FC Trollhättan 3 - 2 Grebbestads IF
         
   
         
     
     
     
1-023. Isac Ohlsson
1-1
1-2
1-3
66. Oscar Landgren
Ut: 21. Philip Hällgren
In: 14. Amel Licina
Ut: 17. Mark Kwarteng
Ut: 13. Edwin Bergslätt
2-314. Amel Licina
Assist: 23. Isac Ohlsson


FCT-Grebbestad 3-2

FCT-Grebbestad 3-2

FCT-Grebbestad 3-2

FCT-Grebbestad 3-2
33 bilder till i galleriet
Knapp förlust mot FCT

Resultatmässigt ganska jämt men visst var FCT snäppet bättre. Men Grebbestad stod ändå upp bra mot div 1-laget. 3-2 (3-1) slutade matchen.

Kanske inte de bästa förutsättningarna för Grebbestad som var kort med folk och fick låna in två unga killar från Ljungskile så det fanns tre man på bänken. Nyförvärvet David Olsson fick kasta in handduken med lite känningar i baksida. Sedan tidigare långtidsskador på Shad Omar och Ylber Maloku. Även återvändaren Andrew Palumbo saknades då han skadade sig i foten mot Ed. Anders Tjernberg kvar hemma.

Så med de förutsättningarna så svarade grabbarna för en betydligt bättre insats än mot Ed.

Första halvlek
Matchens första målchans kom efter två minuter och blev Trollhättans. Ett inlägg rensades bort mindre bra och Kevin Liimatainen fick ett bra skottläge men skottet blev allt annat än bra och gick faktiskt till inkast för Grebbestad.

I stället var det Grebbestad som fick en smakstart på matchen. Ett fint anfall med ett par snabba fina passningar ställde Arensi Beqirllari fri på högerkanten och hans inspel hittade Isac Ohlsson som pricksköt 0-1 precis intill stolpen.

Men Grebbestad hann knappt jubla klart innan det var 1-1. För bara två minuter senare kom Mattias Jansson helt fel på ett inlägg och mycket duktige Alibek Aliev kunde lobbnicka in kvitteringen.

Och bara sex minuter efter Grebbestads ledning var det 2-1 för Grebbestad. För i 10:e minuten fick Trollhättan en hörna. Grebbestad fick undan bollen men precis utanför 16-metaren mötte Nils Berner på volley och bollen satt fint i nät och hemmalaget hade snabbt vänt på tillställningen.

Minuten efter missade Grebbestad att ställa offside och Trollhättans Adrian Helm kom fint på djupet och sedan hittade in till Alibek Aliev som sköt men utanför.

Strax efter fick Alibek Aliev nytt läge via en nick men Mattias Jansson var bra placerad och knep bollen.

Efter 2-1-målet blev det mer Trollhättan som spelade lugnt och säkert och styrde spelet men Grebbestad försvarade sig ände ganska bra i spelet.

Men efter 23 minuter var det ändå när ytterligare mål för Trollhättan då man efter ett par snabba passningar fick Mattias Jansson ur spel och via en passning till Alibek Aliev fick ett bra skottläge men William Andersson räddade på mållinjen.

I 43 minuten kom Alibek Aliev bra igen och via ett bra skott kunde ändå Mattias Jansson rädda till en hörna.

På hörnan i 44:e minuten kom Mattias Jansson åter lite fel och Axel Svenningsson kunde få in 3-1.

3-1 i paus och ledning för FCT som var bättre mken tungt med två riktigt taskiga baklängesmål.


Andra halvlek
Tidigt i andra halvlek var Trollhättan nära ett mål när man vann tillbaka bollen efter en hörna. Alexander Leksell lyfte in bollen och det blev mer som ett skott och gick över alla och pricka ribban i närheten av den bakre stolpen.

I 53:e minuten lyfte Mark Kwarteng en lång djupledsboll och nu var det Trollhättans målvakt Besarion Kodalaevs tur att komma fel. Arensi Beqirllari kunde i stället ta ner bollen på bröstet till Jesper Mattsson som sköt direkt då målvakten var ur spel. Via en försvarare så gick bollen till en hörna för Grebbestad.

Sedan hade väl Trollhättan mer boll men spelet jämnade ändå ut sig och det var en stund utan direkta målchanser.

