Grebbestad vann toppmötet mot Svarteborg - update

Grebbestad tog en ny seger på Siljevi då tabelltrean Svarteborg kom på besök. 5-3 (1-1) blev det för GIF sedan man för andra matchen i rad avgjort sent. Nu avgjordes det hela på tilläggstid.

Stora bilden: Mattias Svensson jublar tillsammans med Martin Kallin efter sitt 3-3-mål

Bilder i gamla galleriet


Det blev en oerhört spännande och händelserik match mellan serieledande Grebbestad och Svarteborg. Och att det hände mycket visade dryga nio inpratade minuter på diktafonen vilket är rekord. Brukar ligga på mellan 5-7 minuter annars.

Grebbestad hade en riktigt svag start på matchen och första fem minuterna var det bara ett lag på planen, Svarteborg.

Detta belönade sig i en frispark i bra läge efter bara 2,5 minuters spel. En frispark som Svarteborgs skyttekung, tillika bäste målskytt så här långt i serien, Jonas Larsson skruvade runt Grebbestads mur och i mål bakom en passiv målvakt i Martin Hansson.

I slutet på Svarteborgs fina inledning lyfte Jonas Larsson fram bollen bra till Joakim Sandsten som inte fick riktigt rätt vinkel och sköt utanför.

Men sedan började Grebbestad jobba sig in i matchen och efter sju minuter var vi nära att notera 1-1. Felix Norén kom ner fint på högerkanten och spelade in mot Naweed Ashairi som i stort sett fick öppet mål men missade bollen störd då han blev störd av en Svarteborgförsvarare.

Några minuter senare fick Naweed ett nytt jätteläge då han blev frispelad av Mattias Svensson men Svarteborgs målvakt Victor Bratt kom ut perfekt och räddade.

Grebbestad kändes nu som det bättre laget spelmässigt men Svarteborg var hela tiden farliga med sina snabba spelomställningar.

Efter 17 minuter kom nästa Grebbestadschans och det var efter en hörna där Grebbestad fångade upp andrabollen och kunde passa in till Daniel Andersson som försökte placera in bollen men Victor Bratt var med och räddade till hörna.

Det började kännas som Grebbestad närmade sig mål och efter 19 minuter provade Mattias Svensson med ett skott utifrån som Victor Bratt klarade.

De båda lagens tränare var nog kanske inte helt nöjda med sina lags försvarsspel denna match och båda lagen fick avstånd mellan försvar och mittfällt vilket gav chanser vid snabba omställningar.

På en sådan omställning hade Svarteborg sånär ökat på när Samir Fehric lobbade över Martin Hansson som kom på mellanhand. Lobben prickade ribban och returen gick ut till Joakim Sandsten som sköt men då hade Martin Hansson hunnit in i mål och kunde skopa in bollen.

Nästa Grebbestad läge kom efter 23 minuter och ännu en gång efter en hörna. Ulrik Karnström gick upp och nickade in till Martin Kallin som med ryggen mot mål snabbt sköt men precis framför mållinjen stod Jonas Johansson och kunde rädda med ett utsträckt ben.

Efter 28 minuter hade Svarteborg hörna men Grebbestads undanrensning blev svag och bollen hamnade hos Daniel Visone som sköt bra och Martin Hansson tvingades att tippa till en ny hörna.

Direkt efter den andra hörna för Svarteborg vände Grebbestad på spelet med ett långt uppspel mot Mattias Svensson som tog ner bollen och passade Anton Henriksson som fick bollen vid mittlinjen. Anton avancerade fram och fick sedan på ett härligt skott med en förrädisk bollbana för målvakten Victor Bratt som inte klarade att parera skottet och det var kvitterat för Grebbestad, 1-1.

Svarteborgs omställningar var farliga och några minuter efter kvitteringen hittade Joakim Sandsten in till Jonas Larsson som sköt från distans men denna gång en bra bit över.

Efter 33 minuter noterar vi ett mycket fint Grebbestadsanfall där Daniel Andersson lyfte fram bollen mot Mattias Svensson som nickade ner till Felix Kristoffersson som kom bra och hade ett kanonläge men skottet blev missriktat och gick klart utanför.

Därefter hade Svarteborg en ny bra omställning och nu var det Joakim Sandsten som provade utifrån och Martin Hansson var bra med och räddade.

I näst sista minuten provade Joakim Sandsten med ett nytt skott och denna gång såg Martin Hanssons räddning inte lika säker ut men fotparaden for rakt upp i luften och där blev Martin attackerad av Samir Fehric och fick tillslut frispark även om det dröjde innan den norske domaren blåste.

