28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Grebbestads IF 3 - 1 Angered BK
         
 
         
 
         
     
1-014. Joakim Berggren
Assist: 17. Lukas Bäckström
1-1
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 11. Jesper Mattsson
2-111. Jesper Mattsson
Assist: 14. Joakim Berggren
3-114. Joakim Berggren
Assist: 21. Philip Hällgren


Valon Gashi och ny...

Grebbestads målsky...

Sista läget för An...

Markus Svensson ja...
35 bilder till i galleriet
Grebbestad skrällde mot Angered

Efter klar förlust i senaste matchen mot Lidköping hade man inte stora förhoppningar om poäng mot topplaget Angered. Men Grebbestad stod för bästa matchen under säsongen och vann fullt rättvist med 3-1 efter två mål av Joakim Berggren och ett av Jesper Mattsson.

Första halvlek
Med viktiga spelare skadade och Christoffer Söderlund avstängd fick Grebbestad knappt ihop spelare till bänken. Två utespelare och tvåmålvakter fanns där. Och då med en mindre bra match mot Lidköping för några dagar sedan. Poängchans. Kan ju bara prata för mig själv och för en gångs skull trodde jag inte på poäng.

Men tidigt i matchen visade Grebbestad att man ville vara med och slåss om tre poäng och första halvlek var riktigt bra!

Grebbestad första framstöt i matchen kom efter fem minuter och det var Victor Edvardsson som slog en bra djupledsboll som Kebba Nyang han precis före Joakim Berggren och fick ut bollen till en hörna.

Grebbestad piggast under första kvarten men så mycket mer än den fina bollen mot Joakim Berggren fick vi inte se där.

Angered bleka framåt så här långt men seriens skyttekung Haris Avdiu provade i alla fall med ett skott efter 15 minuter men högt över.

Efter 20 minuter blev Grebbestad bortgjorda på mittplan och man hittade Frane Sirinic som kom fri mot Mattias Jansson som kom ut bra och lyckades styra Frane ut mot kanten. I slutändan fick Frane försöka med ett inspel som misslyckades.

Tre minuter senare stod Isac Ohlsson för en bra prestation när han först gjorde en brytning och tog sig framåt, förbi ett par man men avslutet smet metern utanför den bortre stolpen.

Grebbestad hade nu en fin period i matchen och i 27:e minuten fick man en dubbelchans. Först slet sig Valon Gashi fri men Aléxis Mitrovgenis räddade skottet. Returen sedan till Joakim Berggren men då hade försvarare hunnit in i mål och kunde blockera Joakims skott.

Efter 32 minuter fick Grebbestad ett inkast. Valon Gashi kastade långt, Lukas Bäckström nickskarvade och Joakim Berggren mötte fint med en akrobatisk volley. Pang! 1-0 för Grebbestad!

Bara fyra minuter senare hade Angered hörna men Grebbestad ställde om snabbt och Joakim Berggren hade så när blivit helt solo men fick bollen lite för långt fram och Aléxis Mitrovgenis kunde avvärja.

Grebbestad var sedan nära 2-0 strax efter. Isac Ohlsson prickade ribban och sedan var Valon Gashi farligt framme på returen men Angered fick undan till en hörna.

I den 40 minuten krossade Victor Edvardsson fint till Philip Hällgren som hittade in till Markus Svensson som sköt. Skottet blockerades men Grebbestad vann tillbaka boll och hittade Victor Edvardsson som sköt bra men precis utanför.

I slutminuten fick plötsligt Angered ett friläge från ingenstans. Haris Avdiu helt fri mot Mattias Jansson som kom ut bra och lyckades rädda. Vilken viktig räddning.

1-0 i paus efter mycket fina 45 minuter av Grebbestad.

Andra halvlek
Till den andra halvleken gjorde Angered omedelbart två byten. Om detta var planerat eller på grund av Grebbestads fina halvlek låter jag vara osagt. In kom bla duktige spelfördelaren Oscar Danielsson och det blev bättre fart på Angered.

