Grebbestads IF 2 - 1 IFK Strömstad
         
 
         
 
         
     
17. Frans Greby
Assist: 9. Örjan Olsson
4. Martin Kallin

Grebbestad vann derbyt mot IFK Strömstad

På söndagskvällen avgjordes det sedan tidigare uppskjutna derbyt mellan Grebbestads IF och IFK Strömstad. Efter en relativt jämn och chansrik match var det Grebbestad som tog hand om samtliga tre poäng efter att ha vunnit med 2-1 (1-1).

Trots det dåliga vädret lockade derbyt cirka 230 åskådare. Hemmalaget Grebbestad var passivt inledningsvis och IFK Strömstad förde matchen. Det var därför logiskt när IFK tog ledningen med 0-1 i den tolfte matchminuten. Markus Karlsson höll sig framme och satte bollen i nät från nära håll. Strömstad fortsatte att spela bra och skapade en del bra målchanser utan att kunna utöka sin ledning.

Grebbestad tog över efter kvitteringen
Efter en halvtimmes spel kom hemmalagets kvittering till 1-1. Målskytt var Frans Greby (stora bilden till höger) som klackade in bollen via stolpen. Det var den assisterande domaren som tog beslutet att bollen var inne. Under den avslutande kvarten av den första halvleken var det Grebbestad som tog över och förde spelet.

Stark forcering av IFK
Grebbestad fortsatte att spela bra under den inledande halvtimman av andra halvlek och efter en kvarts spel fick hemmalaget straffspark sedan bollen tagit på handen på en IFK-försvarare. Martin Kallin (stora bilden till vänster) var säker exekutör och 2-1 var ett faktum. Grebbestad hade ytterligare chanser att punktera matchen definitivt men misslyckades och istället kom Strömstad tillbaka mycket starkt under den avslutande kvarten. IFK pressade på ordentligt för en kvittering och hade bland annat en boll som tog i ribban. Grebbestad kontrade giftigt och båda lagen hade flera frilägen utan att lyckas öka på målskörden.

Två segrar, två förluster
Publiken som hade trotsat det dåliga vädret fick se en jämn och bra match där det var små marginaler som avgjorde. Hemmalagets tränare Sven-Erik Olsson var nöjd med segern som han ansåg var rättvis. Bäst i hemmalaget var Peter Karlsson och gästerna hade sin bäste spelare i Ulrik Johansson, även om hela IFK svarade för en bra insats. För Grebbestad ser det nu bra ut efter två raka segrar och på fredag väntar hemmamatch mot Lysekil. För IFK går det tyngre och laget inkasserade sin andra raka förlust under helgen. Inte blir det lättare i nästa omgång då laget möter Stenungsund på bortaplan på söndag.

Martin Lundgren, martinlundgren@bredband.net

Lilla bilden: Örjan Olsson assisterade igen.

GIF-IFK Strömstad 2-1

5-3 88min Anton Henriksson

Träningsmatch
2024-02-21 19:00

KVIK HALDEN FK, NORGE
-

okänd
Träningsmatch
I övermorgon 14:00
SÄFFLE SK (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.