28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Grebbestads IF 4 - 3 Angered BK
         
 
         
 
         
     
0-1
0-2
12. Andrew Palumbo
0-3
1-311. Jesper Mattsson
Assist: 20. Saban Ertürk
2-35. Lucas Fonteboa
Assist: 8. Victor Edvardsson
3-320. Saban Ertürk
Assist: 12. Andrew Palumbo
Ut: 21. Philip Hällgren
In: 23. Isac Ohlsson
23. Isac Ohlsson
5. Lucas Fonteboa
4-311. Jesper Mattsson
Assist: 8. Victor Edvardsson
Ut: 20. Saban Ertürk
In: 14. Amel Licina


Grebbestad-Angered...

Grebbestad-Angered...

gre

Grebbestad-Angered...
43 bilder till i galleriet
Uträknat Grebbestad vände och vann mot Angered

Efter första 45 minuterna var det inte mycket som talade för Grebbestad, 0-3 på resultattavlan. Men efter en fantastisk upphämtning gav 3-3 efter 62 minuter och än bättre när Jesper Mattsson nickade in 4-3 i 94:e minuten!

Fotboll är kul. Fotboll kan vara underbart. Fotboll kan var jobbigt. Fotboll kan vara helt fantastiskt och mardrömslikt. Efter den här matchen tycker nog Grebbestad att det är helt fantastiskt medans gästande Angered tycker det är mardrömslikt.

Och visst kan man lida med Angered. 3-0 ledning efter 45 minuter och vara det bättre laget men sedan då ändå förlora med ett segermål som kommer på tilläggstid. Kan ju knappast bli så mycket jobbigare.

För Grebbestad då, ja inte mycket fungerade i första halvlek men vilken rivstart på den andra. Sedan kom Angered tillbaka i spelet men Grebbestad avslutade bäst och vilket antiklimax när Jesper Mattsson nickar in 4-3 i 94:e!


Första halvlek
Som Grebbestadskillarna längtat efter att få springa ut på Siljevi igen. Men starten på Siljevi blev allt annat än bra.

Angered öppnade piggast och efter tre minuter fick man en hörna som Kenan Karaduz nickade bra på men Mattias Jansson kunde rädda till en ny hörna.

PÅ den andra hörnan, fortsatt i minut 3 kom 0-1 då Dennis Balint nickade in ledningsmålet för Angered.

Grebbestad verkade nästan chockat och fick inte till något eget spel utan det blev en massa felpassningar och bollar över sidlinjen i stället.

Efter 4 minuter provade Kebba Sanyang med skott utifrån som Mattias Jansson klarade.

Nästa kalldusch för Grebbestad kom efter 10 minuter. Ny hörna och på andraboll kunde Kenan Karaduz trycka in 0-2.

Vad är det som händer var i alla fall mina tankar…

Efter 12 minuter kom Grebbestad första framstöt. Saban Ertürk var på väg igenom men blev ifatt hunnen. Men kunde vända runt och hitta Jesper Mattsson som sköt via ett försvarsben till en hörna.

Men så var det det där men hörna emot oss. Efter 25 minuter fick Angered en hörna och högst upp kom Dennis Balint och nickade in 0-3. Serieledarna mot tabelljumbon och 0-3 vilken chock!

Efter 36 minuter var det en Grebbestadshörna. Saban Ertürk fick på en nick men ingen fart och hög bana gjorde att Simon Zupancic inte hade några problem med att fånga bollen.

Strax efter vek Angereds Fayera Janneh in fin och sköt med en härlig bollbana men Mattias Jansson kund rädda till en hörna.

Grebbestad fick undan hörnan och fick till en härlig omställning där Saban Ertürk hittade Jesper Mattsson som blev fri mot Simon Zupancic som han ner och kunde avvärja. Mycket fin räddning.

Andra halvlek
Till den andra halvleken gjorde Grebbestad justeringar i sin uppställning och det blev direkt bättre fart och redan efter 47 minuter blev Saban frispelad men Simon Zupancic räddade men ena armen utanför 16-metaren men utan åtgärd från domaren?

Strax efter kom Grebbestad igen, nu med Andrew Palumbo på vänsterkanten och ett bra in spel som dock inte nådde Saban Ertürk före en bit bakom bortre stolpen och Sabans skott då i svårt läge i burgaveln.

Men Grebbestadr fick utdelning efter 54 minuter. Uppspel på Saban Ertürk som vann mot sin back och kunde lyfta bollen över nästa försvarare till ett friläge för Jesper Mattsson som inte gjorde någon besviken utan satte 1-3, game on!

Tre minuter senare nickade Lucas Fonteboa på en hörna men det farliga blev andrabollen som hamnade hos Saban Ertürk vars skott ändå blockerades av täckande ben till en ny hörna.

Även på denna hörna fick Saban Ertürk fint läge på andrabollen men nu smet skottet strax över det bortre krysset.

Men ny hörna efter 59 minuter gav utdelning. Victor Edvardssons hörna nådde Lucas Fonteboa som med en stenhård nick prickade in 2-3 och nu var det verkligen match igen!

Grebbestads fina start på andra halvlek fortsatte och efter 62 minuter lyfte Andrew Palumbo in bollen och Saban Ertürk nickade in 3-3!! Wow vilken upphämtning!

