Ahlafors IF 4 - 1 Grebbestads IF
         
 
       
     
     
       
5. Lucas Fonteboa
0-1
0-2
Ut: 21. Philip Hällgren
In: 19. David Olsson
1-2
1-3
1-4
Ut: 17. Mark Kwarteng
In: 14. Amel Licina
20. Saban Ertürk






Ahlafors-Grebbesta...

Ahlafors-Grebbesta...

Ahlafors-Grebbesta...

Ahlafors-Grebbesta...
26 bilder till i galleriet




Klar förlust mot Ahlafors på Sjövallen, igen

Nej, Sjövallen och Ahlafors verkar inte vara en bra kombination för Grebbestad. 0-3 i fol och nu 1-4. I paus var det 0-2 men Grebbestad öppnade bra i den andra men trots ett gratismål blev det som i fjol två snabba baklängesmål på slutet, precis som i fjol.

Till dagens match saknade Grebbestad två ordinarie spelare: Jesper Mattsson och Victor Edvardsson, båda sjuka under veckan.

Första halvlek
På ett blåsigt Sjövallen var det Ahlafors som öppnade matchen bäst och man var det bättre laget under de första 45 minuterna.

Men även om Ahlafors öppnade bäst var det Grebbestad som hotade först som vid en omställning efter sex minuter. Lucas Fonteboa bröt strax utanför 16 metaren och kunde sedan avvancera tvärs över hela planen och när han närmade sig Ahlafors 16-metaren spelade han mot Saban Ertürk men bollen blev aningens djup och Victor Strandh kunde komma ut och ta bollen.

Efter 12 minuter hotade Grebbestad igen när man krossade över till Andrew Palumbo som drev in och sköt och Victor Strandh fick rädda med en fotparad.

Efter 21 minuter fick Ahlafors ett utmärkt frisparksläge. Daniel Tidstrand sköt men skottet smet en bit utanför.

Men två minuter senare fick Ahlafors en hörna och Robin Clason ser ut att få bollen på sig och in i mål till 1-0. Fjärde raka målet Grebbestad släpper in via en hörna.

Grebbestad var sedan ganska nära en turlig kvittering minuten senare. Kanske Grebbestad skulle haft en frispark först men domaren lät spelet gå och det blev ett motlägg mellan Saban Ertürk och en Ahlaforsspelare och bollen for i en hög båge mot mål men Victor Strandh han tillbaka och lyckades tippa till en hörna.

Hörnan sedan nådde Andrew Palumbo som testade skott men bollen träffade täckande försvarare.

Efter 28 minuter blev det ett jätteläge för Ahlafors. Man fick ett inspel som hittade Jesper Zetterlund som vek in och sköt bra med Mattias Jansson stod för en utmärkt räddning.

Ahlafors jobbade mycket med att komma runt på sin vänsterkant där Grebbestad hade lite problem under första halvlek.

I första halvleks slutminut slarvade Grebbestad och Daniel Tidstrand fick bollen och sökte Chisomnazu Chika Chidi men Grebbestad kunde bryta. Mwen man slarvade igen och tappade bollen och återigen var det Daniel Tidstrand som fick ett fint läge att spela in och nu nådde bollen en fri Chisomnazu Chika Chidi som satte 2-0.

En inte allt för bra första halvlek av Grebbestad igen och på något vis måste vi vara bättre ,med i matcherna redan från början.

Andra halvlek
Grebbestad kom sedan ut med betydligt bättre fart i den andra halvleken och tryckte inledningsvis tillbaka Ahlafors och en första chans kom efter 51 minuter då Lucas Fonteboa hittade Isac Ohlsson som sköt men någon meter utanför.

Tre minuter senare kunde Andrew Palumbo tas sig in från vänsterläge och få iväg ett skott men skottet rakt på Victor Strandh.

