Vänersborgs FK 2 - 1 Grebbestads IF
         
 
       
     
       
     
1-020. Saban Ertürk
1-1
21. Philip Hällgren
5. Lucas Fonteboa
1-2
Ut: 5. Lucas Fonteboa
In: 23. Isac Ohlsson
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 14. Amel Licina
Ut: 3. Lukas Berntsson
In: 18. Filip Danielsson


Vänersborg-Grebbes...

Vänersborg-Grebbes...

Vänersborg-Grebbes...

Vänersborg-Grebbes...
38 bilder till i galleriet
Ex-GIFare sänkte Grebbestad, igen

Förra helgen stänkte Joakim Berggren in två mål på Grebbestad. Nu var det Peter Mandic och Valon Gashis tur att sätta var sitt och ge Vänersborg segern med 2-1.

Första halvlek
Grebbestad fick första målchansen när Saban Ertürk men skottet i burgaveln i fjärde minuten. Vänersborg gjorde en snabb inspark och plötsligt fick Felix Renberg ett bra läge men även han sköt i burgaveln.

Två minuter senare slarvade försvaret i Vänersborg och plötsligt fick Lucas Fonteboa ett ypperligt läge mitt framför mål men tyvärr fick han ingen fart på avslutet som då klarades av Erik Almén.

Starten var intensiv och i nionde minuten kom nästa fina chans, nu för Vänersborg. Arlind Beqiri fick över bollen till Valon Gashi som sköt i ribban och Mark Kwarteng fick nicka undan returen till en hörna mot framstormande Vänersborgsspelare.

Efter 13 minuter fälldes Christoffer Söderlund strax utanför straffområdet och Grebbestad fick ett bra frisparksläge men skottet från William Andersson gick via muren och till en hörna.

Hörnan för Grebbestad blev farlig, för Vänersborg! Vänersborg ställde nämligen om snabbtoch fick fram bollen till duktige Adeek Galleyr vars skott dock smet utanför.

Strax efter, i den 16:e minuten fick Grebbestad straff sedan Saban Ertürk rivits ner. Saban tog själv hand om straffen och satte den säkert till 0-1 i matchen.

Men efter målet blev det mer Vänersborg i matchen och Arlind Beqiri gjorde en fin snurrfint och serverade bollen på djupet till pigge Alex von Bothmer som dock inte hann ifatt bollen som då Mattias Jansson kunde lägga beslag på.

Grebbestads ledning varade bara i fem minuter. Då fick Vänersborg en hörna och den nickades i mål av Peter Mandic.

Adeek Galleyr gav William Andersson en tuff dag och snurrade strax efter upp William och släppte sedan fint i djupet på Arlind Beqiri som blev fri med Mattias Jansson som stod upp bra och räddade.

Strax efter var Adeek Galleyr i gång igen och nu hittade han in centralt till Valon Gashi som fick ett fint skottläge. Han försökte placera in bollen vid bortre stolpe men bollen smet tätt utanför.

Jämn start med chanser åt båda håll innan det blev mer från Vänersborg efter Grebbestads ledningsmål.

Andra halvlek
Grebbestad öppnade sedan bra i den andra halvleken och efter 50 minuter ställde man om bra och William Andersson slog sedan ett inlägg som hittade en fri Saban Ertürk som nickade från 8-10 meter men nicken smet över.

Spelkvalitén sjönk i den andra halvleken från båda lagen men efter Grebbestad pigga start i andra var det mer Vänersborg som kändes ha övertaget spelmässigt men det var ändå ganska få chanser.

Efter 71 minuter lyfte Vänersborg in en boll som nickades undan av Lukas Berntsson. Bollen hamnade hos Valon Gashi som klippte till och Mattias Jansson tvingades tippa till en hörna.

Efter 79 minuter ställde Grebbestad om bra men när Jesper Mattsson passning bröts hämnade den ändå på något vis hos Saban Ertürk som fick bra vänsterläge men Erik Almén klarade till en hörna.

I stället kom avgörandet i 82:a minuten. Vänersborg lyfte in ett inlägg. Valon Gashi putte bort en Grebbestadsspelare och kunde sedan nicka in 2-1 och domaren godkände målet. Surt…

Sedan gjorde Erik Almén ett jättemisstag. Efter att ha fångat bollen lade han ner den på planen och sedan plockade upp bollen igen varpå Grebbestad i 86:e minuten fick indirekt frispark inne i straffområdet. Pet till Saban Ertürk som fick bra träff men via försvarare till en hörna.

Minuten efter kom Grebbestads bästa kvitteringsläge. William Andersson vann en nickduell och fick bollen mot Saban Ertürk som fick fläka sig fram något för att nu bollen som då for över från nära håll.

Sista chansen kom på tilläggstid när Jesper Mattsson fick in bollen till William Andersson men skottet utanför.

Inte nog med förlust, ny skada dessvärre och nu Var det Lukas Berntsson som tvingades kliva av med till synes en stukad fot.

6:e raka förlusten mot VFK och 5:e raka förlusten i serien.

Dessutom prickade bollen Grebbestads VEO-kamera som föll i backen. Andra kameran i år som pajat därmed. Så inte mycket som går vår väg just nu.Efter matchen fick jag ett ord med Jonas Björk:

Jonas, Det fortsätter att gå riktigt tungt för Grebbestad
– Stämmer.

Vi fick ände en ganska bra start på dagens match och ledning på straff efter mål av Saban Ertürk. Men Vänersborg var snabbt tillbaka i matchen då vi på nytt släpper in ett hörnmål
– Ja. Alltid tråkigt men ja..Vi skulle hållit ledning lite längre men det gjorde vi inte…

Andra halvlek öppnade vi bra. Första fem, kanske max 10 minuter innan det blev mer Vänersborg i spelet. Kändes som dom hade lite fler och bättre lägen än oss och vann rättvist
– Ja, dom vann väl rättvist även om jag tycker det grinar oss lite illa i ansiktet. Valons mål är bra gjort av honom men vi skall ha frispark innan. Han putter bort Patrik Adamczyk (måste varit Mark Kwarteng om jag ser mina bilder). Men det är där vi är nu, vi får inget sådan med hos. Vi skapar några halvlägen så vi skulle kunnat peta in någon boll och få oavgjort. Tror inte någon hade sagt något om det blivit kryss idag. Vi spelar utan självförtroende och go i det vi gör. Det som skiljde oss åt idag var Adeek Galleyr som gjorde vad han ville, duktig fotbollsspelare. I övrigt en match mellan två dåliga lag där dom hade turen att få avgöra på slutet.

Förra helgen föll vi efter två mål av ex-GIFaren Joakim Berggren. Nu var det ex-GIFarena Peter Mandic och Valon Gashi som slog till, extra surt
– Ja, så är det ju. Berggren två senast och Mandic och Gashi nu. Vet inte vad jag skall säga om just det men det är väl så det är.

Vänersborgs FK-GIF 2-1 Vänersborgs FK Bilder Vänersborg-Grebbestad

Bilder Vänersborg-Grebbestad

Nu finns 42 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri, eller följ länk nedan:

Se bilder från Vänersborg-Grebbestad

Vänersborgs FK-GIF 2-1 Vänersborgs FK Ex-GIFare sänkte Grebbestad, igen

5-3 88min Anton Henriksson

Träningsmatch
2024-02-21 19:00

KVIK HALDEN FK, NORGE
-

okänd
Träningsmatch
I övermorgon 14:00
SÄFFLE SK (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.