28/5 1922

Assist: 2. Elsa Delkvist
7-118. Nora Jonasson
Assist: 21. Alice Smart

Klar seger för damerna mot Strömstad

Tvåan mot trean i tabellen så man såg en jämn match framför sig. Men Grebbestads damer ville annat och tog hem en fantastisk seger med klara 7-1 (2-0)

Bild: Alice Smart som satte tre mål i matchen. Bild från match mot Svarteborg/Munkedal Lag 2, fot Jens Ohlson.

Strömstad stod för motståndet i Grebbestads första seriematch någonsin när man möttes i Strömstad. Grebbestad vann då med fina 4-0 efter en mållös första halvlek.

Strömstad spelade nyligen 3-3 mot dåvarande serieledande Svarteborg/Munkedal Lag 2 och man slog Ödsmål med fina 5-0, ett Ödsmål som gett Grebbestad sin enda förlust.

Därmed var förutsättningarna god för en spännande match.

Första halvlek
Grebbestad fick en smakstart på matchen då Emelie Törnros slog en frispark direkt i mål efter bara sex minuters spel.

Sedan ökade Alice Smart på till 2-0 efter 33 minuter (enligt domarrapporten. Björn B skriver 20 minuter till mig 😊 ). Ebba Törnros med framspelningen.

Andra halvlek
Ida Andersson ökade tidigt på till 3-0 (47 min) och Julia Hansson satte 4-0 efter dryga timmen och då kändes matchen avgjord.

Alice Smart spädde på med två snabba mål på till 6-0 (5-0 81 min, 5-0 84 min) innan Strömstads Jessica Wellington Hallström fixade en reducering efter 86 minuter.

Minuten senare spikade Nora Jonasson slutsiffrorna till grymt fina 7-1 för Grebbestad.

Efter matchen sa Björn Berntsson:
– Vi kan bättre, men är mycket nöjda med resultatet. Vi satte hög press på deras backlinje från start och de lyckades inte hantera detta.
– Hög press, hårt arbete i defensiven och varierat passningsspel var dagens vinnande recept. Vi hade ytterligare 4-5 fina lägen att öka på vår målskörd.

– Nu väntar en spännande seriefinal på onsdag, borta mot Svarteborg/Munkedal, avslutar Björn

GIF-IFK Strömstad 7-1 IFK Strömstad

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00