Grebbestads IF 2 - 1 Nordvärmlands FF
         
 
         
 
         
     
0-1
1-121. Philip Hällgren
Assist: 7. Isac Ohlsson
7. Isac Ohlsson
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 14. Joakim Berggren
2-19. Valon Gashi
Assist: 7. Isac Ohlsson
Ut: 21. Philip Hällgren
In: 23. Felipe Lazcano Fernandez
Ut: 7. Isac Ohlsson
In: 5. Peter Mandic


Grebbestad-Nordvär...

Grebbestad-Nordvär...

Grebbestad-Nordvär...

Grebbestad-Nordvär...
23 bilder till i galleriet
Bilder Grebbestad-Nordvärmland

Nu finns det 27 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Nordvärmland

GIF-Nordvärmlands FF 2-1 Nordvärmlands FF Födelsedagsbarnet Valon Gashi avgjorde mot Nordvärmland

Födelsedagsbarnet Valon Gashi avgjorde mot Nordvärmland

Grebbestad vann den mycket viktiga matchen mot Nordvärmland med 2-1 (1-1). Gästerna tog ledningen i matchen innan ett fint anfall gav 1-1 genom Philip Hällgren. Sedan fick alltså födelsedagsbarnet Valon Gashi nöjet att avgöra med 12 minuter kvar att spela.

Första halvlek
Grebbestad kom till start direkt med två av den nya killarna som precis blivit spelklara. Patrik Adamnczyk som spelat i Grebbestad tidigare och Shad Omar.

Grebbestad öppnade passivt och Nordvärmland var det lag som öppnade matchen piggast men i chansväg hände inte så mycket före det gått 15 minuter.

Då lyfte Nordvärmland in en boll som Mattias Jansson gick ut på och i en tuff duell med Niklas Bengtsson fick han en rejäl tryckare och gick i backen. Domaren lät spelet fortgå och då hade ju Niklas Bengtsson inget problem att rulla in bollen i tomt mål. Märkligt att domaren inte blåser frispark? Hur som helst 0-1 i matchen.

Grebbestads första skott kom efter 24 minuter då Victor Edvardsson hittade Oscar Landgren som tog med sig bollen och sköt ett volleyskott som Anthony Halter5man klarade säkert och nog såg det även ut som skottet smitit strax utanför.

Två minuter senare slog Grebbestad en livsfarlig passning in centralt som Nordvärmland snappade upp och direkt skickade i djupet på Niklas Bengtsson som blev fri. Niklas avslutade bra men Mattias Janssons fotparad var grym och höll Grebbestad kvar i matchen. Tänk vad tungt det varit med 0-2.

Efter en halvtimme kom Nordvärmland på vänsterkanten och fick till ett inspel mot Linus Olsson som löpte in från sin högerkant men hans avslut gick ett antal meter utanför.

Så här långt i matchen var det Nordvärmland som varit det piggaste laget men så sakteliga började Grebbestad ta sig längre fram i planen och skapa lite chanser.

I denna vevan fick man ett par chanser men vinklar var antingen lite för snäva eller så kom inspelen för nära målvakten Anthony Halterman.

Efter 35 minuter lyfte Grebbestad in en frispark som nådde Valon Gashi som nickade men nicken smet en bit över och var väl aldrig riktigt nära.

Minuten senare kom Grebbestad igen och Isac Ohlsson slog ett bra inspel mot Jesper Mattsson som sköt direkt men skottet smet klart utanför.

Grebbestad jobbade sig närmare mål och efter 39 minuter fick man ett gratisläge. Anthony Halterman gick ut och plockade ner bollen men föll över en spelare och tappade bollen rakt i fötterna på Valon Gashi som nog blev lite överraskad överläget och avslutade snabbt men utanför när målvakt var ur spel och endast försvarare närmare mållinjen.

Men så kom kvitteringen och det var vackert. Grebbestad kom fint på högerkanten och Victor Edvardsson hittade Isac Ohlsson på djupet. Isacs spelade in, Jesper Mattsson kom bra men hoppade över bollen som då hittade Philip Hällgren som snyggt placerade in 1-1. Philips första mål för Grebbestad!

Detta blev det sista som hände i målchansväg. Nordvärmland hade ett utmärkt läge för 2-0 ledning men alltså 1-1 i stället och sett efter chanser nog motiverat.


Andra halvlek
I den andra halv lekens andra minut kom Anthony Halterman ut fel och Isac Ohlsson kunde sno bollen. Men Isac var ner mot kortlinje men fick ändå ett fint läge att skruva in bollen i tomt mål men den gick i stolpens utsida. Av Isacs reaktion bör bollen tagit på en Nordvärmlandspelare och till hörna men det blev inspark och en varning till Isac.

Sedan i matchens 53:e minut kom en situation som nog blev matchavgörande. Emil Portén i Nordvärmland fick en varning i första halvlek och försökte sedan filma till sig en frispark/straff (kan inte som om det var innanför eller utanför 16-metare) och domaren plockade upp ett andra gult kort och Grebbestad fick då 37 minuter i numerärt överläge.

Grebbestad gick för segermål direkt efter utvisningen och man hade några snabba bra anfall. Bland annat när Victor Edvardsson hittade Oscar Landgren som i sin tur hittade Isac Ohlsson men skottet gick rakt på Anthony Halterman.

Direkt efter (60 minuter) fick Grebbestad en hörna och när andraläget kom fick Valon Gashi chansen via en cykelspark. Bra träff men rakt i bröstet på en försvarsspelare i Nordvärmland. Vilket läckert mål det kunde blivit för födelsedagsbarnet!

