28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Grebbestads IF 2 - 1 Nordvärmlands FF
         
 
       
     
     
       
0-1
1-111. Jesper Mattsson
Assist: 14. Amel Licina
2-120. Saban Ertürk
Ut: 23. Isac Ohlsson
In: 8. Victor Edvardsson


Grebbestad-Nordvär...

Grebbestad-Nordvär...

Grebbestad-Nordvär...

Grebbestad-Nordvär...
37 bilder till i galleriet
Yes! Äntligen seger igen för Grebbestad

Grebbestad lyckades vända underläge i paus till seger hemma mot Nordvärmland. 2-1 blev segersiffrorna efter 0-1 i paus. Men sett efter matchen så skulle Nordvärmland haft minst en poäng.

Första halvlek
Efter en ganska jämn inledning var det Nordvärmland som var det klart bättre laget under de första 45 minuterna. Grebbestad fick inte igång något eget spel överhuvudtaget och det var väl endast i backlinjen som man lyckades rulla boll. Så fort bhollen gick framåt kom det snabbt en felpassning eller för svår boll att ta emot. Nej, spelmässigt vill vi nog glömma denna halvlek så snabbt det går.

Grebbestad var visserligen nära ett ledningsmål efter elva minuter då Isac Ohlsson kunde stöta in bollen men då var Jesper Mattsson offside precis innan och målet dömdes bort.

I stället vände Nordvärmland snabbt på spelet och man kom ner mot kortlinje där man spelade in farligt framför mål men Patrik Adamczyk var fint placerad och kunde få undan bollen till en hörna.

Efter en andra hörna som Grebbestad fick bort förstabollen fångade så Nordvärmland upp andrabollen och lyfte in mot mål. Dör slog Grebbestadsspelare hål i luften och plötsligt blev då i stället Milan Kostic fri och stötte in 0-1 efter tolv minuters spel.

Efter 16 minuter kom en ny hörna från Nordvärmland och i mycket påminde det om vad som hände vid målet. Nordvärmlandsspelare och Grebbestadsspelare missade bollen som då smet in livsfarlig mitt framför mål där lyckligtvis Mark Kwarteng var på rätt plats och kunde ta undan bollen.

Tre minuter senare fick Nordvärmland en frispark som man slog snabbt när Grebbestad inte alls var med och man fick till ett inspel till Anastasijs Mordatenko som sköt men på täckande Grebbestadsben.

Efter 24 minuter lyfte Nordvärmland in en frispark bra och efter en touch av antingen Nordvärmlandsspelare eller Grebbestadsspelare damp bollen ner rakt till Mattias Jansson men oj vad farligt det hade blivit om den gått mot någon av stolparna i stället.

Efter en halvtimme blev det ett nytt bra läge för Nordvärmland. Grebbestad bröt i ett förstaläge men Nordvärmland vann tillbaka bollen in till Anastasijs Mordatenko som sköt bra mot första krysset där Mattias Jansson var med fint och räddade till en hörna.

Det var det som hände i målchansväg under första halvlek och som ni ser hade Grebbestad egentlig bara ett läge, och inte ens det då det var offside. Helt enkelt en svag halvlek.

Andra halvlek
Den svaga halvleken gjorde att Grebbestad ändrade om i sin uppställning och det var nära att det resulterat direkt. Dock inte för Grebbestad utan för Nordvärmland. Christoffer Söderlund bjöd på en riktig indianare när han serverade Dawood Bethio Yako ett friläge mitt framför mål men Mattias Janssons benparad var grym och ännu grymmare i och med att han kunde lägga beslag på bollen och snabbt spela ut den.

Bollen hamnade då hos Amel Licina som spelade upp på Jesper Mattsson som befann sig 5-8 meter in på offensiv planhalva. Jesper tog emot och vände bort sin spelare och satte fart mot mål, rundade Albin Handel och placerade sedan in bollen i mål till 1-1! Wow, grym prestation Jesper!

Därmed en drömstart på andra halvlek för Grebbestad och det såg inledningsvis lite bättre ut spelmässigt. Men så blev det återigen övertag för Nordvärmland som tog över spelet.

Efter 58 minuter provade Nenad Vukoicic med ett distansskott. Bra tryck men ca 1,5 meter över.

Två minuter senare blev det farligt igen för Nordvärmland. Nordvärmland lyfte in en frispark som Grebbestad inte fick undan och i andraläget blev det ett bra skottläge för Emil Portén men skottet smet utanför.

Efter 62 minuter hade Nordvärmland en hörna som gick mot Christopher Dinu Suta som kom vid den bakre stolpen men han fick inte bollen på mål utan strax utanför.

Ny hörna Nordvärmland efter 66 minuter och nu blev det farligt då Milan Kostic nickade men bollen smet precis utanför.

Efter Grebbestads mål hade man inget framåt före minut 69 då Lucas Fonteboa hittade Saban Ertürk som fick iväg ett skott snäv vinkel men bra mot första stolpen där Albin Handel fick rädda till en hörna.

