IK Gauthiod 0 - 0 Grebbestads IF
         
 
     
   
         
       
3. Lukas Berntsson
Ut: 14. Amel Licina
In: 18. Filip Danielsson
Ut: 3. Lukas Berntsson
In: 19. David Olsson


Gauthiod-Grebbesta...

Gauthiod-Grebbesta...

Gauthiod-Grebbesta...

Gauthiod-Grebbesta...
31 bilder till i galleriet
Grebbestad klarade poäng mot Gauthiod

Fortsatt väldigt decimerade klarade Grebbestad av att knipa en poäng borta mot topplaget Gauthiod. Detta efter 0-0. Gauthiod med mer boll och lite fler chanser men närmast kanske Grebbestad då Saban Ertürk prickade stolpen?

Första halvlek
Matchen spelades i kraftig sidvind matchen igenom men spelarna skötte detta mycket bra.

Gauthiod började matchen bra och redan i första minuten fick man en frispark i fint läge. Felix Ekblad sköt bra men bollen smet precis utanför krysset.

Efter tolv minuter var det ytterst nära hemmaledning. Fint kombinationsspel och in till Daniel Kolo som fick ett jätteläge. Haltaskig träff men i stället blev det som en passning till David Larsson som dock inte riktigt hann fram till bollen.

Efter 15 minuter slarvade Gauthiod i backlinjen och Jesper Mattsson kunde bryta och spela in mot Isac Ohlsson med då kunde Gauthiod ändå få undan bollen med en viktig brytning.

Efter 20 minuter drog Gauthiod långt och det var nog väldigt tveksamt om detta inte var offside men assisterande friade. David Larsson kunde då komma ner mot kortlinje och spelade fint snett inåt mot Jacob Berg som fick ett kanonläge men satte bollen strax utanför.

Några minuter kom ny djupledsboll mot Daniel Kolo som var på väg igenom men stoppades via en härlig glidtackling av Lucas Fonteboa som dessutom fångade upp bollen och kunde vända på spelet.

Efter 29 minuter drog Gauthiod på djupet och Anders Tjernberg rusade ut och rensade undan. Men träffen blev dålig och hamnade hos Jacob Berg som provade med snabbt skott man Anders hann tillbaka och räddade och Mark Kwarteng kunde sedan fånga upp och spela undan returen.

0Efter 35 minuter kom ny djupledsboll över Grebbestad backlinje och Daniel Kolo löpte fint och mötte på 1 tillslag och Anders Tjernberg var fint med och räddade.

Grebbestad vände snabbt på spelet och fick ett fint läge då Saban Ertürk utmanade och sköt och prickade stolpen!

Efter 41 minuter kom nästa Grebbestadläge och det blev ypperligt även det. Saban Ertürk med inlägg som Jesper Mattsson fick ner och sköt från nära håll men Mahdi Abdallah hann emellan och kunde styra undan bollen.

Grebbestad vann tillbaka bollen och lyfte in igen och nu nickade Jesper men då klart utanför.

Efter 44 minuter fick Gauthiod en hörna men förspelet var märkligt (se Jonas kommentar senare). Jesper Mattson var nämligen offside när Grebbestad men Gauthiod tilläts spela frisparken ca 4-5 meter in på Grebbestads planhalva?

Detta ledde till en hörna där Gauthiods kapten Jonatan Nilsson kom upp högst och nickade ner mot stolproten där Anders Tjernberg dök ner och fångade bollen. Grym räddning Anders!

Andra halvlek
Andra halvlek blev lite jämnare och inte alls lika bra målchanser som under de första 45 minuterna.

Men målchanser fanns och den första efter 53 minuter då Gauthiod lyfte in till Jacob Berg som nickade utanför i bra läge.

Efter 61 minuter spelade Gauthiod in från vänster och Felix Ekblad sköt på ett tillslag men allt för nära Anders Tjernberg som kunde stöta ut bollen.

Fyra minuter senare på en hörna för Gauthiod boxade Anders Tjernberg bort bollen men fick inte bort bollen så långt och bollen hamnade hos Jonatan Nilsson som klippte till men utanför.

Grebbestad hade väl inte några heta chanser i andra och första läget dröjde till minut 81 då nyss inhoppande David Olsson lyfte in och Jesper Mattsson nickade klart över.

Minuten efter uppspel på Jesper Mattson som utmanade och provade vänsterskott men precis som nicken aldrig riktigt nära.

Efter 89 minuter kom väl sista chanen. Det kom efter ett inkast där Gauthiod hittade in på en spelare som jag inte såg vem det var. Han sköt och Jacob Berg högg för en eventuell retur men Anders Tjernberg höll bollen säker och gjorde det sedan över de dryga 6 tilläggsminuterna med och Grebbestad fixade en viktig poäng!

Efter matchen fick jag ett ord med Jonas Björk:

Jonas, ett kraftigt decimerat Grebbestad egentligen när man ser på tillgängliga spelare men vi lyckas åka till Grästorp och knipa en poäng mot Gauthiod. Du måste vara mycket nöjd?
– Ja, jag är otroligt nöjd. Målsättningen var att komma hit och tömma den sista energin med de spelare vi hade tillgängliga och alla skall ha en stor eloge för det dom gjorde under nästan 100 minuter. En superbra defensiv prestation och vi skapar även en del bra lägen. Gauthiod har mycket boll men kanske tre bra lägen. Nej, defensivt en otrolig prestation

Det var väl framför allt under första halvlek Gauthiod hade några fina lägen efter inspel från kanterna
– Ja, så är det. Dom har 2-3 riktigt bra lägen där dom sköt strax utanför. Men det kanske var våran dag idag då?

Märkligt på slutet då dom fick en hörna och bra läge där Anders Tjernberg räddade fint. Tänker då på avvikningen för offside
– Tydligen är det så att där vår offsidestående spelare påverkar spelet, då kan det tydligen bli offside på egen planhalva. Aldrig hört talas om detta så nu har man lärt sig det. Jag brukar ju säga att det är därför Mattias Jansson står i mål. Det är ju samma med Anders Tjernberg, han skall ta dom lägen. En superräddning av han.

Andra halvlek lugnare och inte så bra målchanser för något av lagen
– Vi sa att första 10-15 minuterna i andra skulle vara avgörande om vi skulle vara med i matchen och orka hänga med i 90 minuter. Ju längre matchen går ju mer visste vi att Gauthiod drar långbollar. Där stod vi upp bra och löste det kanon och det var aldrig någon fara. Vi åkte hit för att ta så många poäng vi kunde och det gjorde vi!

IK Gauthiod-GIF 0-0 IK Gauthiod Bilder Gauthiod-Grebbestad

Bilder Gauthiod-Grebbestad

Nu finns det 35 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan

Se bilder från Gauthiod-Grebbestad

IK Gauthiod-GIF 0-0 IK Gauthiod Grebbestad klarade poäng mot Gauthiod

5-3 88min Anton Henriksson

Träningsmatch
2024-02-21 19:00

KVIK HALDEN FK, NORGE
-

okänd
Träningsmatch
2024-03-02 14:00
SÄFFLE SK (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.