Eds FF 3 - 1 Grebbestads IF
         
     
         
   
       
     
Ut: 23. Isac Ohlsson
In: 11. Jesper Mattsson
Ut: 13. Edwin Bergslätt
In: 19. David Olsson
Ut: 14. Amel Licina
In: 12. Andrew Palumbo
0-1
Ut: 31. William Andersson
In: 13. Edwin Bergslätt
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 15. Markus Svensson
Ut: 20. Saban Ertürk
In: 23. Isac Ohlsson
0-2
0-3
Ut: 17. Mark Kwarteng
In: 14. Amel Licina
Ut: 12. Andrew Palumbo
In: 20. Saban Ertürk
1-311. Jesper Mattsson
Assist: 14. Amel Licina


Ed-Grebbestad 3-1

Ed-Grebbestad 3-1

Ed-Grebbestad 3-1

Ed-Grebbestad 3-1
27 bilder till i galleriet
Överraskande förlust mot Ed - uppdate 2

Har justerat en hel del namn för Ed då jag av någon anledning fick nr fel först!

En överraskande förlust men på inget vis orättvis. Ed vaskade fram fler chanser och spelade bra. Det var väl bara i inledningen av den andra halvleken som Grebbestad spelade riktigt bra. Två bortdömda mål för offside samt några bra lägen. I stället var det hemma laget som vann rättvist.

Ett Grebbestad med nytt spelsystem fick inte ihop det i träningsmatchen mot div 4-laget Ed. Ed vann rättvist efter 3 mål av Viktor Johansson. 0-0 i paus där Ed var närmast ledningen innan då Viktor satta tre raka bollar bakom Mattias Jansson i den andra halvleken.

Första halvlek
Inledningen av matchen var väl ganska jämn och kanske med aningens mer boll för Grebbestad. Men Ed var trygga i sitt spel och spelade bra defensivt och gjorde en mycket bra match genomgående och det skulle förvåna mig mycket om dom inte är med och slåss om en serieseger.

Ed var faktiskt nära ledningen efter bara 27 sekunder då Viktor Johansson fick ett inspel där Mattias Jansson räddade fint.

Minuten senare vände Grebbestad snabbt och Saban Erturk hittade fram på djupet till Isac Ohlsson som sköt en yttersida som Filip Magnusson klarade till hörna.

Efter 12 minuter fick Ed en hörna där Viktor Johansson kom upp högst och nickade bra med strax över.

Grebbestad skapade väl inte jättemycket i den första halvleken men efter 21 minuter hade man en frispark från 25-30 meter där nya William Andersson provade med skott direkt men bollen smet metern utanför.

Grebbestads kanske bästa läge i första halvlek kom efter 31 minuter då Arensi Beqirllari hann ifatt en boll som såg ut att gå lång, vände upp och hittade Saban Erturk som klippte till men Joel Sundberg räddade fint till en hörna.

I slutet av halvleken kom Ed fint flera gånger och bland annat fick Victor Remneland ett fin skottläge sedan en Grebbestadspelare och Edspelare kolliderat men skottet från Victor smet högt över.

Efter 39 minuter hittade Erik Karlsson fint in till en fri Karl Martinsson men Mattias Jansson stod för en ypperlig räddning.

Grebbestads nyförvärv Edwin Bergslätt provade med ett distansskott efter 42 minuter där Joel Sundberg åter var med fint och räddade till en hörna.

Karl Martinsson fick sedan ett nytt bra läge för Ed där William Andersson kunde täcka till en hörna.

I slutminuten av första halvlek kom Erik Karlsson fri efter slarv i Grebbestad men sköt utanför samtidigt som Ed skrek efter straff och möjligen skulle dom haft detta?

Ed med några riktigt fina lägen var närmast ledningen efter den första halvleken.

Andra halvlek
Till den andra halvleken gjorde Grebbestad tre st byten och det såg direkt mycket bättre ut. Fört i spelet och man tryckte tillbaka Ed rejält först kvarten.
Efter 50 minuter kom Grebbestad fint på högerkanten och Oscar Landgren hittade in till Arensi Beqirllare som fick iväg ett skott som Eds målvakt i andra halvlek, Jonatan Rizkallah, ändå ganska enkelt klarade.

Mer svårförstått är varför Jonatan Rizkallah spelade så länge som han gjorde i andra halvlek? Såg tidigt att han hade ont men ändå spelade vidare innan han tillslut ändå tvingades till byte. Varför inte byta direkt när det bara är en träningsmatch i stället för att riskera förvärra skadan?

Arensi Beqirllari fick nickchans efter andraboll på en hörna som dock Jonatan Rizkallah klarade.

