Torslanda IK U19 0 - 7 Grebbestads IF
         
 
         
 
         
     
1-011. Jesper Mattsson
Assist: 12. Andrew Palumbo
2-031. William Andersson
Assist: 12. Andrew Palumbo
3-020. Saban Ertürk
Assist: 12. Andrew Palumbo
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 14. Amel Licina
4-011. Jesper Mattsson
Assist: 12. Andrew Palumbo
5-011. Jesper Mattsson
Assist: 31. William Andersson
6-023. Isac Ohlsson
Assist: 12. Andrew Palumbo
7-011. Jesper Mattsson
Ut: 31. William Andersson
In: 41. Anders Tjernberg


Torslanda U19-Greb...

Torslanda U19-Greb...

Torslanda U19-Greb...

Torslanda U19-Greb...
40 bilder till i galleriet
Ny storseger för Grebbestad, 7-0 igen

Ny 7-0 seger. Nu mot Torslandas U19 med någon överårig spelare. Jesper Mattsson visar storform och satte 4 mål. Andrew Palumbo var inte illa han heller, 5 assist!

Som jag nämnde igår var det inte Torslandas a-lag som matchen spelades emot pga Hisingsmästerskapen som har final i morgon. Det blev i stället match mot Torslandas U19


Första halvlek
Torslanda har ett upplägg där alla lagen skal spela på samma sätt och det handlar till stor del om att själva ha bollen och rulla runt inom laget.

Och det kan man direkt säga att det gjorde Torslandas U19 bra men problemet för dom när man mötte ett seniorlag var att detta spel fungerade ganska bra inledningsvis och då på egen planhalva. Men när Grebbestad stötte på hårdare fick man det jobbigare och framåt hände väl egentligen inte speciellt mycket.

Och många gånger blev det även för mycket rull i den bakre ledan och Grebbestad kunde bryta boll högt upp flera gånger vilket även gav belöning med mål. Och det blir ju svårt att göra mål om man bara rullar på egen planhalva…

Som sagt varv det framför allt i inledningen av matchen som Torslanda kunde rulla mycket boll men samtidigt kändes det som tempot under de första 20 minuterna inte var speciellt högt.

Första chansen fick Andrew Palumbo med ett skott som gick utanför efter fyra minuter.

Andra lget kom efter en kvart när Patrik Adamczyk stötte långt fram och vann fram bollen till Saban Erturk som sköt men han fick ingen fart i bollen som Andreas Barisic enkelt klarade.

Torslandas enda farlighet första 45 minuterna kom i samma minuten via ett snabbt anfall på högerkanten. Man spelade in till Gustav Jahn som sköt men via Grebbestadsförsvarare till en resultatlös hörna.

När vi började närma oss halvtimmen började Grebbestad sätta lite mer press på Torslanda spelarna och då kom även chanserna på ett annat sätt.

Efter 26 minuter lyfte Jesper Mattsson in bollen till Saban Erturk som fick ett bra nickläge men nicken smet metern över.

Minuten senare kom 0-1 i matchen. Andrew Palumbo hade en härlig dag på planen och noterades för hela fem assist. Den första då efter 27 minuter då han frispelade Jesper Mattsson som som säkert placerade in ledningsmålet.

Efter en halvtimme fick Grebbestad ett dubbelläge. Först Saban Erturk och sedan Philip Hällgren på returen men där svarade Andreas Barisic för en fin räddning.

Men på andraboll efter den följande hörna efter chansen nämnd ovan kom nästa mål. Grebbestad vann andraboll och Andrew Palumbo lyfte in bollen och vid den bortre stolpen kom William Andersson och nickade in 0-2. Williams första mål för Grebbestad!

Nästa mål dröjde inte länge det heller. Grebbestad vann boll högt upp och Andrew Palumbo hittade in till Saban Erturk som fint satte 0-3. 3 mål på nio minuter.

0-3 i matchen och fullständig kontroll för Grebbestad.

Andra halvlek
Andra halvlek höll på att rivstarta för Grebbestad då Andrew Palumbo hittade Isac Ohlsson vars skott gick via Torslandaben mot mål men Andreas Barisic hann med och knep bollen.