Minuten efter spelade Grebbestad upp på Saban Ertürk som fick ner bollen till Lucas Fonteboa som klippte till. Precis som vid liknade läge för Nordvärmland tidigare var det bra tryck i skottet men en bit över.

Efter 71 minuter hittade Philip Hällgren fint i djupet mot Saban Ertürk som blev fri och sköt. Albin Handel räddade friläget men samtidigt kapades Saban bakifrån av Christopher Dinu Suta och Grebbestad tilldömdes en straff.

En straff som Saban Ertürk själv satte säkert i ena hörnet och Albin Handel försvann mot andra stolpen, 2-1 för Grebbestad i minut 72!

Nordvärmland gjorde vad man kunde för att trycka på och efter 81 minuter fick man en frispark i kanonläge och Jevgenijs Kazacokz skott var ganska bra. Enda fel var att den gick precis utanför krysset då Mattias Jansson såg felplacerad ut rakt bakom muren. Tror inte Mattias klarat denna om bollen varit på mål.

Efter 87 minuter fick Nordvärmland fint läge när man lyfte in bollen och Christopher Dinu Suta kom upp fint och nickade men rakt i händerna på en välplacerad Mattias Jansson.

I första tilläggsminuten blev det en skarv in mot mål där Christopher Dinu Suta slängde sig fram men träffade Mattias Jansson och då fick sin andra varning i matchen (första vid Grebbestads straff). Det gjorde att Nordvärmland fick avsluta matchen med 10 man på planen. Man kämpade på för kvittering men Grebbestad kunde hålla undan och ta tre efterlängtade poäng!


Efter matchen fick jag ett ord med Jonas Björk:

Jonas, 2-1 hemma mot Nordvärmland på Siljevi. Efter fem raka förluster antar jag att detta är en grymt skön känsla med tre poäng
– Ja, det var på tiden! Det har varit ett par veckor med mycket tankar och frustration och ett spel som inte hart stämt för oss. Spelet stämde väl inte idag heller i stora delar av matchen. Men idag hade vi marginalerna på vår sida igen och vi kämpade under 90 minuter och fick belöning, så skönt!

Du var inne lite på att spelet inte stämde och det gällde väl framför allt första halvlek där Nordvärmland var det klart bättre laget
– Ja, jag håller med. Vi spelade lite rakare idag, ungefär som vi gjorde mot Vänersborg. Ett par bollar blev väl farliga men vi slog oftast fel rak bollar och det blev dueller där dom var starka. Jag ville ha längre bollar, bakom deras backlinje. Men lite farlig med när man säger att man skall slå längre bollar för det blir nästan så att man bara slår långt hela tiden vilket vi hamnade i.

– Vi ändrade om i andra och spelade i en annan formation och försökte få stopp på deras kanter där framför allt vi hade problem på vår vänsterkant. Vi fick ordning på det och fick en snabb kvittering. Sedan böljade det fram och tillbaka och dom hade några bra lägen och vi hade något.

Kvitteringen som var grymt viktig var ju efter en grym prestation av Jesper som tog emot bollen 5-8 meter in på deras planhalva
– Jesper har varit i dessa lägen tidigare med där han gjort i princip exakt samma prestation men då inte fått kröna det med ett mål. Men idag hade han marginalerna på sin sida. Han är väl fri från halva halva planen, rundar målvakt, backarna slänger sig för att rädda man han kan placera in den. Iskallt gjort!

2-1 målet på straff. Vilket kom efter en bra period för Nordvärmland egentligen där vi bara minuterna innan äntligen kan komma upp och få till lite offensivt. Så fick vi ett friläge där Saban Ertürk blev nerriven
– Nordvärmland tog över igen efter vår kvittering, dom är tunga att möta. Dom fick vinna bollen lite för enkelt framför vår backlinje. Men vi fick en bra omställning igen och Saban kommer fri och precis i skottögonblicket får han en tackling.

Tre poäng, du sover gott i natt?
– Som jag sa innan så har jag tänkt jättemycket och det har varit en jobbig period, för mig och Martin och alla runt laget. Hade vi spelat 12 matcher och vunnit 6 matcher hade man kanske varit ganska nöjd? Men när vi började så bra så blev det upp som en sol och ner som en pannkaka vilket varit svårt att hantera.

Mycket av denna problematik stavas väl skador?
– Ja det gör det ju och vi har massor av folk borta idag med som kan vara med och påverka våran fotboll. Skadeläget och tilltufsad självförtroende har gjort att vi hamnat i den situation vi hamnat i så det var skönt att vinna idag!

GIF-Nordvärmlands FF 2-1 Bilder Grebbestad-Nordvärmland

Bilder Grebbestad-Nordvärmland

Nu finns det 41 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller följ länken nedan:

Se bilder från Grebbestad-Nordvärmland

GIF-Nordvärmlands FF 2-1 Nordvärmlands FF Yes! Äntligen seger igen för Grebbestad

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Tennis
H70 GLTK (h)
Om ungefär två timmar
Påvelund