Efter en kvart i den andra halvleken jämnade spelet ut sig och det tuffade till sig. En genomgående trend som är ju att domaren inte skall blåsa frisparkar som det verkar och i detta fall gick det nog lite långt från båda hållen och det smällde på rejält vilket gjorde att domaren fick det tufft.

Efter 73 minuter kunde Jesper Zetterlund märkligt komma i läge från vänsterkanten och få iväg bollen mot mål och bollen prickade stolpen och sedan tillbaka.

Efter 76 minuter var Grebbestad inne i matchen igen efter att man fick en reducering. Isac Ohlsson spelade in bollen och målvakten Victor Strandh ropade att han skulle ta bollen. Men Elliot Söderberg Waltersson var på bollen och styrde den in i eget mål.

Nytt hopp för Grebbestad om att återigen kunna göra en fin comeback men detta grusades efter 83 minuter. Hörna från Ahlafors och Cornelis Leckborn kunde nicka in 1-3, ridå ner!

Två minuter senare avgjordes så matchen definitvt. Grebbestad satsade framåt och en omställning gav inspel till Pascal Olsson som satte 4-1.


Grebbestad hade på slutet några chanser där den bästa kom för Isac Ohlsson men skottet smet ändå klart utanför i fint läge.



Efter matchen fick jag ett ord med Jonas Björk:

Jonas, Sjövallen och Ahlafors verkar inte vara någon bra historia för Grebbestads IF?
– Nej, och inte för mig personligen heller. Tror aldrig jag vunnit här och det blev ju inte bättre idag.

Första halvlek med stort bollövertag för Ahlafors. Man fick stora ytor på vår högerkant där man kom på överlappar flera gånger
– Vi visste att dom skulle ha mycket boll och dom var stolta över att ha gjort 600 passningar mot Herrestad men det blev 1-1. Så vi visste att dom skulle ha mycket boll men ser man till det så gjorde dom mål på en hörna och ett misstag från vår sida i första halvlek. Så deras passningsspel leder inte till så mycket målchanser. Vi var bra med i försvarsspelet och låg rätt i ytorna. Jag är mer besviken på att när vi vinner bollen att vi inte kan använda det till att göra omställningar.

1-0, nytt hörnmål emot oss, fjärde raka baklängesmålet på en hörna, samt även ett i den andra.
– Ja, fem hörnmål bakåt på två matcher. Det är inte bra

Kom ut piggare till andra halvlek där vi fick bra tryck på dom inledningsvis men kanske inte så många chanser?
– Så är det. Vi hade lite samma snack som mot Angered senast och vi hade 45 minuter på ossoch det blev bättre. Vi satte lite högre press och gick över till två forwards så dom inte kunde rulla så mycket i backlinjen och det blev mera kamp i andra halvlek. Vi fick ett turligt mål men så släpper vi mål på hörna igen tyvärr.

Förlusten som sådan inget att säga om?
– Jag håller med dig, dom vinner med 4-1 och dom är ett jätteduktigt lag men jag hade hellre sett att dom spelat ut oss och rullade in bollarna men här är två mål på hörna och ett av misstag från oss så det stör mig. Synd att vi är för givmilda på fasta framför allt.

Ahlafors IF-GIF 4-1 Ahlafors IF Bilder Ahlafors-Grebbestad

Bilder Ahlafors-Grebbestad

Nu finns 30 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri, eller följ länk nedan:

Se bilder från Ahlafors-Grebbestad

Ahlafors IF-GIF 4-1 Ahlafors IF Klar förlust mot Ahlafors på Sjövallen, igen

Spännande helg framför oss ! Blir det fler klara spelare möjligen ... 😁

Div II Norra Götaland
2023-10-21 14:00

IFK SKÖVDE FK
1-3

Södermalms IP, Skövde
Träningsmatch
2024-02-10 14:00
FREDRIKSTAD FK LAG 2, NORGE (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Tennis
H70 Ullevi TK (h)
2023-12-12 10:00
Göteborg