28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 


Grebbestad-Yxhult 5-2

Grebbestad-Yxhult 5-2

Grebbestad-Yxhult 5-2

Grebbestad-Yxhult 5-2
31 bilder till i galleriet
Viktig seger mot Yxhult - update

Med fina 5-2 besegrade Grebbestad Yxhult på hemmaplan efter 3-1 i paus. Yxhult på sjunde plats inför denna omgång hade svårt med Grebbestads fina omställningar som avgjorde matchen.

Första halvlek
Yxhult var det lag som öppnade klart piggast i matchen och efter sju minuter kom 0-1. Det var en hörna som lyftes in och möttes perfekt av Carl Hägg som nickade in ledningsmålet.

Men efter detta började Grebbestad så sakteliga hitta rätt även om Yxhult i perioder hade en del boll på offensiv planhalva och då anförda av målskytten Carl Hägg samt Jens Grønneberg Johansen.

Ett första prov på fint omställningsspel av Grebbestad kom efter nio minuter då man hittade Jesper Mattsson på djupet. Jesper rundade Yxhults målvakt Johan Björn men vinkeln blev inte den bästa och en försvarare han in och kunde stoppa avslutet metern från mållinjen.

Grebbestads kvittering kom efter tolv minuter. Victor Edvardsson lyfte fint fram bollen till Isac Ohlsson som via en akrobatisk nertagning blev fri och lobbade in 1-1.

I början av matchen var det nästan mål vid varje målchans och efter 18 minuter kom nästa målchans och då nästa mål. Victor Edvardsson slog en lång crosspassning som nådde Christoffer Söderlund. Christoffer Mötte med pannan och det blev en perfekt nickpassning till Isac Ohlsson som var helt solo i mitten och rullade in 2-1 för Grebbestad.

Intrycket man hade efter de inledande 20 minuterna var att Yxhults kapacitet framåt var betydligt bättre än bakåt där man helt klart såg sårbara ut.

Efter 22 minuter kunde Carl Hägg avancera framåt bra och via ett väggspel tog han sig in i Grebbestads straffområde och fick dubbla skottchanser som båda täcktes fint av Grebbestadsförsvaret.

Tre minuter senare var Grebbestad lite illa ute då man slog ett par tre riktigt farliga passningar inom backlinjen men man lyckades reda ut det hela.

Efter 27 minuter kom Yxhult bra och efter väggspel kom Eskil Thor i ett fint läge men Mattias Jansson som var tillbaka i Grebbestads mål svarade från en fin parad och 2-1 stod sig.

Två minuter senare hade Grebbestad inkast och bollen hamnade hos Victor Edvardsson som crossade fint mot Philip Hällgren som mötte på volley. Träffen blev ganska bra med bollen gick rakt på Johan Björn.

Efter en halvtimme hade Yxhult en hörna och denna gång nådde bollen Eskil Thor som ganska bra träff med nicken men en bit över.

Efter 32 minuter svarade Grebbestad för ett mindre bra uppspel och Carl Hägg kunde vinna bollen och spelade fram till Jens Grønneberg Johansen som fick fritt skottlägen men skottet smet klart över.


Minuten senare svarade Yxhult för ett svagt uppspel och Victor Edvardsson kunde bryta och satte direkt fram bollen på Jesper Mattsson som satte högsta fart framåt, utmanade och gick i sidled och sköt och bollen satt fin 3-1.

3-1 paus efter fin omställningsfotboll av Grebbestad.

Andra halvlek
Andra halvlek höll på att få en marddrömstart för Grebbestad då Yxhult drog en djupledsboll på Rasmus Gustavsson Engdahl som dock sköt utanför i fritt läge. Men här var inte Grebbestadsförsvaret vakna och kanske inte heller Mattias Jansson? Chansen såg helt klart allt för lättvindigt ut.

Grebbestad hade även ändrat om lite i laget efter den första halvlek då man ville stänga av vissa ytor för Yxhult. Och synbart var ju då att Yxhult fick en del mer boll utan att då skapa en massa målchanser.

Efter 51 minuter fick Grebbestad en hörna och Valon Gashi mötte fint med pannan men bollen smet en bit över.

I den 56 minuten var det nog ganska nära straff för Yxhult. Efter en studsande boll skulle Patrik Adamczyk resa bort bollen men såg ut att träffa en Yxhultspelare. Men domaren friade och jag stod ju en bra bit ifrån.