1-1 i paus med Grebbestad som något bättre lag spelmässigt men med ett farligt Svarteborg på sina omställningar.

I slutet av pausen kom Mattias Svensson ut haltandes för att testa lite om han kunde spela vidare. En snabb tejpning av pappa Peter ”Lillen” Svensson och Mattias startade andra halvlek.

Och bara 78 sekunder in på denna hade Mattias Svensson gett Grebbestad ledningen efter en perfekt passning av brorsan som friställde Mattias som chippade in 2-1 säkert.

Fyra minuter senare var det Anton Henrikssons tur att spela fram Mattias Svensson till ett friläge men denna gång kunde Victor Bratt rädda med yttersta tåspetsen.

Andra halvlek handlade mest om Grebbestad som tog över tillställningen men efter 52 minuter stack Svarteborg upp och man sköt ett bra skott som gick rakt på en täckande försvarare och studsade fram till Jonas Larsson som blev helt ensam och kunde rulla in 2-2.

Och som inte detta var nog fick Svarteborg en frispark i ett inte allt för bra läge utan ganska långt utifrån efter 57 minuter. Och ännu en gång skruvade Jonas Larsson bollen runt Grebbestads mur och mot mål där Martin Hansson inte hann med denna gång heller och får ta på sig även detta frisparksmål.

Vilken chock för Grebbestad.

Men efter två missar fick Martin Hansson göra en mycket viktig räddning efter 60 minuter då Samir Fehric slet sig fri. Martin kom ut perfekt och räddade Grebbestad kvar i matchen.

I stället kom Grebbestads kvittering två minuter senare. Markus Svensson slog en ny öppnande passning och Mattias Svensson sprang sig fri igen och sköt 3-3 med en säker avslutning.

Grebbestad förde nu spelet ordentligt och man skapade några riktigt bra chanser. Felix Kristoffersson fick en fin boll på djupet och Victor Bratt gick ut mot Felix men vände om tillbaka mot målet. Felix kunde då skjuta men skottet räddades och bollen kom ut till Markus Svensson som fick på ett tungt skott men rakt på en annan Grebbestadsspelare.

Tre minuter senare, efter 68 minuter, var Grebbestad oerhört nära ledningen. Mattias Svensson tog sig ner mot kortlinjen på högerkanten och slog ett inspel som Victor Bratt bara stötte rakt ut. Rakt till frie Felix Kristoffersson som sköt mot en liggandes Victor Bratt som mirakulöst nog lyckades rädda bollen till en hörna.

Även hörnan blev farlig då Ulrik Karnström gick upp perfekt och mötte bollen med pannan men bollen prickade underkant av ribban och studsade rakt ner på mållinjen och sedan ut.

Svarteborg skapade även dom några lägen och bla hade Daniel Visone ett bra skott som via Grebbestadsförsvaret gick till en hörna.

Grebbestads lägen var klarare och efter 76 minuter hittade Felix Kristoffersson in till Mattias Svensson som från åtta meter sköt utanför/över i ett fritt läge.

Minuten senare var det dags för Mattias Svensson igen. Den här gången fick han på ett kanonskot men Victor Bratt flaxade till med nävarna och kunde rädda.

Två minuter senare hade Grebbestad ett nytt jätteläge. Daniel Andersson fick bollen och ett skottläge men sköt rakt på täckande försvarare. Bollen gick tillbaka till Daniel som passade in i mitten till 3 fria Grebbestadsspelare men i detta läge blev det fel kille som avslutade. Anton Henriksson fick ta till en höger yttersida och bollen gick klart utanför. Kanske borde han ha släppt bollen till Felix Kristoffersson som såg ut att ha det bättre läget?

Mitt i Grebbestadspressen med fina lägen kontrade Svarteborg med en fin passning på djupet mot Samir Fehric som kom i duell med Martin Hansson. Martin kom ut fint och fick stoppat upp farten på bollen som sedan kunde rensas undan av Grebbestads försvar.

Matchen tickade mot 90 minuter utan fler chanser och matchen såg ut att gå mot 3-3.

Då meddelade den norske domaren att det skulle bli 5 tilläggsminuter.

Hela fem minuter till. Svårt att se hur det kunde bli så mycket. Svarteborg fick visserligen en man skadad som låg nere en stund och Martin Hansson fick ses över några sekunder men fem minuter verkade mycket.

