Lidköpings FK 3 - 0 Grebbestads IF
         
 
         
   
         
   
0-1
0-2
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 18. Filip Danielsson
0-3


Lidköping-Grebbest...

Lidköping-Grebbest...

Lidköping-Grebbest...

Lidköping-Grebbest...
38 bilder till i galleriet
Tamt Grebbestad föll klart mot Lidköping

Även i år blev det en klar förlust på Framnäs när Lidköping vann med 3-0 (1-0). Svårt skadedrabbade hade Grebbestad inget att hämta.

Första halvlek
Man viste på förhand att det skulle bli en tuff uppgift mot Lidköping då Grebbestad för tillfället är hårt skadedrabbade. Och så väntat kunde ingen av förra veckans tre skadade spelare delta och inte heller var någon av det övriga skadade tillbaka.

Det gjorde att truppen mot Lidköping gjorde att Grebbestad endast kunde mönstra 4 man på bänken varav en målvakt.

Grebbestad var även nära en mardrömsstart då man tappade boll vid mittplan redan efter 30 sekunders spel och Lidköping fick fram boll till Kristijan Nikolla som fick ett bra skottläge men via täckande försvarsben till en hörna.

Lidköping var det klart bättre laget första 45 minuterna och efter sex minuter slog Kristijan Nikolla en hårt inåtskruvad hörna som Mattias Jansson gjorde det bra på att få bort i den tuffa trängseln framför honom.

Sjunde minuten ställde Kristijan Nikolla om snabbt på djupet med boll på Hugo Tilly som blev fri i vänsterläge mot Mattias Jansson men avslutade utanför.

Grebbestad första framstöt i matchen kom efter 9 minuter när Saban Ertürk försökte hitta in mot Isac Ohlsson men Dirdrik Torstensson var med och bröt till en hörna.

Efter Lidköpings fina start kom ledningsmålet knappast överraskande men allt för enkelt. Kristijan Nikolla lyfte in bollen till en helt fri Leo Persson som nickade in 1-0 efter 14 minuter. Men vart är markeringen?? Hur kan han få stå så fri??

Lidköping har några löpvilliga och kvicka spelare och spelade väldigt mycket på djupet på dessa killar, matchen igenom. Även om det blev mindre i den andra där man till stora dela rensade bort bollen.

På en sådan boll efter 23 minuter var Mattias Jansson vaken och hann ut före Leo Persson nådde bollen.

Grebbestad hade verkligen inte mycket framåt men ett inlägg från Isac Ohlsson nickades undan efter 32 minuter. Ut till Victor Edvardsson som klippte till. Bra träff men en bit utanför.

Verkligen ingen bra halvlek av Grebbestad och man fick hoppas på en uppryckning till den andra.

Andra halvlek
Andra halvlek blev klart bättre spelmässigt och med bollinnehav. Men….

Vad hände framåt? Inte ett dugg denna dag. Spelet framåt gick allt för långsamt och dåligt med löpningar och inte minst svagt passningsspel. Inte ens på fasta, hörnor och frisparkar kunde vi leverera bra bollar utan dessa gick oftast till en ohotad målvakt Didrik Torstensson som lätt tog ner bollen.

Grebbestad enda chans som luktade mål och möjligen kunde gett energi till laget slutade med en träff i ribban. Det var i 54:e minuten när Isac Ohlsson hittade Amel Licina som lobbsköt från långt håll och via en hög båge över målvakt dambollen ner i ribban och ut. Inget flyt där inte…

En halvchans kom för Grebbestad via hörna efter 69 minuter med en variant där Amel Licina kom till skott men rakt på täckande försvarare.

I 73:e minuten tror jag man kan säga att matchen avgjordes. Efter en Grebbestadshörna fick Lidköping på en snabb omställning och Kristijan Nikolla fick på ett bra skott som prickade ribban. Men Lidköping vann tillbaka bollen och hittade på nytt Kristijan Nikolla som nu prickade in 2-0.

Två minuter senare fick Kristijan Nikolla nytt läge med bra skott och ny fin räddning av Mattias Jansson.

Lidköping fick sedan till en ny bra omställning där Grebbestad lyfte in en frispark rakt i händerna på Dirdrik Torstensson som snabbt satte i gång en spelvändning på Emilio Reljanovic som fick på ett kanonskott men Mattias Jansson räddade fint. Returen ut till Alfons Thörn som även han fick på ett bra avslut men Mattias Jansson där igen och räddade.

I 95:e minten kom även 3-0. Ny djupledsboll, nu på Hugo Tilly som utmanade och i högerläge fick på ett bra skott som möjligen överrumplade Mattias Jansson som inte hann med.


Efter matchen fick jag ett ord med Jonas Björk:

Jonas, vi visst väl på förhand att det skulle bli en tuff match i dag med alla skador och dom farhågorna besannades idag
– Ja, så är det. Idag var väl kanske vår sämsta prestation hittills i år. Vi var ganska så uddlösa. Skall vi ta poäng får vi inte släppa in sådana mål som vi gör idag. Det är alldeles för låg nivå.

Lidköping klart bättre i första halvlek men målet dom får allt för enkelt. En helt fri kille på bakre stolpe som kan nicka in bollen.
– Ja, Lidköping var rejälare i allt dom gjorde idag, dom ligger rätt i sina positioner. Men målen dom får är ju inte bara att dom gör det bra utan att vi gör det extremt dåligt tycker jag. Vi struntar att följa med gubbe in i box. Det får inte hända.

I den andra halvleken hade vi ändå ganska så mycket boll men det kändes som dom bara backade hem och bevakade och satsade på omställningar?
– Ja. Jag har samma upplevelse som dig. Dom låter oss ha mycket boll. Vi spelade fin fotboll fram till halva deras planhalva men efter det är vi helt uddlösa. Vi tog inte en djupledslöpning, vi vill inte delta. Fick vi fram bollen var vi för ensamma. Nej, får dålig löpvilja. Sedan avgjordes det med två omställningsmål. Tvåan när vi har en hörna där dom inledningsvis tar tid på sig. Vi springer inte hem….vi kan inte försvara så. Nej, dom ville springa mycket mer än vad vi ville och det brukar löna sig i slutändan.

Lidköpings FK-GIF 3-0 Lidköpings FK

Bilder Lidköping-Grebbestad

Nu finns det 42 bilder i Galleriet

Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Lidköping-Grebbestad

Lidköpings FK-GIF 3-0

Underbar kämpamatch, tack till alla som offrade sig och tog några extra blåmärken på kroppen.

Div II Norra Götaland
2023-09-16 14:00

HERRESTADS AIF
0-4

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2023-09-24 13:00
TORSLANDA IK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.