Men 0-4 kom ändå snabbt. Nu efter jätteslarv i Torslandas passningsspel. Andrew Palumbo kunde bryta och spelade fram till Jesper Mattsson som via målvakten hittade nätmaskorna igen. Tid 49 minuter.

Minuten efter spelade William Andersson fint i djupet och Andrew Palumbo fick ett friläge som Andreas Barisic klarade.

Efter en timmes spel kom nästa Grebbestadsmål. Grebbestadshörna som William Andersson nickade. Försvaret fick täckt bollen men på den höga andrabollen fick vi se Jesper Mattsson med en perfekt cykelspark till 0-5! Wow, vackert!

Två minuter senare var Grebbestad nära igen efter slarv i Torslanda. Man rullar helt enkelt för övermodigt och Jesper Mattsson snodde bollen och petade fram till Isac Ohlsson som sköt snabbt men precis utanför.

Efter 68 minuter blev Andrew Palumbo frispelad utav Saban Erturk men Andreas Barisic klarade igen. Men Andrew Palumbo vann tillbaka bollen och hittade in till Isac Ohlsson som placerade in 0-6.

Två minuter senare snodde Jesper Mattsson åter bollen väl enkelt och drev in från högerkanten och placerade in 0-7!

Efter detta blev det lite öppnare spel. Torslanda fick komma fram in några anfall och hade några avslut utifrån men inget som prickade mål. Kan faktiskt inte komma ihåg att Mattias Jansson fick göra en enda räddning i matchen?


Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, en komfortabel vinst i dag men till att börja med. Det var som jag skrv igår att detta inte var Torslandas a-lag?
– Ja, vi skulle ju mött a-laget men då dom gått till final i Hisingsmästerskapen och den matchen är i morgon så vi fick mötea deras U19.

Torslanda försökte rulla boll väldigt mycket inledningsvis men det var boll på egen planhalva. När vi väl bestämde oss för att stöta fram vann vi boll väldigt ofta högt upp.
– Ja, jag tycker det påminde lite om matchen mot Karlstad ifjol. Dom har en filosofi i Torslanda där dom skall rulla boll på det här sättet genom alla led och jag tror det är i alla lagen. Vi visste om detta och jag tycker dom gjorde det bra men dom kom inte långt. Dom hade inte spetsen. Men vi låg rätt i positionerna och skapade bra lägen i första.

- I den andra väljer vi att gå högre på dom och stänga från början. Dom fortsatte ändå att rulla på samma sätt och då var vi alldeles för bra för dom. Vet inte riktigt hur matchen skall värdesättas men det är viktigt att göra rätt saker och det gjorde vi idag.

Jesper Mattson i hysterisk målform? 7 mål nu på 2 matchen efter 4 mål idag
– Ja, där har han ju satt ribban för i år 😊 Han får fortsätta att leverera så.

Andrew Palumbo då. 4 assist när vi senast spelade mot Torslanda. Idag hade han 5 assist
– Kul för honom. Han började ändå dagens match lite knackigt men ju mer vi kom in i matchen så levererade han målchanser och bra inspel och tillför vår offensiv väldigt mycket. Han såg pigg ut.

Torslanda IK U19-GIF 0-7 Torslanda IK U19 Bilder Torslanda U19-Grebbestad

Bilder Torslanda U19-Grebbestad

Nu finns det 44 bilder i Galleriet. Bland annat Jesper Mattssons härliga cykelspark.

Gå via menyrad och Galleri, eller följ länk nedan:

Se bilder från Torslanda U19-Grebbestad

Torslanda IK U19-GIF 0-7 Torslanda IK U19 Ny storseger för Grebbestad, 7-0 igen

Önskar dagens trupp en trevlig och givande resa t.o.r. Vänersvallen :)

Div II Norra Götaland
Igår 19:30

VÄNERSBORGS FK
4-5

Vänersvallen, Vänersborg
Div II Norra Götaland
2023-10-07 14:00
SÄFFLE SK (b)
Sporthälla IP, Säffle


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.