Grebbestads IF 1 - 4 Yxhults IK
         
 
         
   
         
   
1-010. Christoffer Söderlund
Assist: 11. Jesper Mattsson
1-1
1-2
3. Lukas Berntsson
Ut: 17. Mark Kwarteng
In: 14. Amel Licina
7. Fredrik Oskarsson
Ut: 18. Filip Danielsson
In: 23. Isac Ohlsson
1-3
1-4


Grebbestad-Yxhult 1-4

Grebbestad-Yxhult 1-4

Grebbestad-Yxhult 1-4

Grebbestad-Yxhult 1-4
31 bilder till i galleriet
Klar hemmaförlust mot Yxhult

Grebbestad fick en smakstart på matchen när Christoffer Söderlund satta 1-0. Men två bjudningar såg till att Yxhult vänt före paus. Sedan hade Grebbestad inte mycket att sätta emot i den andra halvleken…

Ser vi till truppen Grebbestad hade när serien startade, saknades 10 man varav 1 man av stängd. Nej, då blir det inte lätt för Jonas Björk och Martin Hagström att hitta på så mycket med laget.

Unge Filip Danielsson fick idag sin första match från start och Fredrik Oskarsson årets andra start. Mark Kwarteng tvingades bryta i paus med skada…

För första gången fanns Hamza Alswaid med i truppen. Hamza som normalt spelar i andralaget.

Första halvlek
Grebbestad fick som sagt en smakstart på matchen. Jesper Mattsson tog emot ett uppspel och lyfte in bollen där Yxhultsförsvaret missade och bollen hamnade hos Christoffer Söderlund som fick ett jätteläge och satte 1-0 från nära håll. Tid fyra minuter!

Grebbestad inledning var ganska bra men efter elva minuter var Simon Båtman på väg igenom men bra hemjobb av Grebbestad redde upp det hela.

Grebbestad vände då snabbt på spelet och Lukas Berntsson hittade Filip Danielsson som mötte fint med vänstern men skottet metern utanför. Vilken smakstart det kunde blivit för unge Filip i sin första match från start i Grebbestad.

I stället kom 1-1 efter en hörna. En hörna Grebbestad inte tyckte var hörna men som vanligt är det domarna som bestämmer…

Hur som helst glömde Grebbestad totalt bort markeringen på Haris Karahmet som kunde sätta kvitteringen på skott.

Efter detta kom Grebbestads fina spel av sig och där är som självförtroendet är borta och man tappar i spelet. Det blev mer Yxhult men som himla mycket chanser som var farliga fick man väl inte till.

Grebbestad fick några halvchanser strax gör halvtimmen. Först Oscar Landgrens inlägg som höll på att dala ner i mål men gick strax över. Nästa läge när Jesper Mattsson så när blev frispelad via nick från Yxhultsförsvarare men här räddades Yxhult av Alex Berger som var vaken och kunde bryta och hindra fritt läge för Jesper.

Men i stället för Grebbestadsmål kom en ny jättebjudning när man tappade bollen på egen halva och Yxhult kom 4 mot 2 och via spel på kanten hittade man in till Haris Karahmet som slog till på nytt, 1-2 i matchen efter två Grebbestadsmisstag.

Strax efter fick Anders Tjernberg göra en utmärkt rättning. Alexander Bahar kom allt för enkelt igenom och fi k in bollen till Haris Karahmet som sköt vilket blev en perfekt passning till Gabriel Pettersson som stötte bollen mot mål från nära håll men Anders Tjernberg med en kanonparad. Helt i onödan faktiskt då Gabriel var offside men Anders fick ändå visa sina fina kvalitéer.

När vi närmade oss paus, i 43:e minuten kom ett Yxhults inspel som inte nådde någon. Ja, någon fanns ju på plats långt ut i form av Jonathan Lengyel som klippte till och prickade ribban!

Efter skadebehandling blev det tre tilläggsminuter och i den sista där fick Yxhlult ett trippelläge men inget mål, Ingen aningen om jag nu får det helt rätt men chanser för Haris Karahmet, Gabriel Pettersson och slutligen Bruno Dal Monte slutligen. Räddningar av Grebbestadsförsvaret samt Anders Tjernberg.

