Grebbestads IF 0 - 2 Mjölby AI FF
         
 
       
     
     
       
0-1
11. Jesper Mattsson
5. Lucas Fonteboa
14. Amel Licina
Ut: 4. Patrik Adamczyk
In: 8. Victor Edvardsson
0-2
Ut: 14. Amel Licina
In: 3. Lukas Berntsson
Ut: 10. Christoffer Söderlund
In: 18. Filip Danielsson


Grebbestad-Mjölby 0-2

Grebbestad-Mjölby 0-2

Grebbestad-Mjölby 0-2

Grebbestad-Mjölby 0-2
27 bilder till i galleriet
Bottennapp av Grebbestad mot Mjölby

Ingen rolig match med Grebbestadsögon. Roligare för de som höll på Mjölby men som match att betrakta en riktigt dålig sådan, från båda lagen. Dock var Mjölby ändå bättre än Grebbestad och vann rättvist.


Första halvlek
Nej som match att betrakta var det ingen match som lyfte. Jag tror jag pratat in knappa 2 minuter totalt från matchen i min bandspelare mot kanske 3-4 minuter/halvlek normalt sett.

Nej, det hände verkligen inget alls och över 90 minuter knappt en målchans. Den stora skillnaden var att Mjölby var betydligt bättre än Grebbestad att hålla bollen inom laget, i alla fall under första halvlek.

Grebbestad hade väldans svårt att överhuvudtaget få till något organiserat spel alls offensivt och det blev mest en massa felpassningar.

Matchen öppnades därmed med klart bollövertag mot ett Grebbestad som med dagens taktik valde att backa hem med tanke om att kontraslå i stället.

Efter nio minuter kom matchen första målchans och det blev mål direkt. Ett inspel hittade Adam Samuelsson som hade två man emot sig och det såg väl inte jättefarligt ut men plötsligt kom Adam igenom mellan Grebbestadsspelarna och plötsligt då i ett kanonläge där han kunde trycka in ledningsmålet för Mjölby! Bra gjort av Adam Samuelsson men samtidigt borde Grebbestad kanske kunna agerat bättre i försvarsspelet.

Grebbestad hade väl egentligen bara en halvchans till målchans under första 45 minuterna? På en hörna kom Lucas Fonteboa upp högst och nickade men via en försvarare till en ny hörna. Detta efter 14 minuters spel.

Resterande del av halvleken inte en målchans från något av hållen…

Enda som jag noterade i övrigt var tre varningar på Grebbestadsspelare.

Nej, en halvlek att glömma så fort man bara kan. Inte ens Mjölby som ändå hade kontroll på spelet var nära att skapa målchanser.


Andra halvlek
Andra halvlek var ändå betydligt bättre av Grebbestad än den första halvleken och nu var det vi som hade mer av spelet även om det inte direkt radades upp målchanser.

Kanske det kunde gått annorlunda om Jesper Mattssons fina insats från vänsterläge renderat mål efter 48 sekunder av andra halvlek. Men så blev det inte, Axel Lundqvist svarade för en fin fotparad.

I stället svarade Mark Kwarteng för ett sällsynt misstag och plötsligt var det rejäl uppförsbacke. Mark blev av med bollen och Mjölby kunde spela in till Arvid Falk Lindgren som bara kunde raka in bollen i mål, 0-2 efter 48 minuter. Aj, aj, aj!

Efter 71 minuter fick vi äntligen notera en målchans för Grebbestad då ett inspel från högerkanten och Isac Ohlsson nådde Christoffer Söderlund som klippte till men en försvarare kunde styra undan bollen.

Efter 75 minuter kom ett ypperligt läge för Grebbestad att ta sig in i matchen då Saban Ertürk hittade Isac Ohlsson i fint läge men skottet kunde täckas till en hörna.
På tilläggstid slarvade Mjölby och en försvarare blev av med bollen. Jesper Mattsson tog sig till skottläge men övriga försvarare hade förtjänstfullt jabbat hem och stoppade upp bollbanan och Axel Lundqvist kunde sedan bara skopa in bollen.