Saban Erturk hade två bollar inne i mål som båda blev bortvinkade för offside.

Efter 57 minuter kom Ed upp för första gången i den andra halvleken när man lyfte in en frispark från vänster. Mittbacken Gustav Olsson kom upp och nickade mycket bra men centimetrar utanför.

Minuten efter hittade Oscar Landgren in till Saban Erturk som denna gång inte var offside och nu fick ett jätteläge för att sätta ledningsmålet men Jonatan Rizkallah var fint med och klarade.

Efter första kvarten i andra jämnade det ut sig igen och efter 61 minuter fick Ed en ny frispark från vänster som man återigen nickade bra. Denna gång genom Adam Johansson och återigen smet bollen precis utanför stolpen.

Efter 64 minuter tog Ed ledningen. Man lyfte in bollen och Viktor Johansson var helt fri centralt och stötte in 1-0 behärskat men hur kan han få vara så fri??

Efter 71 minuter slog Saban Erturk ett ”misslyckat” inlägg som i stället höll på att dala in i bortre krysset men Jonatan Rizkallah dit och fick tippat bort bollen.

Efter 74 minuter kom Viktor Johansson i löpduell med Oskar Landgren efter en djupledsboll. Viktor fick iväg ett skott i snäv vinkel men skottet blev bra mot bortre stolpen och passerade Mattias Jansson och satt till 2-0!

I samband med detta så tvingades Eds målvakt Jonatan Rizkallah i den andra halvleken att kasta in handduken och Filip Magnusson fick hoppa in igen.

Efter 78 minuter trycktes Oscar Landgren i ryggen av Viktor Johansson när han skulle spela hem till Mattias Jansson och passningen blev därmed svag och Viktor kunde hinna bollen före Mattias Jansson, runda honom och rulla in 3-0 . Oscar ropade efter frispark efter tryckaren i ryggen men domaren godkände målet.

Efter 80 minuter fick Grebbestad till en reducering. Amel Licinas inlägg möttes med en fin volleylobb och Joel Sundberg men närmare än så kom inte Grebbestad.

I stället för en jakt på att ta in avståndet var det Ed som hade dom bästa chanserna på slutet men fler mål blev det inte och Ed vann rättvist men ändå överraskande med fina 3-1.
Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, 1-3 i dagens match mot Ed. Inte riktigt vad vi räknat med idag?
– Nej, så är det ju. Vi ville ju såklart slå Ed men Ed var duktiga, det måste jag ge dom. Aggressiva, sprang mycket och spelade fin fotboll. Inget att skylla på, vi var för dåliga helt enkelt och det finns säkert många anledningar till det. Men bra att få förluster i februari i ett blåsigt Ed än att ta dom i seriespelet sedan. Vi får ta lärdom av detta bara.

Ja, Ed överraskade verkligen och dom var väl klart närmast ledning redan efter första halvlek efter några riktigt fina lägen
– Ja, som jag sa så spelade dom fin fotboll och var pigga och med mycket energi. Man såg att dom verkligen ville inviga denna nya fina plan på bästa sätt så det får vi ge dom. Men vi hade nytt spelsystem och gubbar på ovana platser men vi måste kräva mer av varandra, helt klart.

Vi började andra halvleken riktigt bra med flera fina chanser och ett par bortdömda mål så Eds ledningsmål kom nästan som en chock?
– Vi har några fina anfall. Första bortdömda var säkert offside. Det andra mer tveksamt? Jag står visserligen en bit ifrån med upplevde verkligen inte det som offside. Men skit samma, det blev det. Ed hade en forward som gick ner, droppa ner och hämta boll vilket vi inte klarade av. Vi var 3 mot en där…
– Något mål bjuder vi på med.. men Ed vinner rättvist tycker jag. Mer energi än oss och det kanske var årets match för dom? Så dom ville vinna den.

Willam Andersson, Mark Kwarteng och Andrew Palumbo klev av i den andra. Skador?
– Nä ingen fara. William har inte spelat fotboll på väldigt länge, byttes ut av säkerhet. Mark fick en lite smäll på knät, skall inte vara någon fara. Palumbo fick en smäll på foten, skall inte vara någon fara..

Eds FF-GIF 3-1 Eds FF Bilder Ed-Grebbestad

Bilder Ed-Grebbestad

Nu finns det 31 bilder bilder från gårdagens match i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Ed-Grebbestad

Eds FF-GIF 3-1 Eds FF Överraskande förlust mot Ed - uppdate 2

Underbar kämpamatch, tack till alla som offrade sig och tog några extra blåmärken på kroppen.

Div II Norra Götaland
2023-09-16 14:00

HERRESTADS AIF
0-4

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2023-09-24 13:00
TORSLANDA IK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.