28/5 1922

28/5 2022

Grebbestad säkrade kontraktet

I sista omgången säkrade Grebbestad kontraktet och nytt div. 4-spel även nästa säsong då man hemmabesegrade Hogstorp med 3-1 (0-0). Tre snabba mål av Grebbestad i den andra halvleken avgjorde matchen.

(Stora kortet: Jubel efter Grebbestads 2-0-mål)

Det var även extra skönt att Grebbestad avgjorde själva och inte behövde förlita sig på att få hjälp av Uddevalla. Nu fick vi även den hjälpen då Uddevalla slog Smögen med hela 6-0 så det hade ordnat sig även vid en förlust.

I den första halvleken hängde Hogstorp med bra spelmässigt under de första 30 minuterna och var då kanske aningens bättre än Grebbestad.

Man startade piggt och fick matchens första läge efter en hörna men Hussein Haiir fick ingen riktigt bra träff på nicken.

Grebbestads första läge kom efter 17 minuter och var riktigt bra. Mikael Albrektsson nicktouchade till Olle Kristoffersson som blev fri med Jimmy Kamperin i Hogstorps mål som kom ut snabbt och klarade.

Efter 21 minuter hade Grebbestad ett mycket fint anfall längs vänsterkanten där man klackade sig fram bra flera gången och sedan spelade Olle Kristoffersson in till Mikael Albrektsson som sköt över i offsideläge.

I den 28:e minuten fick Mattias Svensson en bra boll på djupet och revs ner av Hogstorps ena mittback som märkligt nog klarade sig utan varning. För Mattias del gick det sämre och han fick lämna planen och Erik Häggström kom in som ersättare.

I den 31 minuten kom så 1-0. Men inte för Grebbestad utan för IFK Uddevalla vilket gjorde att man kunde känna sig lite lugnare.

Hogstorps Mattias Ljungberg fick efter 32 minuter en bra boll på djupet, håll undan för Grebbestads backlinje men sköt sedan i burgaveln.

Efter detta blev det mer och mer Grebbestad som nu vaskade fram några riktigt bra chanser och det borde nog ha gett minst ett par mål i utdelning.

Första läget fick Mikael Albrektsson som fick ett kanonläge på nick efter Viktor Hagermans fina inlägg men Mikael nickade utanför.

Direkt efter, i den 34:e minuten, frispelade Christian Fredriksson Olle Kristoffersson som blev helt solo men han sköt tätt utanför.

Efter 39 minuter fick nästa Grebbestadspelare kliva av efter en smäll, nu var det Kim Meijer som hade spelat färdigt för dagen. Mattias Svensson som klev av tidigare gjorde ett försök resten av halvleken men hade även han spelat färdigt då domaren blåste för 45 minuter.

Minuten innan paus fick Olle Kristoffersson ett nytt kanonläge sedan Hogstorp slarvigt försökt nicka hemåt men det blev till Olle som snabbt avslutade bra men Jimmy Kamperin räddade bra till hörna.

Grebbestad tog tidigt tag i taktpinnen i den andra halvleken och efter 57 minuter fick Olle Kristoffersson en boll ute på högerkanten och spelade in till Jonas Söderlund som behärskat satte 1-0.

Åttonde målet på sina nio matcher i år, vilket räckte till seger i den interna skytteligan.

Samtidigt ökade Uddevalla på till 3-0 och nu började det kännas ganska säkert för Grebbestad.

Och bara två minuter efter ledningsmålet kom även 2-0. Olle Kristoffersson drev upp bollen fint och fick ut den till Erik Häggström som blev fri och med ett skott från nära håll satte den mellan benen på Jimmy Kamperin.

Och 12 minuter efter 1-0 kom 3-0. Jonas Söderlund lyrade in bollen och Mikael Albrektsson nickade snyggt in bollen. S

trax efter var det nära igen men Olle Kristoffersson prickade insidan på stolpen.

Erik Häggström fick även han ett bra läge, fri som han blev, men denna gång klarade Jimmy Kamperin med en fotparad.

Efter 76 minuter lyckades sedan Olle Kristoffersson onödigt snacka till sig två gula kort på några sekunder och därmed hade han spelat klart för dagen.

Med åtta minuter kvar att spela gjorde Felix Norén en fin rush på kanten och spelade in till Jonas Söderlund som dock sköt utanför.

Minuten senare kunde i stället Hogstorp reducera när Patrik Jansson satte 3-1.

I slutminuterna fick sedan även en Hogstorpspelare, troligen Hussein Haiir, lämna banan efter två gula kort.

3-1 stod sig sedan tiden ut och Grebbestad spelar div. 4 fotboll även nästa säsong.

– Det var en mycket bra match från vår sida. Vi missade en hel del fina lägen i första halvlek men fick det förlösande första målet sedan i den andra och dominerade sedan klart resten av matchen.

– Och vi borde gjort fler mål på våra chanser. Men vi gjorde en helgjuten insats hela laget med extra plus till Michael Johansson som fick hoppa in på mittbacksplats idag, sa Grebbestads tränare Mikael Mattsson.

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00