28/5 1922

In: 30. Ally Holgersson

Alice Smart och Fr...

Ny viktig seger för damlaget, 4-3 mot Rabbalshede

Damlaget fick en tuff start på matchen och låg under 1-3 efter 14 minuter. Men man lyckades vända till en seger med 4-3. Två mål vardera av Frida Spetz och Alice Smart!

Björn Berntsson om första halvlek:
- Efter en dålig start och visst slarv hamnade vi i underläge redan efter 8 minuter med 0-2. Målskytt båda gångerna Therese Engblom som är Rabbalshedes måsta målskytt och ligger med i toppen av skytteligan.

- Vi hämtade oss snabbt och förhastade oss inte, utan fortsatte att spela boll efter marken med bra rörelse. Det oavgjorda resultatet i halvlek speglade inte matchbilden. Vi hade flera frilägen som vi borde ha utnyttjat bättre.

- Frida Spetz reducerade till 1-2 strax efter 0-2. Men efter 14 minuter ökade Rabbalshede på igen 1-3 genom Malin Svedjenäs. Men två mål av Alice Smart gav oavgjort 3-3 före paus. Första målet efter en kvart och det andra precis före pausvilan. Fem mål första kvarten i matchen!

Björn Berntsson om andra halvlek:
- I andra halvlek kontrollerade vi matchen och lyckades göra 4-3 genom Frida Spetz och hade även bud på ytterligare något mål.

- I mina ögon vann vi rättvist, även om det bara blev med uddamålet. En fin insats av samtliga spelare och ett extra plus till Stella Svedberg och Ella Kullered. Våra två debutanter, Freia Turesson Ejdesör och Ally Holgersson, gjorde båda bra ifrån sig.

- Endast en match återstår nu av årets seriespel och vi har en poäng till godo på tvåan Svarteborg/Munkedal. Det blir en spännande lördag.

GIF-Rabbalshede IK 4-3 Rabbalshede IK

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00