Och det var nära att Angered fått en smakstart på halvleken då man efter bara två minuter fick till en bra chans lite lättvindigt när man hittade in till frie Frane Sirinic som dock avslutade svagt.

Efter 50 minuter slog Angered en snabb hörna och det blev lite studs hit och dit innan Grebbestad lyckades få bort bollen. Helt klart ett farligt läge.

Efter 59 minuter slog Angered en bra djupledsboll mot Mohanad Al-Jarah men Mattias Jansson var vaken och kom ut bra och kunde rensa bort bollen.

Minuten senare var Angered farligt framme igen. Lite passivt i Grebbestad och Haris Avdiu kunde bryta och blev fri men Mattias Jansson kom ut blixtsnabbt och klarade!

Angered kom närmare en kvittering och efter 65 minuter kom man fint på sin vänsterkant och hittade in till Frane Sirinic som fick ett jätteläge men Mattias Jansson stod för en strålande räddning till hörna.

Och på den följande hörnan så kom 1-1. Andrabollen damp ner hos Mohanad Al-Jarah som kunde pricka in 1-1 vilket väl inte var helt orättvist här sett efter chanserna.

Grebbestad replikerade med att byta in Jesper Mattsson i den 67 minuten. Två minuter senare stod han för en grym prestation när han lurade sin försvarare och avancerade mot mål och prickade in 2-1 för Grebbestad!

Direkt efter slog Grebbestad ett uppspel som såg ofarligt ut men Angeredsförsvararen missade märligt bollen vilket gav ett fint läge för Valon Gashi som kom en mot en och i slutändan blockerades skottet till en hörna.

I den 76 minuten kom 3-1. Philip Hällgren hittade ut till Joakim Berggren och läget påminde om Jesper Mattssons 2-1. Joakim gjorde precis som Jesper, lurade sin försvarare och kom fri från kanten och placerade in 3-1!

Angered blev nu allt desperatare i sina attacker och det blev fler och fler långbollar. Oscar Landgren gjorde en brytning på en sådan och kunde sedan hitta Valon Gashi som drev fram och sköt men precis utanför.

Sista chansen för Angered att ta sig in i matchen kom på en billig frispark efter 85 minuter men Haris Avdius skott smet klart utanför.

Därmed lyckades Grebbestad besegra topplaget Angered och hålla seriens skyttekung mållös.


Efter matchen fick jag ett ord med Jesper Mattsson som gjorde sitt andra inhopp efter sin skada och fick kröna detta med ett viktigt mål:

Jesper, en grymt viktig seger med 3-1 mot Angered. Hur känns det så här direkt efter?
– Riktigt bra! EN riktigt bra match av oss. Vi ligger bra hela matchen tycker jag. Tydlig idé om hur vi skulle spela vilket tydligt märktes även från sidan.

Du kom in minuter efter Angereds 1-1 och det gick inte jättelång tid innan du fick en bra boll på kanten, lurade din försvarare och sedan var det full fart mål, berätta
– Jag hade ett försprång på backen redan innan men valde att vänta in honom för att få ner hans fart för att sedan kunna sticka och lyckligtvis gick bollen in med lite hjälp av en styrning på en försvarare.

Sedan kom även 3-1 när Joakim Berggren prickar in sitt andra mål. Sett över hela matchen, rättvis seger?
– Ja, verkligen! Vi gör inte många misstag idag och ligger extremt rätt som jag sa tidigare. Vi gjorde allt som vi skulle idag!

Är vi på gång nu?
– Det känns så!


Efter matchen fick jag ett ord med 2-målskytten Joakim Berggren

Joakim, 3-1 mot topplaget Angered. Något oväntat men jag antar att ni spelare alltid går för seger
– Jo absolut. Vi vet ju att vi är ett bra lag. Det är bara att vi inte riktigt fått till det och självförtroende har då varit lågt hos många inklusive mig själv.

