Grebbestads IF 3 - 6 Lidköpings FK
         
 
     
   
         
       
0-1
1-111. Jesper Mattsson
31. William Andersson
1-2
2-25. Lucas Fonteboa
Assist: 11. Jesper Mattsson
2-3
3-35. Lucas Fonteboa
10. Christoffer Söderlund
5. Lucas Fonteboa
3-4
3-5
3-6
Ut: 20. Saban Ertürk
In: 21. Philip Hällgren
Ut: 19. David Olsson
In: 14. Amel Licina
Ut: 12. Andrew Palumbo
In: 18. Filip Danielsson
Ut: 11. Jesper Mattsson
In: 9. Carl Stockwell


Grebbestad-Lidköpi...

Grebbestad-Lidköpi...

Grebbestad-Lidköpi...

Grebbestad-Lidköpi...
32 bilder till i galleriet
Målrikt när Grebbestad föll mot Lidköping

Redan efter tre minuter noterade vi första målet. Sedan kom det hela åtta mål till i en match som Lidköping vann med 6-3 (2-1). Förre Grebbestadsspelaren Kristijan Nikolla matchvinnare för Lidköping med sina tre mål.

Första halvlek
Lidköping öppnade bra och Gustav Löfving Svensson fick ett läge redan i andra minuten som Mattias Jansson klarade med en fotparad. Lidköping fångade upp returen och fick in till Oscar Norlin som sköt och Mattias Jansson tippade till en hörna.

På hörnan kom matchens första mål då Hugo Tilly nickade. Rakt i händerna på Mattias Jansson som dock inte fick grepp på bollen i det blöta underlaget och bollen slank i mål, 0-1 i tredje minuten.

Men Grebbestad reste sig snabbt och i spelet var man minst lika bra som Lidköping. Ett första Grebbestadsläge kom i femte minuten då Patrik Adamczyk bröt och sedan avancerade långt innan han lämnade över till Saban Ertürk som sköt från långt håll. Men han fick ingen fart på bollen som enkelt klarades av Didrik Torstensson.

Efter nio minuter var det nära en Grebbestadkvittering. Andrew Palumbo fick in bollen mot Jesper Mattson som dock var i kamp med två försvarare men i stället hamnade bollen hos Victor Edvardsson som fick ett ypperligt läge men sköt över.

Men två minuter senare fick Grebbestad straff sedan Jesper Mattsson rivits ner och straffen tog Jesper själv hand om och satte 1-1 rättvist.

Lidköpings främsta egenskap är sitt snabba anfallsspel och efter 19 minuter hittade Gustav Löfving Svensson Kristijan Nikolla som blev fri. Skottet förbi Mattias Jansson men utanför.

Två minuter senare provade Saban Ertürk återigen från distans och nu blev det betydligt bättre fart i skottet och Didrik Torstensson kunde bara stöta ut bollen.

När klockan tickat upp mot 25 minuter så såg det riktigt bra ut spelmässigt för Grebbestad som förde spelet men Lidköping ständigt farliga på sina omställningar.

Efter 27 minuter kom Lidköping på nytt fint och Mattias Jansson rusade ut på en djupledsboll. Mattias fick bort bollen som dock hamnade hos Emil Skillermo som sköt mot tomt mål där William Andersson dök upp och kunde få undan bollen på mållinjen.

Efter 33 minuter tog Lidköping på nytt ledningen. En lång djupledsboll vanns första duellen av Grebbestadsförsvaret men man fick ändå inte bort bollen som damp ner i fötterna på Kristijan Nikolla som klippte till. Kalasträff och 1-2.

Fem minuter senare lyfte Mark Kwarteng fint på djupet mot Jesper Mattsson men bollen blev aningens hög och Jesper klarade inte att få nicken mot mål.

På tilläggstid i första halvlek hade Kristijan ett nytt bra skott som Mattias Jansson klarade. Det skulle vara en tilläggsminut men av någon märklig anledning lät domaren spelet fortgå trots att det inte varit avbrott och Lidköping han med två bra skott till genom Emilio Reljanovic och Oscar Norlin. Emilios skott blockerades medan Mattias Jansson tippade Oscars till en hörna.