Utöver ovan nämnt hade Saban Ertürk ett bra läge men då både försvarare och anfallare drar i varandra så går 99,9 % av domslutet till försvararens fördel

En riktigt blek insats av Grebbestad där inte ens andra halvlek lyfte laget trots att det var betydligt bättre än första. Mjölby 2 mål på två chanser, varav det ena var en bjudning. Tror aldrig jag sett ett lag vbinna med så få målchanser? Grebbestad lite mer chanser men det var väl bara Jesper Mattssons läge i öppningen av den andra där det verkligen kändes som det skulle kunna blivit mål. Får inte glömma Isac Ohlssons läge som var riktigt nära.


Efter matchen fick jag ett ord med Jonas Björk:

Jonas, 0-2 hemma mot Mjölby och inte Grebbestads bästa match
– Nej, tycker vi gör en lite bättre andra halvlek om det är en tröst i sorgen? Man börjar funder på om man ger fel instruktioner, inte tillräckligt tydlig med vad man vill göra? Eller vad det är som gör att vi är så bleka som vi är? Vi kan ju knappt slå en boll tillvarandra.

Första halvleken öppnade med ett väldigt stort bollövertag för Mjölby, ser väl ut som ni låter dom få detta och backar hem? Men så mycket mer än deras mål hände egentligen inte i den första halvleken?
– Vi pratade om det i pausen. Jag kanske är naiv i mina tankar och vår matchplan var att ligga lågt och låta dom rulla boll och då sedan ställa om när vi fick lägen. Vi hade lite problem på högerkanten i första kvarten men sedan rättade vi till det och Isac Ohlsson låg sedan mer rätt.

– Dom hade boll men det hände inget och deras mål är lite för billigt. Vi är fler killar i straffområdet än vad dom är men dom var hungrigare och vann kampen.

– Defensivt ligger vi rätt och det är inte där felet är i matchen. När vi vinner bollen har vi ingen idé om vart vi skall göra av den, vi upplever att det inte är någon löpvilja och finns ingen fantasi i det vi gör. Vi slår boll på felvänd spelare som tappar boll, eller rakt på Mjölbyspelare. Vi gör ett bra defensivt arbete men belönar oss inte genom att hålla bollen i laget utan vi ger bort den i princip varenda gång och då blir det jobbigt att spela fotboll.

– När vi tränade i veckan visade killarna att dom kan det här. Vi spelade fantastiskt liten uta och lagen kunde inte ta bollen av varandra. Men här klarar vi inte en passning på två meter.

Bättre i andra halvlek men vi skapar få få chanser. Jesper Mattsson, Christoffer Söderlund och Isac Ohlsson med varsin
– Vi är väl där och nosar lite. Saban Ertürk lite tveksamt avblåst, Jesper har två halvlägen men inget som hettar till direkt. Vi hade flera bra inspel men får inget ut av det. Målet vi släpper in i den andra halvleken går inte att träna mot. Ett individuellt misstag och en spelare som annars gör många bra saker. Någon gång missar även han men det är svårt att vinna när vi ger bort målen.

Förlust och skada igen, Patrik Adamczyk fick kliva av. Har du så här tidigt koll på hur illa det är?
– Nej, Han signalerade att han hade ont i backsidan. Tror inte det är så illa men det kund blivit om han fortsatt så därför tvingades vi byta.

GIF-Mjölby AI FF 0-2 Mjölby AI FF Bilder Grebbestad-Mjölby

Bilder Grebbestad-Mjölby

Nu finns det 31 bilder i Galleriet

Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Mjölby

GIF-Mjölby AI FF 0-2 Mjölby AI FF Bottennapp av Grebbestad mot Mjölby

Slut på Skarsjövallens konstgräs, resultat 5-0 till LSK.

Träningsmatch
Igår 13:00

LJUNGSKILE SK
0-5

Skarsjövallen konstgräs, Ljungskile
Div II Norra Götaland
2023-04-02 14:00
YXHULTS IK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Tennis
H70 GLTK (b)
I övermorgon 11:00
Göteborg