Redan i den första tilläggsminuten tog Grebbestad ledningen med 4-3. Svarteborgs försvar blev övergivet och när Grebbestad hittade in med en fin passning mot Felix Kristoffersson skarvade han den fint vidare mot Anton Henriksson. Om Antons förra läge avslutades sådär gjorde han detta mycket bättre. En läcker kroppsfint och siste försvararen försvann och sedan ett perfekt skott i mål.

Svarteborg lyfte nu desperat upp allt dom kunde och Jonas Larsson fick ett läge och sköt bra men Martin Hansson räddade.

I näst sista minuten slog sedan Jonas Larsson en farlig frispark som sånär Jonas Johansson hunnit fram på.

I stället fick Grebbestad ett läge när Svarteborg lyft upp allt folk. Felix Norén nickade fram Mattias Svensson till ett friläge. Mattias sprang mot mål och Felix Kristoffersson som löpte med fick passningen och satte 5-3 för Grebbestad i 95:e minuten.

– Vi gör en bra match tycker jag. Vi började lite svagt men sedan tog vi över mer och mer och i den andra halvleken är det inget snack om det. Det är bara ett lag på planen där men dom har vassa forwards. För andra matchen i rad avgjorde vi i slutet och det är ett tecken på styrka, sa Grebbestads tränare Mikael Mattsson.

Martin Hansson målvakt i Grebbestad, två missar vid frisparksmål men sedan ett par fina revanscherande räddningar. Hur känns det efter matchen?
– Nja, jag gör det dåligt och skotten går runt muren. Det var inte bra men det kändes skönt att få rädda deras lägen senare i stället. Den känslan går nästan inte att beskriva. Vi missade hur många lägens som helst men gör två fina mål på slutet, sa Martin Hansson.

Daniel Visone spelade i Grebbestad 2005 i div 3 och gjorde då sju mål för GIF. Nu spelar han i Svarteborg: En reflektion på matchen:
– Det var en underhållande match för publiken. Inget bra försvarsspel på något sätt och där Grebbestad drar det längsta strået. Vi har 3-3 vid 90 minuter. Kanske inget att säga om förlusten då Grebbestad skapar mer än oss. Hemmaplan avgjorde troligen det hela.

I mina ögon har Svarteborg överraskat stort och är med i toppen trots dagens förlust. Har det gått över förväntan för er?
– Jo det kanske det har? Jag kollar visserligen inte mycket på tabellen och sa felaktigt till grabbarna att vi har serieledning om vi vinner vilket var fel. Vi tar en match i taget och vi har fått med oss bra resultat. Hela gruppen har en bra inställning och vill vinna varje match. Framför allt går det mycket bra hemma där vi har ett kryss och resten segrar. Och på slutet har det gått bättre på bortaplan och vi bjöd upp till dans även här. Vi har utvecklats som individer och lag.

Du har ju spelat i Grebbestad tidigare. Är det speciellt att möta Grebbestad?
– Jo men så är det ju alltid. Jag trivdes bra i Grebbestad även om det bara blev en säsong av olika anledningar. Jag tror det var sju år sedan räknade jag ut (det stämmer). Det är en god stämning och atmosfär här. Och Grebbestad har många unga duktiga spelare och det är kul att det är så många unga spelare och kanske på väg mot trean igen? Det är kul, tycker jag, avslutar Daniel Visone.

GIF-Svarteborg FK 5-3 Daniel Visone Joakim Sandsten Mattias Svensson Anton Henriksson Felix Kristoffersson Svarteborg FK DM mot Svarteborg i morgon Svarteborg vände och vann med 3-1 mot Grebbesatad

Trots årets motigheter för A laget med skador och uddamålsförluster måste jag ändå imponeras av lagmoralen som killarna visat upp de senaste matcherna. Trots tidiga mål i baken kämpas det på planen och tränare Jonas finner omdisponeringar och vi vinner matcher. All heder till er alla inblandade för allt kämpande. Nu krigar ni och vi bredvid tillsammans för nytt div 2 kontrakt💪

Div II Norra Götaland
2021-09-22 19:30

IFK SKÖVDE FK
2-1

Södermalms IP, Skövde
Div II Norra Götaland
Idag 13:00
STENUNGSUNDS IF (b)
SIF Gården Bästkustställningar Arena, Stenungsund

Till liverapporteringen


 
P07/08
Grohed/Ljungskile (b)
Idag 12:00
Skarsjövallen

F04-06
Ödsmåls IK (b)
Imorgon 11:00
Ödsmåls IP