Grebbestads IF 2 - 1 IK Gauthiod
         
 
         
 
         
     
0-1
Ut: 21. Philip Hällgren
In: 19. David Olsson
31. William Andersson
1-120. Saban Ertürk
Assist: 11. Jesper Mattsson
20. Saban Ertürk
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 14. Amel Licina
2-123. Isac Ohlsson
Assist: 11. Jesper Mattsson


Grebbestad-Gauthio...

Grebbestad-Gauthio...

Grebbestad-Gauthio...

Grebbestad-Gauthio...
42 bilder till i galleriet
Sent segermål när Grebbestad vände och vann

Grebbestad vann hemmapremiären mot Gauthiod med 2-1 (0-1). Gauthiod bäst i första halvlek men Grebbestad höjde sig i den andra. Matchen såg ut att gå mot ett kryss när Grebbestads Isac Ohlsson slog till med segermålet!

Första halvlek
I fjolårets hemmamatch gör Grebbestad small det efter bara 35 sekunders spel, 1-0 för Grebbestad. Idag ytterst nära en mardrömstart då en forward vann bollen mot Patrik Adamczyk och hittade in till frie David Larsson efter endast 30 sekunders spel men vi tackar Mattias Jansson för att det efter 31 sekunders spel fortsatt var 0-0. Detta efter en kalasräddning!

Grebbestad fick sedan nästan direkt efter en dubbelhörna men denna blev resultatlös. Efter nio minuter fick Jesper Mattsson bollen 15 meter in på offensiv planhalva och avancerade framåt och sköt men klart över.

Men sedan blev det mer och mer Gauthiod som tog över matchen. Man var piggare, löpte mer, vann duellerna och vann mittfältet. Sedan jobbade man mycket bra med sina forwards på alla eviga långbollar man drar från backlinjen.

Efter 13 minuter slog Gauthiod en hörna som blev farlig då den gick över alla vid främre stolpen och då inkluderat Mattias Jansson men Grebbestad räddades av Oscar Landgren som kunde nicka undan bollen.

Efter 25 minuter slarvades det i Grebbestad. Man spelade upp centralt på mittfält men tillbakaspelet blev svagt och bollen till fri Gauthiodspelare i form av duktige 17-årige Axel Johansson som gick på skott men bollen smet utanför.

Efter 27 minuter var Gauthiod nära ledningsmål när man kom på vänsterkanten och spelade in hårt mot första stolpen. Där var Grebbestads Patrik Adamczyk först på bollen men det bliv oroväckande farligt då han fick bollen till hörna via ribban. Nära självmål kan man väl lugnt säga.

Men tillslut fick Gauthiod utdelning. Detta efter 31 minuter. Först tunnlade en spelare sig förbi en Grebbestadsspelare innan han spelade fram till Axel Johansson som avancerade fram och pricksköt 0-1 i matchen.

Efter Gauthiods ledningsmål så kom ände Grebbestad lite bättre i slutet av halvleken och efter 34 minuter kom Andrew Palumbo på vänsterkanten, hittade in till Jesper Mattsson som vände runt bra och sköt ett bra skott som Marcus Berg räddade bra till hörna.

Efter 40 minuter blev det en kommunikationsmiss mellan Mattias Jansson och försvare vilket gav ett ypperligt läge för Paul Khajo men hans skott smet klart utanför.

0-1 i paus och det var en helt rättvis ledning för Gauthiod som dessutom hade friläget efter 30 sekunder och Adamczyks boll i egen ribba så det kunde varit mer.


Andra halvlek
Grebbestad valde att göra ett byte i paus där David Olsson kom in och Mark Kwarteng flyttades upp på innermittfält och Isac Ohlsson ut på högerkanten.

Man kan väl lugnt säga att byte gav önskad effekt för Jonas Björks grabbar som ny plötsligt var först på alla bollar.

Men även om Grebbestad förde spelet och låg på hände inte så mycket framåt.

Inte före ett rejält slarv i Gauthiod efter 67 minuter som gjorde att Andrew Palumbo kunde bryta och få fram bollen till Jesper Mattsson som gick på skott. Bollen pang i stolpen på målvakt och ut där Saban Ertürk följde upp och tryckte upp bollen i nättaket till 1-1.Grebbestads övertag försatte en stund till men det var fortsatt tunt med chanser. I stället jämnade spelad ut sig sista ordinarie tio minuter av matchen.

Gauthiods bästa chans för nytt ledningsmål kom via en hörna där Paul Khajo kom upp högst och fick bra fart på nicken som dock smet 1,5 meter över.