Grebbestad hade även i den andra halvlek fina omställningar och efter 65 minuter hittade Valon Gashi Isac Ohlsson som blev helt fri men skottet smet precis utanför.

Men i samma minut efter slarv i Yxhults uppspel kunde Philip Hällgren bryta och spela fram Valon Gashi som sköt bra. Johan Björn klarade dock skottet men på returen följde Philip Hällgren upp och satte 4-1!

Fyra minuter senare tog Yxhult en snabb frispark vilket gav ett bra läge för Kristoffer Näfver men Mattias Jansson klarade.

Efter 70 minuter kom nytt slarv i uppspelsfasen av Yxhult och återigen vann Philip Hällgren boll fram till Valon Gashi som nu prickade in 5-1!

Efter 81 minuter kunde Yxhult reducera. Det var en boll som såg ut att gå till en hörna men Yxhultspelare löpte på och fick till ett inlägg till Anton Österberg som tryckte in bollen till 5-2.

Valon Gashi hade sedan två frilägen till utan att få in bollen.

Detta gjorde att Grebbestad tog en viktig och rättvis vinst. Helt klart bättre än Yxhult i offensiven denna dag och man skapade flest chanser och därmed var segern rättvis!Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, en riktigt skön hemmaseger med 5-2, känslor just nu?
– Jätteglad, välförtjänt. Jag tycker vi sårar Yxhult tufft när dom bjöd oss på ytor bakom sin baklinje. Vi hade ett anfallspar som löpte mycket och även satte bollarna idag. Sedan hade dom ett hårt jobbande lag bakom sig. Det såg bra ut!

Jag tyckte Yxhult började piggt i matchen och så långt var det rättvist när dom satte 1-0 efter bara 7 minuter
– Vi hade pratat om att dom var bra på fasta där dom hare en fin fot som lyfter in bollarna. Så vi skulle försöka undvika att ge dom hörnor och fasta. Men dom kan ändå nicka in 0-1 på en hörna där Carl Hägg får gå upp allt för ostört på, Vi hade både zon och markering i det området så det såg för lätt ut. Matchen hade ju knappt börjat här så men visst, dom var kanske lite piggare än oss så långt?


Men som du var inne på fick vi fina ytor i omställningar där vi sårade dom rejält och vände till 3-1 i paus
– Vi hade partat om hur viktigt det var att hitta ytorna på kanterna och på djupet. Dom pressar högt och det blir stora ytor för oss när vi tog oss förbi den pressen vilket fungerade perfekt då våra forwards verkligen ville löpa på djupet idag.

I den andra kändes det som vi inte gick lika mycket framåt utan mer försökte bevaka ledningen men vi kunde ändå gå ifrån till 5-1
– Det var även lite planerat. Vi ändrade om i laget då vi hade lite svårt med Jens Grønneberg Johansen i första halvlek. Han droppade och hittade väggspel så dom kunde ta sig runt och förbi centralt och det tycker jag vi fick bort till den andra halvleken.
– Vi ledde ju med 3-1 så måste något lag framåt var det ju dom och det skulle ju ge oss förmodligen ännu större ytor på spelvändningar.

Ladda batterierna till en viktig veckomatch mot Skövde
– Ja, ny match på onsdag och nu är det ju kul när man vunnit, det är visserligen alltid kul med matcher. Men det blir förstår roligare att åka till Skövde med en vinst idag och poäng borta mot Kumla före det. Vi vet vad som måste göras så det är bara att ladda om.

GIF-Yxhults IK 5-2 Yxhults IK Bilder Grebbestad-Yxhult

Bilder Grebbestad-Yxhult

Nu finns det 35 bilder i Galleriet

Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Yxhult

GIF-Yxhults IK 5-2 Yxhults IK Viktig seger mot Yxhult - update

David var också enda spelaren på planen som blev varnad.

Div II Norra Götaland
2022-08-05 19:00

HERRESTADS AIF
0-3

Undavallen, Uddevalla
Div II Norra Götaland
I övermorgon 19:00
SÄFFLE SK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
FIK/GIF Herrar
Skredsviks SK (h)
2022-08-14 16:00
Siljevi

P08
IK Svane (b)
2022-08-14 12:00
Svanevallen

F07-09
Sarpsborg FK, träning (h)
Igår 19:00
Siljevi

F07-09
Tanums IF (h)
2022-08-15 19:00
Siljevi