara så för topplagen. Stångenäs förlorade så det ser ganska bra ut nu. Vi har ett guldläge.
Ja, detta grejar ni väl? – Ja det får vi verkligen hoppas men man kan inte ta något i förskott utan det är bara att jobba på. Det hade varit skönt att få avgöra direkt nu på hemmaplan.

- Det här var ingen av våra större matcher spelmässigt. Men vi har dom bästa chanserna och vinner därmed rättvist ändå. Även om spelet inte fungerade så kämpade vi på bra och ibland fungerar det bara inte. Det är inte bara att åka hit och spela gladfotboll och vinna enkelt, sa Mikael Mattsson.

Bäst i Grebbestad Naweed Ashairi med två mål och Martin Hansson med säkert agerande på Eds alla inspel och inlägg.

I denna nyhet: Grebbestad utklassade Ed, 7-0 Naweed Amin Ashairi Eds FF 2012-09-15 Eds FF 2-0