Grebbestad bytte sedan in Amel Licina efter 89 minuter och i 91:a minuten tror jag det var första gången han fick bollen. En drev upp på högerkanten och hittade fram till Jesper Mattsson som fint vände bort sin back och blev fri men han gick inte på avslut utan passar i sidled till Isac Ohlsson som kom perfekt och kunde skicka in bollen in nättaket till 2-1 för Grebbestad.Gauthiod försökte sedan svara med nya långbollar som man jobbade på men dessa blev resultatlösa.

Gauthiod bäst i första halvlek, Grebbestad bäst i den andra men med tanke på relativt få Grebbestadschanser så hade nog krysset varit mer rättvist? Men vi gläds gärna åt tre poäng i stället 😊

Efter matchen fick jag ett ord med segerskytten Isac Ohlsson:

Isac, en helt annan premiär än i fjol då vi fick en mardrömsstart med 3-0-förlust. Seger idag i stället via sent mål av dig själv. Hur känns det nu direkt efteråt?
– Så var det. Men vi hamnade inte rätt i vårt spel men vi låg ändå relativt bra och släpper inte till allt för mycket.

Ett helt annat Grebbestad i den andra halvleken där vi ligger på på ett helt annat sätt.
– Vi gör en riktig uppryckning i den andra halvleken. Vi går dit betydligt bättre kändes det som och matchade Gauthiods styrkor på ett bättre sätt.

Stort grattis till segern!
– Tack!


Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas Björk, Är det en drömpremiär med ett segermål så sent?
– Öhhh, Ja, det är framför allt väldigt skönt i en premiär. Och på det sättet vi gör det när vi kommer tillbaka efter en ganska så blek första halvlek där vi inte var med alls. Hade vi haft otur hade Gauthiods ledning kunnat vara större i paus känns det som. Men otroligt starkt att vi samlar oss och gör lite förändringar till den andra halvleken och jag tycker vi tar över helt i den andra halvleken. Vi har varsin halvlek men vi har den lilla turen och lyckas peta in den där bollen som behövdes på slutet.

Som du var inne på så var Gauthiod betydligt hetare i den första halvleken
– Det gamla Gauthiod i kombination med Wingårds nya Gauthiod. Det är ett fysiskt fotbollslag som försöker spela lite mer men som även har det raka spelet och där mötte vi inte upp dom under första halvlek där dom var mycket bättre än oss. Vi kom inte åt dom centralt på mitten och vi var inte bra på andrabollsspelet som vi hade pratat om innan. Skönt att vi fick resultat över att vi ändrade om lite där vi flyttade upp Mark Kwarteng centralt på mitten för att balansera upp.

En riktigt bra andra halvlek där framför allt första 25 minuterna där var mycket bra
– Ja, vi fick en bra start på halvleken och fick fast på bollen tidigt. Smågrejer som gör att vi får mer energi och fick fast bollen på offensiv halva. Vi vinner tillbaka bollen snabbt när vi tappat den. En riktigt bra start på halvleken.

Jämnade ut sig lite i slutet av halvleken men så kom Isac Ohlssons segermål på tilläggstid
– Ja. Det kändes som det skulle bli oavgjort när man kollade på klockan med ett par minuter kvar. I fjol hade vi inte den där turen och vi fick i stället kämpa oerhört hårt. I år kanske vi har den lilla turen i stället? Det hade vi i alla fall idag. Jag tror det var Amel Licina som kom på högerkanten och hittade fram till Jesper Mattsson. Och sedan Jesper vidare till Isac Ohlsson för målet. Kul för Amel att vara delaktig i målet. Han ligger i och kämpar och vill spela och kom in och gjorde det bra.

Någon spelare du vill lufta fram idag?
– Saban Ertürk är bra. Han har växt in i sin roll som en viktig spelare för oss. Han kämpar både offensivt och defensivt. Jag vet inte hur många defensiva löpningar han gjorde och vann tillbaka bollen. 30-40 meterslöpningar och vinner tillbaka boll. Totalt sett så höjer sig hela laget i den andra halvleken och skall ha ett plus i kanten.

GIF-IK Gauthiod 2-1 IK Gauthiod Bilder Grebbestad-Gauthiod

Bilder Grebbestad-Gauthiod

46 bilder finns nu i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri, eller följ länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Gauthiod

GIF-IK Gauthiod 2-1 IK Gauthiod Sent segermål när Grebbestad vände och vann

Spännande helg framför oss ! Blir det fler klara spelare möjligen ... 😁

Div II Norra Götaland
2023-10-21 14:00

IFK SKÖVDE FK
1-3

Södermalms IP, Skövde
Träningsmatch
2024-02-10 14:00
FREDRIKSTAD FK LAG 2, NORGE (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Tennis
H70 Ullevi TK (h)
2023-12-12 10:00
Göteborg