Riktigt bra match och första halvlek mycket bra.
– Absolut. Vi gjorde alla precis det vi sa att vi skulle göra före matchen.

1-0 av dig. Riktigt snyggt mål!
– Ja, lite halv cykelspark på den. Riktigt skönt när den satt.

Det blev en kvittering men vi vände snabbt med mål av Jesper Mattsson. Swedan fick då sätta ett andramål, ett mål som till stora delar påminde om Jespers mål
– Ja, det målet var jag riktigt nöjd med. Ett hårt bra skott i bortre, Riktigt gött!

Formen uppåtgående för Grebbestad?
– Ja, det tror jag absolut!


Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, det är några minuter efter matchen nu. Hur mycket är du uppe i varv??
– Nu har jag lugnat mig lite grann. Jag hade ganska hög puls under matchens gång, kanske lite för hög puls ibland? Men jag ville så gärna att vi skulle vinna. Jag tycker att vi gör en så otroligt gedigen försvarsinsats till skillnad från en del andra matcher.

– Jag tycker grabbarna förtjänade att ta hem segern idag!

Jag kan väl erkänna att jag själv inte hade så stora förhoppningar om poäng idag med tanke på hur det gått och match mot ett topplag. Men så jäkla skönt att ni kunde visa att jag hade fel!
– Ja, det glädjer mig med 😊 Vi hade ett bra snack efter matchen mot Lidköping där jag tycker vi var trubbiga i försvarsspelet. Vi jobbade inte som vi hade sagt. Vi hade en bra träning igår där vi gick igenom hur vi skall försvara och jag var tydlig i det idag med inför matchen. Ett bra försvarsspel i 90 minuter där vi jobbar för varandra så kommer vi att få lägen. Vi skulle ligga lågt och att dom fick ha lite boll men dom vill ju då flytta fram folk och då kan vi få ytor för omställningar.

– Till skillnad från andra matcher satt vi försvarsspelet och tog tillvara på målchanserna. Vi kunde kanske gjort något till men det kunde ju även dom ha gjort.

En riktigt bra första halvlek spelmässigt och har 1-0 efter ett fint mål av Joakim Berggren
– Ja. Ett inkast med skarv och så kom han perfekt så det var ett fint mål. Sedan hade vi skott i ribban. Tror till och med att den studsade i ribban två gånger? Vi hade fler lägen och ledde rättvist.

Andra halvlek med en kvittering där vi hade ett grymt läge att komma fritt mot mål och fick en märklig avblåsning mot oss? Så 1-1 där kändes tungt
– Motståndarna är oftast hungrigast första 15-20 minuterna i en halvlek då det finns mycket energi och dom fyller på. Så inte helt ologiskt heller. Men som du säger, en enkel frispark i läget precis före där vi hade kommit fria annars.

Repliken omedelbar. Du satte in Jesper som bara behövde två minuter
– Nej, det gjorde han inte. Han behöver inte många minuter varken på planen eller träningar. Han kan göra mål ändå (med syftning på skadefrånvaro). Det var skönt han fick komma in. Med tanke på hans skada visst vi att han har runt 20 minuter i kroppen. Skönt att få in en sådan spelare som går rakt på mål när läget dyker upp.

Joakim Berggren visade fin form med, två vackra mål
– Joakim är stark när han kan bryta in från kanten vilket är hans drömläge egentligen. Han har gjort många sådana mål på träningarna.

Stort grattis till segern
– Tusen tack!

GIF-Angered BK 3-1 Angered BK Bilder Grebbestad-Angered

Bilder Grebbestad-Angered

Nu finns det 39 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Angered

GIF-Angered BK 3-1 Angered BK Grebbestad skrällde mot Angered

Tror det kan vara bra saker på gång!

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.