Grebbestads IF 2 - 3 Bullarens GoIF
         
 
         
 
         
     
0-1
1-121. Alice Smart
1-2
Ut: 22. Siofra Linnane
In: 10. Melissa Oskarsson
1-3
Ut: 21. Alice Smart
In: 11. Frida Spetz
2-320. Olivia Sandberg
Ut: 20. Olivia Sandberg
In: 15. Freja Högberg Mathsson
Ut: 3. Felicia Vestersund
In: 14. Linn Engman

Jämnt damderby mot Bullarens GoIF

Igår spelades höstderbyt mot damerna från Bullarens GoIF.
Resultatet blev 2-3.

Så här säger GIF-damernas tränare Björn Berntsson:

Efter ett tidigt underläge med 0-1, lyckas vi kvittera genom Alice Smart och har bra kontroll på halvlekens första 40 minuter. Därefter släpper vi till två ganska enkla lägen och halvleken slutar 1-3.

I andra halvlek reducerar vi på hörna genom debuterande 13-åriga Olivia Sandberg. Vi har flera fina chanser bl.a. ett friläge som blåses bort för offside. Ett i våra ögon mycket tveksamt domslut. Därefter skapar båda lagen några målchanser, men matchen slutar 2-3.

Totalt sett gör vi en mycket fin insats och är värda en poäng och samtliga spelare förtjänar beröm.

Här är reportage från Strömstads Tidning:

De båda lagen möttes tidigare i våras, och Bullaren vann då enkelt med 3-0 på hemmaplan. Onsdagens revanschmöte på Siljevi, som lockade ett 150-tal åskådare, stod för ett betydligt hårdare motstånd, och gästerna kände pressen på sig från start.

– Vi släppte tyvärr in Grebbestad direkt i den första halvleken genom att vi gjorde ett par felpassningar och hade svårt att ta det lugnt, säger Bullarens Emma Karnström.

Efter att hon satt det första målet kunde GIF snabbt peta dit ett kontringsmål genom Alice Smart.

– Vi jobbade dock in oss mer och mer i matchen, och strax innan andra halvlek fick vi ytterligare två mål. Det ena gjorde jag och det andra stod Elwira Wili Bromé för. Det gjorde att vi efter pausen kom ut som ett betydligt lugnare lag med 1-3 i ryggen, där vi kunde täcka upp fler ytor och börja andas igen, berättar Emma Karnström.

Men lugnet blev kortvarigt. Efter en hörna nickade Olivia Sandberg, blott 13 år gammal, in det andra målet för Grebbestad.

– Vi spelade fantastisk fotboll, skapade många lägen och hade flera bra chanser. Bullaren är otroligt rutinerade medan vi är nykomlingar i Division 3-serien. Det var först i fjol som vi började spela A-lagsfotboll och därför inte är så stabila i skorna ännu. Men vi tog verkligen för oss. Jag är riktigt imponerad över vår insats, och tycker nog att vi skulle haft ett poäng med oss. De chanser som Bullaren får, är de chanser vi ger dem, säger Ronnie Liljebjörn, som tillsammans med Björn Berntsson är tränare för GIF:s damer.

Grebbestad kom till start med en annan uppställning än det var tänkt. Nyckelspelarna Julia Hansson, Elsa Delkvist och Elin Liljebjörn saknades på grund av semester, avstängning och sjukdom.

– Vi fick stuva om totalt i vår startelva, men är väldigt nöjda med hur vi fick till spelet ändå. Dessutom spräckte vi det hjärnspöke som har följt oss länge på våra hemmamatcher, och det var väldigt skönt. Att spela hemma ska ge en boost men för oss har spelet snarare låst sig, fortsätter Ronnie Liljebjörn.

Matchen slutade 2-3 till gästande Bullaren, och Emma Karnström kunde pusta ut efteråt.
- Det var riktigt nervigt de sista minuterna. Det kunde egentligen har slutat hur som helst. Ett derby är alltid ett derby och det var skönt att vinna.

För BGoIF väntar nu Stenungsund hemma på Kvännevi, medan GIF åker på bortamatch mot IK Rössö. Båda matcherna spelas nästa söndag.

– Rössö är ett otroligt spelskickligt lag, så vårt fokus kommer att ligga på försvarsspel och att minimera ytorna för dem så får vi se hur det går. Vi tar varje match som en lärdom, säger Ronnie Liljebjörn.


Jenny Johansson
jenny.johansson@stnb.se

GIF-Bullarens GoIF 2-3 Bullarens GoIF

Önskar dagens trupp en trevlig och givande resa t.o.r. Vänersvallen :)

Div II Norra Götaland
2023-09-29 19:30

VÄNERSBORGS FK
4-5

Vänersvallen, Vänersborg
Div II Norra Götaland
2023-10-07 14:00
SÄFFLE SK (b)
Sporthälla IP, Säffle


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.