En bra halvlek av Grebbestad spelmässigt och ser man till spel skulle man inte legat under.

Andra halvlek
Grebbestad öppnade piggt i den andra halvleken och Saban Ertürk hade tidigt ett skott som dock blev rakt på Didrik Torstensson som klarade.

Efter 51 minuter spelade Andrew Palumbo in och bollen hamnade hos David Olsson som hittade in till Jesper Mattsson som kunde vända runt och skjuta men på täckande försvarare.

Men Grebbestad vann snabbt tillbaka bollen och Jesper Mattsson spelade in till Lucas Fonteboa som sköt från distans och via en försvarare gick bollen i en omöjlig båge över Didrik Torstensson och i mål, 2-2 i 52:a minuten.

Efter missförstånd mellan målvakt och försvar i Grebbestad fick Kristijan Nikolla som då kunde komma till skott och Grebbestad räddades av ribban.

Efter 59 minuter fick Lidköping en hörna. Hörnan slogs mot första stolpe och det blev kamp innan Emil Ring kunde få in 2-3 vilket såg allt för lättvindigt ut.

Fyra minuter senare var Hugo Tilly på väg igenom men William Anderssons glidtacklingsbrytning höll högsta klass!

I stället kom Grebbestad med ännu en kvittering. Efter 67 minuter fick man en frispark och Lucas Fonteboa sköt och via muren satt bollen otagbart för Didrik Torstensson.

I matchens 80:e minut slog Saban Ertürk en härlig boll mot Jesper Mattsson som kom fri mot Didrik Torstensson. Skottet på väg mellan benen men Didrik hann med att parera och fortsatt 3-3.

Men två minuter senare hamnade Grebbestad i stället återigen i underläge. Man tappade boll ett par gånger och till slut kom ett långt inlägg där Kristijan Nikolla kom fint och tryckte in 3-4.

Då var ju frågan, skulle Grebbestad orka komma tillbaka igen. Denna gång var svaret nej och minuten senare satte Kristijan Nikolla även 3-5. Då hade Mattias Jansson moment före gjort en bra räddning på Emilio Reljanovics skott.

I 87:e minuten sölade Grebbestad med bollen och Gustav Löfving Svensson sprang igenom och satte 3-6.


Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Mattias Svensson:

Mattias, ser man på slutresultatet blev det en klar Lidköpingsseger. Men ute på planen visade Grebbestad spelmässigt att det var en för stor Lidlöpingsseger
– Ja, det var det väl. Det var väl lite missvisande siffror och vi gör en bra match fram till 3-4 då vil föll ihop.

Vi hamnade i underlägen jobbigt flera gånger men var starka och kom tillbaka in i matchen fram till 3-3 då det såg riktigt bra ut?
– Ja det tycker jag. Vi var minst lika farliga som dom.

Var det Lidköpings offensiv som avgjorde matchen?
– Nej, det tycker jag inte utan det var individuella misstag. Fem ordentliga misstag från vår sida som dom gör mål på och det har man inte råd med mot ett så pass bra lag utan då blir man straffad. Det håller liksom inte.

Men deras offensiv ändå bra med väldigt snabbt spel?
– Ja visst. Dom är vassa där, absolut. Men dom skapade inte så mycket där ändå i öppet spel, när vi inte ger dom bollen.

Tre raka vinster och lite andrum mot botten i tabellen
– Nja, du säger det… Men det är fortsatt jämt fortfarande så vi måste vara pigga till lördag med

Bara att bryta ihop och komma igen. Bra period annars med tre vinster före denna förlust. Bara att ladda batterierna för en lång borta match, Mjölby
– Jajemen!

GIF-Lidköpings FK 3-6 Lidköpings FK Bilder Grebbestad Lidköping

Bilder Grebbestad Lidköping

Se 36 bilder från matchen, bla 8 av 9 mål.

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Lidköping

GIF-Lidköpings FK 3-6 Lidköpings FK Målrikt när Grebbestad föll mot Lidköping

5-3 88min Anton Henriksson

Träningsmatch
2024-02-21 19:00

KVIK HALDEN FK, NORGE
-

okänd
Träningsmatch
2024-03-02 14:00
SÄFFLE SK (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.