Grebbestads IF 1 - 1 FBK Karlstad
         
 
       
     
         
   
0-1
1-119. Anton Henriksson
Assist: 14. Joakim Berggren
Ut: 18. Filip Danielsson
In: 10. Adeek Galleyr
Ut: 7. Victor Jägerbrand
In: 11. Jesper Mattsson
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 20. Sebastian Carhed


Grebbestad-Karlsta...

Grebbestad-Karlsta...

Grebbestad-Karlsta...

Grebbestad-Karlsta...
36 bilder till i galleriet
1-1 mot Karlstad

Efter en trög start jobbade sig Grebbestad in i matchen. 1-1 nog rättvist där Grebbestad förde spelet i andra men Karlstad kontrade bra

Bilden: Anton Henriksson sätter 1-1


Första halvlek
Grebbestads start på matchen var minsta sagt sömning och man var inte alls med i starten som dominerades av Karlstad.

Redan i tredje minuten var det på väg att bli ett jätteläge på Claes Nyman på en djupledsboll. Mattias Jansson ut och skulle rensa bort men bollen studsade över foten på Mattias och mot mål. Men lyckligtvis hade Mark Kwarteng löpt med och kunde ta undan bollen.

Mycket hamnade om just denna Claes Nyman när Karlstad skapade chanser och två minuter senare blev Claes fri mot Mattias Jansson efter en fin framspelning. Mattias Jansson stod upp bra och klarade fint avslutet.

Efter 13 minuter bröt Mohammed Qassem och tog sig till skottläge men skottet smet utanför.

Efter 20 minuter tog Karlstad ledningen och efter inledningen av matchen inte alls oväntat. Men målet kom efter svagt Grebbestadsspel. Karlstad lyfte en frispark mot bortre där Grebbestad helt enkelt bara släppte bollen utan att försöka gå på den och bollen fångades upp av Claes Nyman som distinkt sköt 0-1. Men oerhört svagt spelat av Grebbestad på denna frispark…

Efter detta blev det ändå lite mer Grebbestad i spelet och efter en halvtimmes spel skapade man sin första målchans. Joakim Berggren hittade in till Anton Henriksson som kunde skjuta, skottet täcktes men returen tillbaka till Anton och nytt skott som Albin Handel klarade.

Efter 38 minuter kom kvitteringen. Fint Grebbestadsanfall på vänster där Joakim Berggren fick bollen och lyfte in mot bakre stolpe där Anton Henriksson kom och tryckte in 1-1.

Claes Nyman ständigt farlig på djupet med sin snabbhet och efter 41 minuter fick han en ny djupledsboll där Mehmed Dresevic löpte med bra och Claes fick skjuta i svårt läge och skottet smet klart över.

När klockan precis passerat 45 minuter fick Grebbestad en jättechans när Anton Henriksson fick en bra boll och sköt förbi Albin Handel men prickade stolpen och Karlstad kunde ta bort returen.

Andra halvlek
Andra halvlek var det mest Grebbestad spelmässigt men med några riktigt bra kontringsmöjligheter för Karlstad och då Claes Nyman. Med en bra dag hade han nog satt någon mer boll så där skall Grebbestad vara lite glada. Samtidigt om Grebbestad förde spelet var det utan den riktigt fina spetsen framåt denna dag.

Claes Nyman hade två ,chanser tidigt i andra. På den första han Mattias Jansson ut först och fick bort bollen och nästan direkt efter fick Claes ny chans där han provade med skott utifrån som dock klart utanför.

Grebbestad första chans i andra kom på andrabo0ll efter en hörna. Hörnan nickades undan av Karlstad men damp ner till Viktor Adebahr som tog emot och klippte till men bollen smet metern över. Tid 53 minuter.

Efter 56 minuter snodde Claes Nyman bollen av Mehmed Dresevic och löpte mot mål men vinkeln var inte den bästa och skottet utanför.

Efter 62 minuter lyfte Grebbestad fint in i straffområdet till Viktor Adebahrs vars inspel mot Anton Henriksson kom aningens fel och chansen försvann.

Efter 70 minuter fick Karlstad en frispark i bra läge. André Jernberg gick på skott men bollen smet klart över.

