Grebbestads IF 0 - 1 Vänersborgs FK
         
 
       
     
         
   
Ut: 10. Adeek Galleyr
In: 9. Amel Licina
9. Amel Licina
Ut: 20. Sebastian Carhed
In: 11. Jesper Mattsson
Ut: 14. Joakim Berggren
In: 7. Victor Jägerbrand
0-1


Grebbestad-Vänersb...

Grebbestad-Vänersb...

Grebbestad-Vänersb...

Grebbestad-Vänersb...
34 bilder till i galleriet
Andra raka förlusten när Vänersborg avgjorde sent

Grebbestad lyckades inte bryta förbannelsen mot Vänersborg. Trots övertag, flest chanser blev det gästerna som vann efter mål i 87:e minuten. Vänersborgs otroliga 8:e raka vinst mot Grebbestad!

Första halvlek
Nä, det ville sig inte. Och kanske går det lite trögare offensivt då vi nu endast gjort ett mål på de tre senaste matcherna. Defensivt är det väl egentligen ok med 1 mål bakåt/match men tyvärr återigen defensivt mål efter svagt försvarsspel.

Vänersborg märktes tydligt att man ville dra ner på tempot matchen igenom och det tog väldigt långt tid vid insparkar, inkast, frisparkar och hörnor och då som vanligt utan åtgärder från domarteamet.

Matchinledningen var annars ganska böljande. Där Grebbestad tryckte på, Vänersborg sedan med motsvarande så inledningen lovade ändå gått.

Första försöket till mål hade Vänersborg när Hugo Hultberg provade skott utifrån som blev helt ofarligt efter sju minuter.

Grebbestad första möjlighet kom efter 15 minuter efter en hörna som nådde Anton Henriksson som nickade men det blev ändå en tämligen bekväm räddning från Alexander Karlsson.

Efter 23 minuter var Grebbestad nära en bra möjlighet när Sebastian Carhed fint hittade löpande Oscar Landgren som fick första touch vid 16-metaren men tyvärr blev touchen inget bra och bollen rann ifrån Oscar över sidlinjen i stället för ett friläge.

Minuten senare kom ett fint läge för Grebbestad då Adeek Galleyr gjorde en fin snurrfint och sedan serverade Sebastian Carhed på djupet men i bra läge sköt Sebastian strax utanför.

Grebbestad var nu inne i en ganska bra period och efter 29 minuter kom nästa chans. En hörna nådde Mehmed Dresevic som nickade in och hittade Mark Kwarteng som kunde skjuta men skottet smet precis utanför.

Efter 39 minuter kom Grebbestad med en snabb spelvändning och hittade ut till Joakim Berggren som tog med sig boll, bra och sköt men bollen smet över.

Andra halvlek
Andra halvlek öppnades piggast av Vänersborg men man skapade absolut inget framåt. I stället kom Grebbestad med ett anfall efter 54 minuter och boll fint mot Adeek Galleyr som var på väg igenom då Omar Abuukar svarade för en bra brytning. Men tyvärr skadade sig Adeek samtidigt och Grebbestad tvingades till ett byte där Amel Licina kom in.

Vänersborgs Jonas Emanuelsson slog sedan ett bra inlägg efter 57 minuter men Markus Johansson nådde inte riktigt bollen och chansen försvann.

Grebbestad kom sedan tillbaka och pressade lite lätt tillbaka Vänersborg och efter en timmes spel provade Amel Licina med skott utifrån och Alexander Karlsson släppte en farlig retur ut mot Sebastian Carhed men en Vänersborgsförsvarare hann först på bollen och fick bort den till en hörna.

Två minuter senare nådde ett uppspel Anton Henriksson som vände runt och sköt bra men Alexander Karlsson räddade till en hörna.

Efter 75 minuter fick inhoppande Jesper Mattsson en bra boll och höll undan sin försvarare bra och kunde i ett andraläge vända upp och skjuta men skottet täcktes av försvararen eller möjligen räddning av målvakten (såg inte riktigt då jag kollade i kameran och inte har hunnit kolla bilderna).

