Säffle SK 0 - 2 Grebbestads IF
         
 
         
 
         
     
1-012. Andrew Palumbo
Assist: 23. Isac Ohlsson
Ut: 23. Isac Ohlsson
In: 21. Philip Hällgren
Ut: 12. Andrew Palumbo
In: 4. Patrik Adamczyk
2-011. Jesper Mattsson
Assist: 19. David Olsson
Ut: 11. Jesper Mattsson
In: 14. Amel Licina
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 18. Filip Danielsson
14. Amel Licina


Säffle-Grebbestad 0-2

Säffle-Grebbestad 0-2

Säffle-Grebbestad 0-2

Säffle-Grebbestad 0-2
42 bilder till i galleriet
Seger igen, 2-0 mot Säffle

Grebbestad vann den tidiga seriefinalen mot Säffle med 2-0 (1-0). Men Grebbestad fick jobba hårt för poängen mot en riktigt pigg nykomling.

Första halvlek
Första målchansen blev Säffles när Jakob Hedborg provade ett skott utifrån som Mattias Jansson klarade.

Säffles piggaste spelare var Oliver Kåhed och efter 10 minuter gjorde denne kvicka spelare en härlig löpning tvärs över hela planen från vänster över till höger kant och tog sig sedan in till skottläge och sköt men via en Grebbestadsspelare till hörna.

Efter 11 minuter kom Grebbestads första målchans när man spelade långt på Saban Ertürk som han upp bollen och hittade Oscar Landgren som tog sig förbi två man och sköt via en försvarare till hörna.

Minuten efter kom 0-1 i matchen. Grebbestad fick en hörna och via en variant hittade man Isac Ohlsson som spelade rakt tillbaka på Andrew Palumbo som placerade in ledningsmålet. Säffles första insläppta mål i årets serie efter 282 minuter spel + stopptider.

Perioden runt ledningsmålet var nog kanske Grebbestads bästa i matchen där man satte press på Säffle med bra djupledsspel.

Efter 19 minuter slog Säffle ett in ett inlägg som såg ut att bli allt för långt men duktige Jakob Hedborg han upp bollen och slog ett bra inspel centralt där Mattias Jansson var med på noterna knep bollen. Oturlig för Jakob så drog han en stund senare baksidan efter en bra start i matchen av honom.

Sedan slarvade Grebbestad efter en egen hörna där man tappade bollen och Säffle ställde om snabbt men Oscar Landgren var fint med hem och svarade för en perfekt brytning.

Efter 26 minuter var vi beredda att notera 1-1 när Säffle spelade långt. En spelare släppte tillbaka på Mohammed Lashkari som klippte till. Mycket fin träff på skottet men vilken härlig fotparad av Mattias Jansson!

Så mycket mer hände inte i chansväg under de första 45 minuterna där ändå Säffle nog var det piggare laget men det var Grebbestad som gick till pausledning med matchens enda mål.


Andra halvlek
Säffle började sedan andra halvlek bra och tryckte tillbaka Grebbestad utan att för den skull skapa några chanser. Men då Grebbestad inte riktigt kom gång valde Jonas Björk att efter 58 minuter göra ett dubbelbyte.

Efter en timmes spel fick Säffle en frispark på högerkanten och via svagt försvarsspel och en bra löpning av Oliver Kåhed så fick han ett ypperligt läge när han löpte in i tom yta vid första stolpen men sköt i burgavel.

Tre minuter senare fick Grebbestad hörna och man nådde David Olsson på bakre som nickade. Benjamin Rehnlund räddade men Jesper Mattsson höll sig framme och slog in returen. 0-2 och båda Grebbestads mål efter hörnor!

Efter 71 minuter vände Säffle snabbt och bra på spelet och fick in ett bra inspel till Oliver Kåhed eller om det var Elliot Nilsson King. Osäker på vem av dessa det var men hur som helst vände man om snabbt och skött bra men Mattias Jansson återigen med en fin fin räddning!

Efter hand så kändes det ändå som Säffle blev för desperata framåt och man fick inte till det framför mål.

I stället var Philip Hällgren inblandad i ett fint Grebbestadsanfall där han hade flera olika väggspel innan läget kom för Saban Ertürk som tog sig runt och sköt bra men en härlig räddning för hemmamålvakten Benjamin Rehnlund.

18. Christoffer SandströmFörre Grebbestadstränaren Mattias Pettersson-Pohls som Isak Pettersson-Pohl svarade sedan för en


Efter matchen fick jag ett ord med Jonas Björk:

Jonas, segertåget fortsätter! Det går förbaskat bra just nu!
– Ja, men det här var den absolut svåraste nöten att knäcka sett över de fyra matcherna hittills. Säffle var bra och stundtals bättre än oss i matchen. Matchen avgjordes på två fasta situationer idag kändes inte oväntat egentligen. En otroligt skön seger!

Jag tyckte vi hade en bra period runt där vi satte 0-1 men i övrigt var dom bra
– Håller med. Vi hade jobbigt på ytan centralt framför vår backlinje där dom hittade in bra. När vi vann bollen spelade vi upp mot Jesper Mattsson och Saban Ertürk. Dom jobbade hårt men vi hann inte upp i understödsspelet vilket gjorde att Säffle vann tillbaka boll och kunde anfalla på nytt. Stundtals spelade vi bra men sett till de fyra spelade matcherna kommer vi egentligen inte upp till den nivå vi egentligen har. Sedan vinner vi ändå matcherna vilket är bra men vi är en bit från att toppa toppen av vår kvalité spelmässigt.

Säffles Oliver Kåhed var ett yrväder?
– Ja, han var bra. Men många var bra i Säffle. Man älskar forwards som Olivier som jobbar hårt och sliter för laget.

Jobbig start i andra där Säffle tryckte tillbaka oss
– Vi hade snack i halvtid där vi gav laget 5-10 minuter till för att få till en ändring till hur det såg ut i spelet men vi kom inte åt dom då heller vilket då blev en bekostnad på vår egna offensiv.

Men efter en bra period av Säffle så ebbade deras tryck ändå ut och det kändes lugnt på slutet
– Vi ändra om lite i laget och spelade en annan formation och fick bättre resultat av detta. Vi visste ju även att det var Säffles tredje match på sju dagar så tillslut måste ju energin ta slut.

Någon spelare du vill lufta fram idag
– Många gör ett otroligt hårt jobb över 90 minuter. Men återigen, Mattias Jansson håller nollan och gör ett par viktiga räddningar. Vi byter alla utespelare på bänken, känns som vi har en rejält trupp som vi kan laborera med. Man blir lite sur när man blir utbytt men det kommer in ny spelare med energi och så jobbar vi på. Det är detta som skapar resultat. Att man inte bara har kvalité på startspelarna, utan att spelarna på bänken med!

Säffle SK-GIF 0-2 Säffle SK Bilder Säffle-Grebbestad

Bilder Säffle-Grebbestad

Nu finns det 46 bilder i Galleriet

Gå via menyrad och galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från Säffle-Grebbestad

Säffle SK-GIF 0-2 Säffle SK Seger igen, 2-0 mot Säffle

Önskar dagens trupp en trevlig och givande resa t.o.r. Vänersvallen :)

Div II Norra Götaland
Igår 19:30

VÄNERSBORGS FK
4-5

Vänersvallen, Vänersborg
Div II Norra Götaland
2023-10-07 14:00
SÄFFLE SK (b)
Sporthälla IP, Säffle


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.