Svarteborg/Munkedal 2 Dam 3 - 5 Grebbestads IF
         
 
         
   
         
   
1-022. Emelie Törnros
Ut: 19. Ella Vondrak Kaltenbach
In: 9. Agnes Johansson Kling
Ut: 16. Julia Hansson
In: 18. Nora Jonasson
Ut: 4. Maja Berntsson
In: 3. Felicia Vestersund
Ut: 17. Stella Svedberg
In: 8. Fanny Milke Palmhagen
Ut: 11. Ida Andersson
In: 3. Felicia Vestersund
2-022. Emelie Törnros
3-06. Siofra Linnane
4-0
4-1
4-2
4-3
5-312. Zerina Licina
Assist: 11. Ida Andersson

Damerna vann seriefinalen - update

Grebbestad damer gjorde en fin match och vann borta mot Svarteborg/Munkedal lag 2 med 5-3

Detta trotts att man saknade lagets främste målskytt Alice Smart som besöker släktingar i Wales.
- Matchen blev flyttad så det är det som gjorde att hon missade matchen.

Men då steppade andra tjejer upp och visade att även dom kan prestera på topp.

Segern gör att Grebbestad nu kopplat grepp om förstaplatsen. Man är nu 5 poäng före Svarteborg/Munkedal som en match mindre spelad

Ang. frånvaro på lagets främste poänggörare, Alice Smart med 7 mål och 5 assist så här långt, i en så här viktig match sa Björn Berntsson:
- Helt klart saknas en spelar som Alice Smart. Med sin enorma snabbhet är hon en stor tillgång för oss och ger oss flera alternativ i vårt offensiva spel.Första halvleken var den bästa vi har spelat på länge. Lugnt spel, stor delaktighet och mycket spelvändningar. Du ska veta att de hade ”lånat” in några A-lagsspelare från deras förstalag (Munkedals IF i div 3), så de hade stor rutin, men vi stod för den ungdomliga frenesin och de hängde inte riktigt med oss i första halvleken.

Emilie Törnros gjorde 1-0 direkt på hörna och 2-0 på en fin frispark från höger. Totalt sett en mycket bra genomförd första halvlek från vår sida.

Siofra Linnane sätter 3-0 på straff och efter bara en minut in i andra halvlek gör vi även 4-0 (efter ett mönsteranfall och inlägg från höger). Då kändes det riktigt bra.

Tyvärr smyger sig en viss ”falsk trygghet” in hos våra spelare och efter två egna misstag, så reducerar Svarteborg/Munkedal till 2-4.

Därefter är det rejält nervöst en stund och de gör även 3-4 och samtidigt skadas en av våra viktigaste spelare (Ebba Törnros) och måste tyvärr utgå.

Närmare än så kom de inte och vi jämnade åter ut spelet och kunde med ca 10 min kvar av matchen (inkl. tillägg) utöka till 5-3 genom Zerina Licina. Oerhört skönt.

- Jag tycker att segern sett över 90 minuter är rättvis. De har ca 20 min i andra halvlek där de är bättre än oss och lyckas reducera tre gånger, men vår insats i framförallt första halvlek motiverar 3 poäng. Framförallt arbetar vi hårt för varandra och sätter hög press på våra motståndare. Det belönar sig både mot IFK Strömstad och gårdagens motståndare; Svarteborg/Munkedal.

- Emilie Törnros och Siofra Linnane utmärkte sig stort igår. Det märks att de båda har spelat a-lagsfotboll tidigare. Siofra är ”klockren” i sin nya roll som innerback.

Svarteborg/Munkedal 2 Dam-GIF 3-5 Svarteborg/Munkedal 2 Dam

Spännande helg framför oss ! Blir det fler klara spelare möjligen ... 😁

Div II Norra Götaland
2023-10-21 14:00

IFK SKÖVDE FK
1-3

Södermalms IP, Skövde
Träningsmatch
2024-02-10 14:00
FREDRIKSTAD FK LAG 2, NORGE (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Tennis
H70 Ullevi TK (h)
2023-12-12 10:00
Göteborg