I samma minut sköt Anton bra och Alexander Karlsson släppte ny retur som kom till Amel Licina som sköt men bollen smet utanför den bortre stolpen.

Efter 84 minuter kom Vänersborgs överlägset bästa chans så här långt och det före gicks av att Grebbestad borde fått en frispark. Men i stället fortgick spelet och Sylejman Hoxhaj kunde driva fram och fint släppa till Casper Larsson som sköt bra men Mattias Jansson stod för en fin fotparad.

Tre minuter kom det som skulle bli avgörandet. Vänersborg bara rensade in bollen mot Grebbestad försvar och Mehmed Dresevic såg inte att han hade en spelare bakom sig och släppte bollen vilket gav friläge för Markus Johansson som inte gjorde något misstag utan satte 0-1. Snacka om mardröm och orättvist…

Grebbestad fick ett fint läge till kvittering och den kom minuten efter då Jesper Mattsson som sköt men utanför men där slängde sig Anton Henriksson och stötte bollen mot tomt mål men inte på mål.

Efter detta kom inga mer chanser och märkligt föll Grebbestad i denna match och jag måste säga att jag har svårt att förstå hur det kunde gå till.

Efter matchen sa Grebbestads tränare Angelo Vega så här:

Angelo, en ganska besviken tränare efter dagens förlust hemma mot Vänersborg, -
–Ja, jag är väldigt besviken för resultatet. Jag tycker vi förtjänade att vinna, vi har lägen. Men samtidigt får vi skylla oss själva. Känslan är att vi är det bättre laget men det vill sig inte och vi spelar lite för oss själva ibland, många som vill avgöra.

–Men det är upp till oss tränare att fixa det här. Svårt att analysera direkt efter när man förlorat men målet, var det deras enda målchans och återigen så bjuder vi på den.

Dom hade en bra chans till precis före som Mattias Jansson räddade. Men i övrigt så är vi bättre än dom spelmässigt och skapar ett antal lägen
–Visst, men vi borde skapat fler chanser. Tekniskt sett var vi inte riktigt där. Vi tar emot bollen fel. Känslan är att man vill avgöra själv? Vi hade exempelvis ett läge där vi hade fyra man som sprang på samma yta i stället för att någon offrade sig så kompisen får ett läge i stället.

–Sedan gör vi ingen dålig match men när vi jagar segermålet så kom ett skitmål bakåt i stället. Mehmed Dresevic trodde att det inte var någon bakom honom och så b lev det friläge…

Vet inte hur väl insatt du är med matcher mot Vänersborg men detta var nu 8:e raka förlusten
–Ja, det är klart det är surt. Som sagt så förtjänade vi mycket mer men fotboll handlar om att göra mål och släppa in lite mål eller inga alls. Nu gjorde dom ett…

–Cred till VFK som gör sin match. Jag har inga problem att säga att jag hade gärna haft tre poäng och spelat som VFK. Jag hade valt det alla dagar i veckan.

GIF-Vänersborgs FK 0-1 Vänersborgs FK Bilder Grebbestad-Vänersborg

Bilder Grebbestad-Vänersborg

Nu finns det 38 bilder i Galleriet!

Gå via menyrad eller länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Vänersborg

GIF-Vänersborgs FK 0-1 Vänersborgs FK Andra raka förlusten när Vänersborg avgjorde sent

Vi inbjuder alla fantastiska GIF-supporters att fira nationaldagen den 6 juni på Siljevi med oss. Då spelar vi mot IK Rössö kl. 16.00.
Välkomna hälsar alla damspelare ❤️⚽️🖤

Div II Norra Götaland
2023-05-26 19:30

VÄNERSBORGS FK
0-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2023-06-02 19:00
TORSLANDA IK (b)
Torslandavallen 1, Torslanda


 
Tennis
H70 GLTK (b)
Idag 10:00
Göteborg

Tennis
H70 Ullevi TK (h)
2023-06-02 11:00
Grebbestad/Kuseröd