28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Högsäters GF 2 - 3 Grebbestads IF
         
 
         
 
         
     
0-1
98. Ezekiel, provspel Tawiah
Ut: 66. Jimmie Larsson
In: 17. Lukas Bäckström
Ut: 15. Markus Svensson
In: 21. Philip Hällgren
1-114. Joakim Berggren
2-2
3-27. Isac Ohlsson
Assist: 3. Lukas Berntsson
Ut: 7. Isac Ohlsson
In: 12. Amel Licina
14. Joakim Berggren
Ut: 98. Ezekiel, provspel Tawiah
In: 7. Isac Ohlsson
17. Lukas Bäckström


Grebbestads målsky...

Isac Ohlsson med e...

Anders Tjernberg ä...

Fredrik Söderqvist...
31 bilder till i galleriet
Knapp Grebbestadsseger mot Högsäter

Grebbestad vann dagens träningsmatch mot div 4-laget Högsäter med 2-3 (1-0). Första halvlek riktigt svag men det blev bättre i den andra halvleken.

Saknades för dagen gjorde den nyblivna pappan Valon Gashi som vi säger Grattis till!

Första halvlek
Tyvärr har jag ingen laguppställning på Högsäter så referat får bli som det blir med den biten. Hur som helst öppnade Högsäter med ett bra läge efter knappa minuten då nr 17 var på väg igenom med dagens burväktare i Grebbestad Anders Tjernberg kom ut bra och räddade.

Grebbestad hade mycket boll i första halvlek men det kan direkt sägas att det här var nog en av de sämre halvlekarna jag sett Grebbestad göra sedan jag började skriva på hemsidan. Tempolöst och passningar i sidled var det som det mesta handlade om. Spelade man på djupet var det utan adress i bollarna.

Nej då såg ”faktiskt” Högsäter farligare ut även om man inte direkt skapade en massa chanser dom heller men man hotade definitivt bättre när man gick på djupet än vad Grebbestad gjorde.

Man har sedan två riktigt bra forwards i Marcus Knutsen och Fredrik Söderqvist. Fredrik gick ofta ner och mötte och vände upp och spelade bra djupledsbollar mot då framför allt Marcus.

Första halvlek var ändå tämligen försonad från målchanser.

När sedan Högsäter överraskande tog ledningen var det väl knapp en målchans. I stället brast det rejält i kommunikationen mellan Peter Mandic och Anders Tjernberg vilket ledde till att Fredrik Söderqvist kunde nicka in 1-0 efter en halvtimme.

Grebbestad förmådde ett enda skott på mål i första halvlek och det kom efter ett bra anfall på vänsterkanten. Peter Mandic hittade Lukas Berntsson som i sin tur hittade in till Isac Ohlsson som sköt direkt men rakt på Högsäters målvakt som räddade till en hörna.

En halvlek vi snarast får glömma.


Andra halvlek
Andra halvlek blev bättre och redan under första minuten hade Grebbestad lyckats få till två målchanser. Först ut var Isac Ohlsson med ett skott som Högsäters målvakt klarade utan problem. Men han rullade sedan ut bollen till Pontus Johannesson som tappade den till Joakim Berggren som hitta Philip Hällgren som kunde avancera något och skjuta ett bra skott som tvingade Högsäters målvakt till en bra räddning till hörna.

Efter 55 minuter utmanade Joakim Berggren bra och kom så när till avslut från nära håll men han stoppades via en utmärkt brytning. Men Högsäter fick inte bort bollen ordentligt och Victor Edvardsson dribblade sig in och revs ner och Grebbestad fick en straff.

Straffen i 56 minuten sattes säkert av Joakim Berggren till 1-1.

Sedan tickade klockan bara fram tre minuter, till den 59 minuten. Victor Edvardsson lyfte in en hörna som Lukas Berntsson kunde nicka in till 1-2! En snabb vändning på matchen!

Minuten senare var Lukas Berntsson nära att öka på för Grebbestad. Oscar Landgren lyfte in bollen och Lukas kom bra men nickade i backen och över ribban i ett jätteläge.

Men i stället slarvade Grebbestad i uppspelsfasen efter 64 minuter och Högsäter kom snabbt och Fredrik Söderqvist hittade Tobias Arvidsson som satte 2-2.

Efter 67 minuter fick Grebbestad en frispark i bra läge. Skottet från Joakim Berggren hade bra fart men var allt för rakt på Högsäters målvakt som räddade.

