28/5 1922

In: 6. Siofra Linnane

Grebbestad-Tjörn 2-0

42 bilder till i galleriet

Damerna fick jobba hårt för segern mot Tjörn

Efter segern 10-2 senast lagen möttes trodde nog många på en enklare seger idag. Men Tjörn bjöd på bra motstånd och var starka defensivt. Men Grebbestad var det bättre laget och efter mål av Maja Berntsson och Alice Smart i varsin halvlek kunde Grebbestad vinna med 2-0.

Första halvlek
Grebbestad var som sagt matchen igenom det bättre laget men fick enligt ledarna aldrig igång det perfekta spelet. Något för långsamt passningsspel och då kanske lite för lite rörelse gjorde att det blev många bollar på djupet som Tjörns backlinje agerade lugnt och säkert på.

Även om det skiljer många poäng mellan lagen i tabellen så såg man fint har Tjörn, precis som Grebbestad, försöker rulla boll inom laget vilket man gjorde bra.

Grebbestad var ytterst nära att få en smakstart då man fick en bra möjlighet direkt då Ida Andersson fick bollen efter ett inkast. Hon tog sig in centralt och sköt men skottet smet över.

Men nu fick Grebbestad ändå en smakstart då ledningsmålet kom efter sju minuters spel. Siofra Linnane fick bollen på sin mittbacksposition och spelade ut bollen till högerkantens Maja Berntsson som avancerade fram och slog ett inlägg. Bollen nådde ingen Grebbestadsspelare men det blev bra ändå då bollen vackert seglade över bortalagets målvakt Thea Andersson och i mål till 1-0 för Grebbestad.

Tre minuter senare anföll Tjörn på sin vänsterkant och Stella Svedberg kunde bryta och spelade till Siofra Linnane som hittade ut till Alice Smart som slog ett fint inspel mot Ida Andersson som dock inte kom riktigt rätt till bollen och chansen försvann.

Efter en kvart kom ny chans för Grebbestad då man hittade Alice Smart som sköt. Bra träff med rakt i händerna på Thea Andersson som klarade.

Grebbestad fortsatte att skapa chanser och Ida Andersson fick en ypperlig sådan när hon kom i vänsterläge och klippte till från ganska nära håll men en försvarare hann in och täcka bollen till en hörna.

Efter 28 minuter fick Grebbestad ett jätteläge. Stella Svedberg spelade upp på Ida Andersson som spelade fint in till Alice Smart som var först på bollen i kamp med målvakt men kom ände inte riktigt rätt och målvakten Thea Andersson kunde än en gång reda ut det hela.

Minuten senare kom ny bra möjlighet. Detta efter ett inkast in till Elin Liljebjörn som klippte till direkt. Fin träff men i burgaveln.

I den 40:e minuten stod Frida Spets för en fin prestation när hon tog sig förbi sin försvarare och kom till skott men Thea Andersson räddade igen och höll Tjörn kvar i matchen.

Andra halvlek
Alice Smart fick sedan tidigt i den andra halvleken en bra djupledsboll där hon tog med sig bollen och drev in mot mål och sköt. Men visst kanske hon skulle provat ett vänsterskott? Nu blev det i stället en höger yttersida som smet utanför den bortre stolpen.

Alice Smart fick ny fint läge fyra minuter senare. Nu efter en djupledsboll av Elsa Delkvist. Fri med målvakt petade hon bollen förbi men sedan blev vinkeln något snäv och skottet smet i stolpens utsida och ut.

Siofra Linnane styrde Grebbestads försvarsspel gint på sin mittbacksposition men blev skadad efter 70 minuter och Grebbestad tvingades ändra om lite i uppställningen. Tjörn kom då sedan i några fina försök men nya försvaret Ida Andersson och Julia Hansson gjorde det mycket bra och redde upp det hela. Till och med så bra att jag inte tror att Tjörn fick iväg ett enda skott på mål under hela matchen. Något skottförsök hade dom men skotten smet utanför och Elsa Tellin hade det lugnt i Grebbestads mål.

Grebbestads Agnes Johansson Kling fick ett jätteläge för 2-0 efter 73 minuter men skottet smet över.

Men så efter 79 minuter kom det förlösande 2-0-målet äntligen. Emelie Törnros hittade Alice Smart på vänsterkanten och Alice tog sig in mot mål och kunde sätta bollen i nät med ett bra skott och nu kändes det som matchen var avgjord.

Efter matchen fick jag ett ord med matchens första målskytt Maja Berntsson:

Maja, först och främst stort grattis till segern
– Tack!

Berätta lite kort vad du tycker om matchen
I hade stora delar av matchen men det blev jobbigt när det var så varmt. Vi hade många målchanser men fick inte in bollen men vi får nöja oss med två mål idag.

Du själv gjorde det första målet i matchen. Ser lite turligt ut och ser ut som ett inlägg eller var det rent av ett skott?
– Man vill ju säga att det var ett skott men jag får erkänna att det var tänkt som ett inlägg.

Hur skönt var det sedan på slutet då Alice Smart änigen fick in ett andra mål för er
– Det var fruktansvärt skönt. Då kände man en liten säkerhet då dom nu var tvungna till att göra två mål för att ta poäng och då det var i slutet av matchen kändes det nästan som segern var säkrad.

Defensivt kändes det säkert och jag tror inte dom hade ett enda skott på mål
– Nej, precis. Det blir ju lite tråkigt för vår målvakt Elsa Tellin men vi hade tätt försvar och det är bra.

Tack så mycket och än en gång grattis till segern
– Tack snälla

GIF-Tjörns DFF Lag 2 2-0 Tjörns DFF Lag 2 Bilder Grebbestad-Tjörn

Bilder Grebbestad-Tjörn

Nu finns det 46 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Tjörn

GIF-Tjörns DFF Lag 2 2-0 Tjörns DFF Lag 2 Damerna fick jobba hårt för segern mot Tjörn

David var också enda spelaren på planen som blev varnad.

2022-08-05 19:00

HERRESTADS AIF

Undavallen, Uddevalla
I övermorgon 19:00