Efter 67 minuter provade Jesper Mattsson på en fräckis då han från 7-10 meter in på egen planhalva klippte till när Simon Zupancic var långt ute. Simon hann dock backa in och kunde ände tämligen enkelt plocka ner bollen vid 5-metaren.

Efter detta kom Angered bättre in i spelet igen och man var farliga på hörnor och efter 72 minuter nickade man in framför mål där man var nära på andraboll men Grebbestad kunde täcka och få bort bollen.

Klockan började så smått närma sig 90 minuter och när Grebbestad såg ut att ha mest krafter på slutet. Efter 86 minuter hittade Isac Ohlsson in med bollen centralt. En Angeredspelare missade bollen som hamnade hos Jesper Mattsson som kunde få iväg ett skott som täcktes till en hörna.

Angered vände efter Grebbestadshörna snabbt på spelet och efter en passning inåt sköt Viktor Blomberg bra men Mattias Jansson räddade nere vid stolproten till en hörna.

En ny hörna för Angered efter 92 minuter nickades undan men hamnade hos en Angeredspelare som fick på en kalasträff men Mattias Jansson klarade med en fin parad.

Men så fick Grebbestad en hörna i 94:e minuten. BHollen nickades undan men kom tillbaka till Victor Edvardsson som vek ner mot kortlinje och lyfte in perfekt till Jesper Mattsson som nickade in 48-3!!!! Wow! Vilken osannolik vändning!Efter matchen fick jag ett ord segernickaren Jesper Mattsson:

Jesper, jag vet nästan inte vad jag skall säga. Men första halvleken rena mardrömmen för oss?
– Ja, en väldigt dålig första halvlek av oss. Spelmässigt någorlunda jämnt men på fasta situationer kör dom över oss.

Sedan vet jag inte vad ni pratade om under pausen men ni kom ut som ett helt annat lag till den andra halvleken
– Vi kände att vi gav dom för mycket tid under första halvlek. Vi gick upp och tryckte ner dom och gav dom ingen tid och det gav resultat.

Första 17 minuterna i andra halvlek och kvitterat till 3-3, grymt bra minuter. Men efter det tappade vi lite och Angered kom in i spelet igen
– Ja, som du säger så gick vi stenhårt i 20 minuter där. Efter det kom vi in i en svagare period som man gör i matcher men vi tog tag i det igen på slutet och vi vinner rättvist.

Hur känns det att nicka in segermålet i 94:e minuten?
– Jag kommer sova gott ikväll, det kan jag säga!Efter matchen fick jag ett ord med Jonas Björk:

Jonas, jag vet inte varför men du ser riktigt slut ut?
– Jag är helt slut 😊

Har du varit med om någon liknande vändning som tränare eller spelare?
– Jag har faktiskt det. Vi gjorde en sådan vändning med Stenungsund borta mot Nordvärmland. Vi log under med 3-0 och hade förlorat 6 raka matcher när vi vände och vann med 4-3. Men jag vet inte? Går det att jämföra? Det var bland det sjukaste jag varit med om.

Första halvlek fick vi inte till jättemycket. Felpassningar och mål i baken på tre hörnor
– Ja. Det kändes som vi ville så mycket här hemma på Siljevi. Spela på gräs för första gången i år. Men jag tycker inte vi bemästrade underlaget riktigt. Bollen studsade och vi spelade svårt centralt och tappade boll i fel lägen. Sedan hade väl inte Angered så mycket fotboll mot oss men vi var katastrof på fasta i första halvleken. Det får inte hända. Mot ett bättre lag så hade matchen varit över. Men jag tror vi kände att vi var med fotbollsmässigt i matchen och vi hade tro på att vi kunde göra mål på dom. Men att vi skulle göra fyra mål på dom i andra…det är ju fantastiskt.

Första 20 i andra mycket bra?
– Ja. Vi ändrade helt och hållet. Antingen så skiter vi i det här helt och hållet och tycker synd om oss och fortsätter med det vi gjorde i första. Eller så chansar vi och går för det. Vi ändrade till 4-3-3 och spelade rakar fotboll med boll bakom backlinje. Vi fick snabbt utdelning och dom började darra. Dom tappade ju 3-1 ledning sedans mot Herrestad så vi fick dom ur balans.

Angered kokm sedan tillbaka innan vi avslutade bra
– Ja. Så är det. Den intensiteten vi hade första 30 i andra halvlek är svårt att hålla en hel halvlek. När vi satte 3-3 så har vi kommit ikapp. Blir nästan som det känns att nu har vi ändå en poäng efter den tuffa starten vi fick. Sedan lyckas bi i princip i matchens sista minut nicka in 4-3 efter inlägg från Victor Edvardsson till Jesper Mattsson. Helt otroligt! Om vi hade marginalerna emot oss mot Karlslund med dom lägena vi skapade där så har vi i stället marginalerna med oss i den andra halvleken. Otrolig prestation av killarna att orka detta och tro på det, att det kan gå!

Stort grattis till segern
– Tusen tack

GIF-Angered BK 4-3 Angered BK Bilder Grebbestad-Angered

Bilder Grebbestad-Angered

Nu finns det 47 bilder i Galleriet

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Angered

GIF-Angered BK 4-3 Angered BK Uträknat Grebbestad vände och vann mot Angered

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.