Grebbestad i serieledning efter ny storseger

Grebbestad gick upp i serieledning om än tillfällig då fler matcher spelas under morgondagen. Men Grebbestads fina form håller i sig och man noterade sin andra raka storseger när man på bortaplan slog Högsäter med hela 8-0 (5-0). Detta efter hattrick av både Felix Kristoffersson och Mattias Svensson.

Grebbestad var allt för överlägsna matchen igenom för att detta skulle bli spännande.

Nu skapade visserligen Högsäter ett antal ganska bra chanser i första halvlek men då måste man sätta dessa för att det skall kunna bli en match av det hela. Ett stackars gjort mål efter fem matcher räcker inte riktigt för Högsäter. Skralt framför mål och så drog man sig dessutom på ett antal skador i matchen så det ser inte riktigt bra ut för Högsäter.

Grebbestad fick en chans till tidigt ledningsmål då Mattias Svensson frispelade Daniel Andersson som hade öppet mål men fick dålig träff och en försvarare kunde hinna upp bollen.

Noterbart var även att matchen följdes av två ”spioner” från Stångenäs. Dessa båda herrar såg första halvlek och drog sedan vidare till Lane för andra halvlek mot Kungshamn (3-3).

För att återgå till matchen så fick Högsäter en frispark som lyftes in bra efter en kvarts spel och Martin Kallin nickade undan till en hörna. Hörnan blev farlig då Grebbestad helt glömde bort den bakre stolpen där Andreas Gootfridsson fick ett kanonläge men nickade över.

Minuten senare tog i stället Grebbestad ledningen. Felix Norén lyfte en boll över Högsäters backlinje och Mattias Svensson fick på en fin vänstervolley till 0-1.

Högsäters Filip Eriksson var en frisk fläkt ensam på topp där han jobbade hårt och bra men allt som oftast var han för ensam. Men i den 22:a minuten fick han en bra stickare och var nära men Grebbestads målvakt Martin Hansson han ut precis före och kunde rensa undan bollen.

Före denna match delade Felix Kristoffersson den interna skytteligan med Mattias Svensson och han var på målhumör i första halvlek. Ett hattrick på bara elva minuter fick vi se från Felix sida.

Det första kom efter 23 minuter då fint passningsspel öppnade upp för Felix. Daniel Andersson släppte fint fram till Felix som puttade bollen förbi utrusande målvakt och rullade in 0-2.

Fyra minuter senare kontrade Grebbestad perfekt. Man kom 4 mot 3 med Daniel Andersson som bollförare. Daniel släppte fram bollen mot Mattias Svensson och hade tur när bollen gick fram då Högsäters försvar borde brutit. Men Mattias Svensson fick bollen och släppte osjälviskt till Felix Kristoffersson som satte 0-3.

Felix Kristoffersson hann sedan med att missa ett bra skottläge när han sköt över. Strax efter sköt Högsäters Raymond Andersson men Martin Hansson räddade säkert.

I 34:e minuten sköt först Mattias Svensson rakt på Högsäters målvakt Niklas Andersson men i samma minut kom ändå nästa mål vilket betydde äkta hattrick för Felix Kristoffersson. Daniel Andersson vann andra boll efter en hörna och spelad in till Felix som satte 0-4.

Mattias Svensson fick sedan fritt nickläge mitt framför Högsäters målvakt men nicktouchade bollen i stolpen. Returen var sedan Högsäter nära att rensa in i eget mål men man fick den undan till en hörna.

I slutet av halvleken lyfte Johan Larsson bollen över Martin Hansson men bollen hade gått utanför och dessutom hann Martin Kallin ifatt bollen och kunde ta undan den.

Med två minuter kvar av första halvlek prickade Anton Henriksson in 0-5 med ett skott utifrån, 20-25 m och matchen var nu helt avgjord.

När Mattias Svensson sedan i andra minuten av andra halvlek prickade in 0-6 på straff startade hans jakt på ett hattrick. Felix Kristoffersson lyckades på elva minuter men fjolårets skyttekung skulle bli en minut snabbare.

Efter 51 minuter kom Mattias tredje mål i matchen när han satte 0-7. Där hade han ett hattrick på 35 minuter.

Men då Mattias Svensson sedan satte 0-8 efter 57 minuter var det hans tredje raka mål i matchen vilka tillkommit på endast 10 minuter spel.

Framspelad vid dessa båda mål blev han av Anton Henriksson.

Resterande dryga halvtimmen blev allt mer avslaget. Grebbestad var nöjda vilket syntes att antal gånger då man jobbade hem dåligt när Högsäter försökte kontra. Men lyckligtvis var Högsäter allt för ineffektiva.

I 89:e minuten var inhopparen Christoffer Gidö nära mål men hans skarvning på Daniel Andersson prickade ribban.

Högsäter fick en straff på andra tilläggsminuten men för andra gången på rad missade Grebbestads motståndare målet från straffpunkten när Jonas Hansson sköt över.

– Vi var väldigt överlägsna får man väl ändå säga. Och vi fick ett ganska tidigt ledningsmål idag med och sedan rullade det på. Väldigt bra passningsspel och full dominans. Bra betyg till hela laget, sa tränaren Mikael Mattsson.

Högsäters GF-GIF 0-8 Högsäters GF

Oddevold får fixa Karlstad så blir detta bra.

2021-11-20 13:00

IFK KUMLA