Efter 74 minuter hittade Anton Henriksson fram till Jesper Mattsson som fint vände upp och lyfte in mot Adeek Galleyr som kom bra vid bakre stolpen men nicken smet en bollbredd utanför. Vilket läge för Adeek…

Eter 79 minuter hittade Anton Henriksson Jesper Mattsson fint på djupet. Jesper blev fri men Albin Handel kom ut fint och kunde rädda.

Några minuter senare tog sig Adeek Galleyr fint in i straffområdet och efter några smällar där han ändå stod upp fick han till ett bra inspel. Missade hårfint Jesper Mattsson men kom till Joakim Berggren som dock var hårt uppvaktad och skottet smet utanför.

I 89 minuter låg Grebbestad på när man gick på en kontring och Claes Nyman löpte fint och fri sköt han dock utanför. Pust, där var det nära ett bortaavgörande….

I tredje tilläggsminuten kom sista chansen för ett avgörande och det blev för Grebbestad där Jesper Mattsson hittade Adeek Galleyr som fick fint skottläge men skottet rakt på Albin Handel.
Efter matchen sa Grebbestads tränare Angelo Vega så här:

Angelo, Första seriematchen hemma på Siljevi för året. 1-1 mot Karlstad. Detta in en match där vi var trögstartade?
–Första 30 är bedrövliga från vår sida. Vi är sena till varje boll, vi springer 1 och 1. Dåligt tekniskt sett med passningsspelet. Nej, vi är inte riktigt med i första. Släpper in ett horribelt mål. Det får inte hända.

–Men sista kvarten blir vi bättre och är hetare och vinner lite bollar. Då ville alla ha boll plötsligt.

–Vi försökte sedan ta med oss detta in i andra och det gjorde vi kanske bra och där är vi det bättre laget även om dom får några kontringschanser. Men idag blev det ändå lite för plåttrigt. Sista mottagningen blev inte bra och det studsade kanske lite för mycket. Nej, så jag har blandade känslor just nu.

Som du var inne på vi hade klart mer boll än dom i andra och ligger på lite men sista udden saknades idag, kanske då pga lite studsar osv
–Ja, framför allt sista tredjedel när man skall komma till avslut. I stället för att det blir ett fantastiskt avslut så studsar bollen iväg lite. En touch hi och en touch dit. Men vi gör det stundtals bra. Det är varmt, vi springer och sätter en del press på dom. Vi har mycket boll men dom är vassa med en jättesnabb forward (Claes Nyman) så när dom ställde om fick dom lägen med.

–Men vi gav det en chans och gick för tre poäng och vi är fortsatt obsegrade. Men som sagt, lite blandade känslor. Hade vi satt 2-1 hade vi varit nöjda då vi hade mer av spelet men nu blev det 1-1.

Adeek Galleyr fick ett ypperligt läge på tilläggstid
–Ja och lite samma där. Vi tar lite dumma beslut sista tredjedelen idag. Men vi måste vara lite coolare i detta läget. Sedan hade Adeek även en bra löpning där han fick 3-4 sparkar i deras straffområde men tydligen måste man ramla för att det skall bli straff. Så små marginaler. Men 1 poäng på hemmaplan kan vara viktig om vi kan slå Herrestad på torsdag.

Någon spelare du vill hålla fram idag?
–Många som vanligt en bra insats. Patrik Adamczyk, med undantag av deras mål, gör det mycket bra med tanke på att han nu inte spelat på några matcher. Anton Henriksson krigar som vanligt bra och är nyttig med sin rutin. Tycker även att Philip Hällgren gör det bra. Viktor Adebahr gör ett kanonjobb fram och tillbaka. Mark Kwarteng och Mehmed Dresevic är stabila i mitten bak och hade en tuff forward emot sig idag. Vi gör absolut ingen dålig match med undantaget av första halvlek.

GIF-FBK Karlstad 1-1 FBK Karlstad 40 bilder Grebbestad-Karlstad

40 bilder Grebbestad-Karlstad

Nu finns det 40 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Karlstad

GIF-FBK Karlstad 1-1 FBK Karlstad 1-1 mot Karlstad

Önskar dagens trupp en trevlig och givande resa t.o.r. Vänersvallen :)

Div II Norra Götaland
2023-09-29 19:30

VÄNERSBORGS FK
4-5

Vänersvallen, Vänersborg
Div II Norra Götaland
2023-10-07 14:00
SÄFFLE SK (b)
Sporthälla IP, Säffle


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.