IFK Kumla 1 - 2 Grebbestads IF
         
 
     
   
         
       
0-1
Ut: 13. Bilal Moussa
In: 20. Saban Ertürk
1-18. Victor Edvardsson
Assist: 5. Lucas Fonteboa
2-119. David Olsson
Assist: 20. Saban Ertürk
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 21. Philip Hällgren


Kumla-Grebbestad 1-2

Kumla-Grebbestad 1-2

Kumla-Grebbestad 1-2

Kumla-Grebbestad 1-2
46 bilder till i galleriet
Viktig seger mot Kumla

Grebbestad tog en grymt viktig bortavinst när man vände underläge i paus till seger med 2-1. Målskyttar för Grebbestad Victor Edvardsson och David Olsson.

Första halvlek
Först halvlek öppnades med stort bollinnehav för Kumla som rullade boll fint i de bakre regionerna mot ett ganska passivt Grebbestad och redan i andra minuten var Kumla nära ett få ett bra läge när man slog en djupledsboll över Grebbestads backlinje. Plötsligt blev Joel Källgren fri men han såg ut att bli rädd för utrusande Mattias Jansson som då kunde ta hand om bollen.

I den första halvleken svarade Grebbestad för ett bra gäng med farliga bolltapp och efter ett sådant när man försökte väggspela 15 meter in på offensiv planhalva bröt kumla och satte fart och man fick iväg ett bra skott som Mattias Jansson klarade och sedan följde Sebastian Huenul Helgesson med ett skott utifrån på returen men skottet högt över.

Grebbestads första framstöt kom efter åtta minuter när man spelade in centralt på Jesper Mattsson som utmanade. Jesper var på väg igenom men det var också ben hit och dit och bollen blev aningens djup och Oscar Klasson kunde komma ut och ta hand om bollen.

Lite senare anföll Grebbestad bra. David Olsson på vänsterkanten spelade hemåt mot Mark Kwarteng som släppte in centralt till Bilal Moussa som sköt men bollen klart utanför.

Efter dryga kvarten fick Kumla en hörna och här kom Sebastian Huenul Helgesson upp bra men fick ingen bra träff på nicken och bollen smet långt utanför.

Efter 23 minuter kom Kumlas ledningsmål. William Andersson slog en felpassning och plötsligt var då Mattias Persson fri. Mattias Jansson räddade med en fotparad men Michael Nakash kunde i stället placera in returen till 1-0 för hemmalaget.

Efter 38 minuter svarade Jesper Mattsson för en bra insats. Då ha var ner mot kortlinje var det ett hårt inspel som gällde och där Var Oscar Klasson med bra och stötte bort bollen.

Efter 40 minuter rullade David Olsson in bollen men han var avvinkade för offside. Stod själv perfekt i linje och måste säga att det var nog på millimetern i så fall.

På tilläggstid lyfte Lucas Fonteboa in bollen och David Olsson nickade bra och återigen var det Oscar Klasson som kunde rädda genom att stöta ut bollen och tyvärr ingen Grebbestadsspelare som var nära att kunna vara med på returen.

En halvlek där jag ändå tyckte Grebbestad var lite för passiva så skapade man ändå några bra chanser och kunde haft 1-1.

Andra halvlek
Den andra halvleken öppnades mycket bra av Grebbestad. Första halvtimmen kom Kumla knappt över mittlinjen och Grebbestad vann snabbt tillbaka bollen när Kumla fick tag på den och på något vis såg Kumla trötta ut redan där.

Men vi får ända börja med en bra chans för Kumla som i 48:e minuten drog på djupet och det såg vidöppet ut i Grebbestad och Michael Nakash kom fri med en hårt jobbande Patrik Adamczyk emot sig. Patrik lyckades ändå störa lite men Michael Nakashs avslut var bra och Mattias Jansson stod för en grymt viktig räddning.

Men sedan var det Grebbestad för hela slanten och efter 50 minuter hittade Saban Ertürk in bra till Lucas Fonteboa som sköt och Oscar Klasson räddade bra vid den bortre stolpen.

Grebbestad fortsatte att trycka på och efter 58 min lyfte man in fint till David Olsson men nicken smet över.

Minuten efter spelade Jesper Mattsson fint över till Christoffer Söderlund som försökte lobba över Oscar Klasson men bollen allt för låg som då enkelt plockades ner av Oscar.

Snabb vändning efter kvicka mål av Victor och David
Men så efter 61 minuter kom äntligen kvitteringen rättvist. Grebbestad tog först ett snabbt inkast och Lucas Fonteboa hittade Victor Edvardsson på djupet och Victor kunde trycka in 1-1.

Grebbestad fortsatte att trumma på och bara tre minuter snare tog man även rättvist ledningen. Saban Ertürk tog emot ett uppspel och höll fint undan och spelade sedan fint in där David Olsson kom och tryckte in 1-2 i matchen.

Kumla satsade mycket på snabba spelomställningar och då framför allt på sin vänsterkant men det var som mest farligt under första halvlek.

Sista kvarten av matchen kom ändå Kumla högre upp i planen men man hade svårt att skapa några farligheter.

I stället var Grebbestad nära att punktera matchen efter 82 minuter då Saban Ertürk lyfte fram till Jesper Mattsson som tog sig in och spelade tillbaka till Saban som fick ett ypperligt läge men skottet utanför.

I 88:e minuten fick Kumlas kvitteringsjakt sig en törn då Albin Hultin drog på sig sitt andra gula kort och därmed blev utvisad.

Sedan efter dryga tre tilläggsminuter blåste domaren av och tre viktiga poäng säkrade!Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Mattias Svensson:

Mattias, Stort grattis till en otroligt viktig vinst idag!
– Tack! Som du säger en viktig vinst.

Första halvlek, en halvlek där jag kände att vi inte var på alerten och Kumla fick initiativet och var mer bollförande utan att skapa jättemycket
– Jag håller väl inte riktigt med dig att dom var spelförande. Visst fick dom ha bollen en del men jag tycker vi var klart bättre än dom sett till spelet och vi tog oss igenom och skapade en hel del chanser.

Underläge i paus efter att en felpassning ställt till det
– Ja, så är det. Men det är sådant som händer ibland, inte mycket att göra åt men vi reagerar och agerar bra efteråt vilket var gött att se.

Andra halvleken och framför allt första 30 minuterna, fantastiskt bra och vi tryckte tillbaka dom rejält och fick tillslut utdelning
– Ja, som du säger var första 30 i andra riktigt bra. Många fina anfall och mål där framför allt andra målet var extremt vackert hela vägen.

Svårt att inte nämna vikten av segern mot en konkurrent i bottenstriden där fem lag var inom en poäng inför omgången
– Ja, precis som du säger. Alla poäng är viktiga, så är det!

IFK Kumla-GIF 1-2 IFK Kumla Bilder Kumla-Grebbestad

Bilder Kumla-Grebbestad

Nu finns det 50 bilder i Galleriet

Gå via menyrad och Galleriet, eller via länk nedan

Se bilder från Kumla-Grebbestad

IFK Kumla-GIF 1-2 IFK Kumla Viktig seger mot Kumla

Grattis Hugo, jättekul att få se dig på alagsträningarna ❤️⚽️🖤

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Träningsmatch
I övermorgon 19:30
IFK UDDEVALLA (b)
Kamratgården, Uddevalla


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.