Andra halvlek
Grebbestad fick sedan till ett läge direkt när Saban Ertürk hittade Filip Danielsson som fick ett ganska bra skottläge från vänster men skottet blev ändå tämligen ofarligt och rakt på Alex Berger som inte hade några problem.

Strax efter kom Gabriel Pettersson bra och sköt men Anders Tjernberg var bra med och räddade med en fotparad till en hörna.

Grebbestads bästa läge för en kvittering kom efter 52 minuter. Amel Licina hittade Philip Hällgren som på 16-metaren drog bra i sidled och fick iväg ett bra vänsterskott som var bra placerat men Alex Bergers räddning var lika bra och han tippade bollen till en hörna.

Efter 67 minuter kom avgörandet. Yxhult slog ett långt uppspel dör man nickade ner bollen till Haris Karahmet som var helt ensamt och hade fri yta att gå mot mål då Grebbestad backlinje var långt hemåt. Tillslut kom skottet som satt fint ute vid stolpen. Bra gjort av Haris men allt för lättvindigt. Hur kan han få sådana ytor?

Efter detta dock väl matchen. Grebbestad försökte men udden saknades.

I stället skapade Yxhult fler chanser som när Simon Båtman fick ett bra läge och sköt i burgaveln. Gabriel Pettersson hade ett läge till innan 1-4 kom efter 86 minuter. Fint väggspel på Yxhults vänsterkant och inspel till Gabriel Pettersson som nu äntligen hittade rätt.


Efter matchen fick jag ett ord med Jonas Björk:

Jonas, 1-4 hemma mot Yxhult. Rättvist om vi ser på helheten även om det kanske är något mål stort
– Ja, dom vinner rättvist

Vi fick ju en smakstart med tidigt 1-0 men vårt dilemma har varit hörnor emot oss och kvitteringen kom efter markeringsmiss på hörna
– Hmm, jag tror även att hörnan är feldömd. Fredrik Oskarsson täcker ut den till inspark men dom får hörna och vi tappar markering. Inte svårt att göra mål när man inte har markering.

Fram till dess var vi bra med i matchen men efter kvitteringen kom Yxhult bättre in i matchen även om dom inte skapade jättemycket. Men vi lyckades med ett livsfarligt bolltapp på egen planhalva och det blev 1-2
– Vi är bra första kvarten och spelar bra fotboll. Då tyckte Yxhult det var lite jobbigt att möta oss. Men när vi släpper in 1-2 känns det som det är ridå. Vi slutar att spela det vi gjorde innan. Börjar spela långt och där var dom bättre än oss och vann bollarna vilket gjorde att vi fick korta anfall. Det kunde väl varit något mål till i baken. Kändes som matchen var över för oss

Vi hade ett bra läge för kvittering men definitivt över var den väl efter 67 minuter då 1-3 kom. Då hade vi inte kraft att komma tillbaka
– Nej, en blek andra halvlek. Hade vi spelat som vi gjorde första kvarten i matchen kunde vi kanske gjort match av det. Mark Kwarteng fick kliva av och vi tvingades ändra om i backlinjen… Nej, vi är inte där, Vi är för tunna som det är just nu.

Besvärligt skadeläge som det är och en match kvar. Förhoppningsvis kan spelarna komma tillbaka friska efter uppehållet?
– Ja, vi behöver få tillbaka alla som är skadade och kanske lite ny kraft med…

GIF-Yxhults IK 1-4 Yxhults IK Bilder Grebbestad-Yxhult

Bilder Grebbestad-Yxhult

Nu finns det 35 bilder i Galleriet

Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan

Se bilder från Grebbestad-Yxhult

GIF-Yxhults IK 1-4 Yxhults IK Klar hemmaförlust mot Yxhult

5-3 88min Anton Henriksson

Träningsmatch
2024-02-21 19:00

KVIK HALDEN FK, NORGE
-

okänd
Träningsmatch
I övermorgon 14:00
SÄFFLE SK (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.