Men minuten efter kom målet som skulle bli segermålet. Lukas Berntsson spelade i djupet mot Philip Hällgren och Isac Ohlsson. Isac kom bäst och kunde med en touch ta med sig bollen förbi Högsäters målvakt och sedan lyfta in 2-3. Isacs första mål i Grebbestadströjan!

Grebbestad hade två provspelare med i matchen och strax efter ledningsmålet fick Ezekiel Tawiah ett fint läge. Han drev själv upp bollen och fick sedan tillbaka bollen och sköt men Högsäters försvar var fint med och slängde sig och kunde blockera skottet.

I slutet av halvleken kom Högsäter bra och Fredrik Söderqvist var ett hot och Grebbestad räddades av en bra utrusning av Anders Tjernberg.

Efter 81 minuter fick Grebbestad en frispark från ca 25 minuter. Amel Licina sköt bra men Högsäters målvakt svarade för en bra räddning till hörna.

Högsäters sista bra chans till kvittering kom efter 83 minuter. Fredrik Söderqvist tunnlade sig till ett friläge men skottet smet strax utanför den bortre stolpen.


Efter matchen fick jag ett ord med segerskytten Isac Ohlsson:

Isac, seger med 3-2 mot Högsäter i en match som blev jämnare resultatmässigt än vad vi räknat med?
– Jo, så är det men man skall inte dra för stora växlar av matchen. Det är varmt, det är första träningsmatchen efter uppehället. Nu blickar vi bara framåt!

Första halvlek var så där spelmässigt. Det gick långsamt och vi fick inte till något framåt
– Jo, vi hamnade i deras tempo. Vi skapade inte alls mycket. Vi har väl en del boll men det var väl inte mer än så och så släpper vi in ett riktigt skitmål.

Andra halvleken då. Såg direkt piggare ut framåt och två lägen inom 60 sekunders spel och sedan kom även målen
– Ja, vi pratade om att inte falla ner i deras tempo och när bi väl drev upp tempot föll resten på plats.

Du själv, äntligen mål i Grebbestadströjan, är det så det känns?
– Lite så är det ju. Men det är en träningsmatch och nu hoppas jag dom kan komma även i serien.

Berätta om målet då. Du fick en bra djupledsboll…
– Jag tror faktiskt inte bollen var mot mej? Jag tror den var mot Philip Hällgren men jag kom bra från andra sidan och kom före både målvakt och försvarare. Tog med mig bollen via en touch i luften förbi målvakten och satte den sedan på andra touch, med vänstern, i mål.

Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, seger 3-2 mot Högsäter i en match jag tror du kanske inte är fullt nöjd med om man ser till spelet under 90 minuter. Viktigast kanske att få en match i benen?
– Jag är mest nöjd med att vi vinner! Det har vi inte gjort så mycket i år. Ibland ser matcherna ut så här och kan man då gåt ut som segrare är det ju bra. Sedan vill vi ju få ut mer av vår fotboll. Men tidigare har prestationen varit bra och resultaten dåliga. Idag var det tvärtom. Sämre prestation men bättre resultat. Så jag är nöjd med att vi vinner och att ha fått en match i benen. Bröderna Berisha, Marcus Knutsen och Fredrik Söderqvist är riktigt bra.

Ett skitmål vi åkte på i första
– Ja, lite så det sett ut i serien med. Vi släppte inte till många lägen men en kommunikationsmiss och ingen gick på boll och Fredrik Söderqvist kunde utnyttja det. Sådant händer.


Bättre fart i andra och snabbt två målchanser
– Vi ändrade lite. Samma formation men med andra spelare. Vi ville att vår fria gubbe skulle komma högre upp som var tanken från början. Det blev genast farligt och Philip Hällgren kom in och kom bra med djupledslöpningar, det blev skillnad!

Skönt attv få se Isac Ohlsson med sitt första Grebbestadsmål?
– Det var en bra djupledsboll där Isac kom först och kunde lyfta in den. Skönt för han och för oss.


Oroväckande i stället Jimmie Larsson som klav av med skada?
– Inte alls bra! Vi får avvakta och se hur illa det är men det var inte riktigt det vi behövde.

Två provspelare idag, hur tycker du det fungerade?
– Efter förutsättningarna gör dom det bra. Båda har typ rest runt halva jordklotet och kom hit igår. Tränade ett lättare pass med oss igår och sedan 90 minuters fotboll idag. Efter dessa förutsättningar så gör dom det bra. Dom ser ut att vara duktiga fotbollsspelare. Dom skall träna med oss under nästa vecka så får vi se vad vi behöver och vad vi är ute efter.

Högsäters GF-GIF 2-3 Högsäters GF Bilder Högsäter-Grebbestad

Tror det kan vara bra saker på gång!

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.