Efter 72 minuter kom så Trollhättan via ett snabbt anfall och Adrian Helm hittade in till Nils Berner som fick ett bra skottläge men skottet mer eller mindre rakt på Mattias Jansson som tippade till hörna.

På andraboll efter hörnan så hamnade bollen återigen hos Nils Berner men nu smet skottet klart utanför.

Efter 74 minuter fick Frederick Ofori Acheampong en bra djupledsboll, vann duell med William Andersson och kom fri mot Mattias Jansson som lyckades styra Frederick ut ur vinkel men han gick ändå på ett skott som satt i burgaveln.

Efter 84 minuter fick Grebbestad häng på Trollhättan i matchen. Grebbestad hade en hörna som Trollhättan fick undan men Grebbestad vann tillbaka bollen och Isac Ohlsson som passade Amel Licina. Amel gick på ett riktigt långskott och med en perfekt bana dalade bollen fint in i mål vid den bortre stolpen via händerna på Besarion Kodalaev, 2-1.

Men Grebbestad var aldrig nära kvittering mot ett stabillt försvar i Trollhättan. Närmast var väl egentligen då Amel Licina sökte Jesper Mattsson som löpte fint men bollen blev metern för djup. Kunde blivit ett friläge för Jesper.

Rättvis seger ändå för Trollhättan och ett klart bättre insats av Grebbestad än förra helgen.Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, förlust 3-2 mot FCT på bortaplan men ändå ett stort fall framåt om vi ser till förra matchen. Vad känner du så här direkt efter matchen?
– Jag håller med dig. Det var verkligen skillnad från förra helgen i allt vi gjorde egentligen. Vi kom bättre i våra positioner även om vi hade spelare som var på ovana positioner så såg det mycket bättre ut.

Vi fick en smakstart på matchen med 1-0 efter ett vackert anfall?
– Ja, det var jättefin fotboll! Bollen gick fint längs marken och mycket löpningar och folk som ville delta i anfallen, ja det var vackert!

Det blev sedan en snabb vändning på resultatet, 2-1 till FCT och min känsla var att var det bättre laget i den första halvleken även om dom fick två billiga mål
– Jag håller med. FCT är ett bra lag och slogs om att gå upp i superettan i fjol och har säkert samma ambition i år. Så att dom skulle ha mycket boll och flytta runt den visste vi. Vårt fokus låg på att hitta mer trygghet i försvarsspelet med ett lägre försvar. Vi hade väl lite svårt i första halvlek där dom ofta kom från vår högerkant. Men ju längre Matchen led fick vi rättat till det och gör en bra match defensivt.

Betydligt jämnare i spelet i den andra halvleken även om dom fortsatt hade mer boll. Men vi kom lite mer sista kvarten med lite mer anfallsspel
– Det viktiga idag var inte att vinna matchen även om vi hemskt gärna hade gjort det. Det viktigaste idag var att få en bättre prestation än senast mot Ed och att vi kunde se lite linjer i vårt försvarsspel och att vi kan försvara oss mot ett bra lag. Sedan får man se till att vi knappt hade en bänk idag och fick låna in 2 killar så vi kunde göra byten. Det och att spelare var på ovana positioner, det här var utbildning och killarna gjorde det jättebra.

Någon du vill lyfta fram idag?
– William Andersson som knappt hunnit hit växer och kommer att bli ännu bättre. Även Mark Kwarteng som är nyss hitkommen var bra. Man ser att det finns mycket fotboll i dom. Men det svåra i en sådan här match är att ha tålamodet, att acceptera att man inte har så mycket boll utan att man ligger rätt och gör jobbet och det gjorde vi bra idag!

FC Trollhättan-GIF 3-2 FC Trollhättan Bilder FCT-Grebbestad

Bilder FCT-Grebbestad

NU finns det 37 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från FCT-Grebbestad

FC Trollhättan-GIF 3-2 FC Trollhättan Knapp förlust mot FCT

Spännande helg framför oss ! Blir det fler klara spelare möjligen ... 😁

Div II Norra Götaland
2023-10-21 14:00

IFK SKÖVDE FK
1-3

Södermalms IP, Skövde
Träningsmatch
2024-02-10 14:00
FREDRIKSTAD FK LAG 2, NORGE (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Tennis
H70 Ullevi TK (h)
2023-12-12 10:00
Göteborg