Men efter detta tappade Grebbestad fart i spelet och Nordvärmland såg för en period piggare ut igen och bland annat kunde inhopparen Dawood Bethio Yako komma till skott men Mattias Jansson klarade säkert.

Efter 68 minuter slarvade Nordvärmland vilket gav en chans för Jesper Mattsson som utmanade och fick iväg ett skott men han fick ingen fart på bollen så Anthony Halterman klarade.

Efter 73 minuter fick Dawood Bethio Yako ett nytt läge när han tog sig in i planen och sköt men riktningen blev illa och gick långt utanför.

Efter 78 minuter fick Grebbestad ett inkast. Valon Gashi kastade långt och plötsligt fick Patrik Adamczyk läget men skottet räddades och returen gick farligt mot Isac Ohlsson men Anthony Halterman kunde reda ut det hela. Men Grebbestad sedan snabbt tillbaka bollen och Isac Ohlsson lyfte in bollen till Valon Gashi som klippte till på volley. Bollen i backen och i en otagbar båge över målvakten till 2-1 för Grebbestad.

Grebbestad fick sedan en bra chans till. Valon Gashi vann boll vid kortlinje och fick in den till Jesper Mattsson som släppte vidare till Isac Ohlsson som sköt men Nordvärmlands försvar var bra med och kunde blockera skottet.

Efter 84 minuter kom Jesper Mattsson fint och tog sig förbi ett par man innan Christopher Dinu Suta kunde bryta med en härlig tackling i sista stund.

I 89:e minuten kom Joakim Berggren med ett bra indikativ och han tog ända fram till skott och Anthony Halterman tvingades till en bra räddning.

På slutet tryckte Nordvärmland upp och lite med hjälp av märkliga domslut fick man till farliga lägen. En frispark utifrån som sköts i muren. En dubbelhörna och en boll som lyftes in bra. Bartosz Lekiqi nickade in vidare mot farligt läge där Peter Mandic kunde dyka upp och nicka undan till en resultatlös hörna.

Så efter dryga tre tilläggsminuter blåste domaren av och Grebbestad hade klarat av att bärga hem tre grymt viktiga poäng och man klättrade upp över nerflyttningsstrecket.

Efter matchen fick jag ett ord med segerskytten och födelsedagsbarnet Valon Gashi

Valon, seger 2-1 mot Nordvärmland. Det var en grymt viktig match så segern känns extra skönt antar jag?
– Ja, det var ju en 6-poängsmatch så oerhört viktigt för oss att få med oss tre poäng.

Tuff start med 1-0 för Nordvärmland efter kvarten. Hur kändes det i det läget?
– Jo, det var ju segt och jobbigt. Men vi krigade på och kämpade för varandra och fick utdelning med 1-1 före pausen vilket var jätteviktigt.

Andra halvlek då. Dom fick en man tidigt utvisad men vi fick inte riktigt igång spelet efter det och i perioder hade Nordvärmland mer boll
– Ja. Men dom skapade inget egentligen. Men vi krigade på och det är tre poäng som räknas och hur vi tar dom är skit samma.

Du fyller år idag och du fick kröna dagen med att sätta segermålet
– Ja. Det var skönt att få sätta dit den. Men jag hade hellre satt cykelsparken i stället.


Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, segrare i denna viktiga match. Hur känns det just nu?
– Jättebra! Det var en tillknäppt match tycker jag. Det märktes att det var två lag som inte ville förlora vilket syntes på spelet stundtals. Men jag tycker att vi succesivt jobbade oss in i matchen efter deras 1-0 efter en kvart. Jag tycker väl det såg ut som vi borde haft en frispark där men…

– Men vik kom tillbaka och när dom fick sin utvisning var det egentligen vi som förde matchen. Dom var lite farliga i sitt omställningsspel men det kändes som vi hade ganska bra kontroll på det.

Dom tog ledningen som du sa och dom hade ett ypperligt läge för 2-0 som Mattias Jansson räddade
– Jag brukar skämta med Mattias Jansson och säga: Det är därför då står där i mål, du skall ta dom vilket han gjorde. Mattias är fantastisk och gör många fina räddningar.

En go kvittering i slutet av första halvlek, minut 41. Philip Hällgren med ett bra avslut som satt säkert
– Ja, det var ett fint anfall. En spelvändning först och sedan med boll på djupet på Isac Ohlsson i en yta som fanns ganska ofta på vår högerkant. Isac spelade in mot Jesper Mattsson som var först på bollen men hoppar över den vilket friställde Philip Hällgren. Ett jättefint fotbollsmål där Philip bara kunde bredsida in bollen!

Tidigt i andra fick vi fördelen att spela med en man mer efter deras utvisning. Tyckte i perioder att Nordvärmland hade en del boll utan att skapa chanser
– Det är lätt att det blir lite så. Vi vill så gärna vinna och vill inte gå bort oss och springa en och en. Då fick dom lite boll. Men det som var jobbigast för oss var deras uppspel på Niklas Bengtsson, han var val 2,30 lång eller något. Han var stark och vi fick jobba hårt mot honom och vi gjorde det bra tycker jag.

Segermål genom Valon Gashi. Ett lurigt studsande skott som gick i en perfekt båge över deras målvakt. I en så här viktig match måste det känts grymt skönt när den satt?
– Ja, så klart! Valon Gashi har haft många lägen för oss. Liknande lägen som denna men missat trots bättre träffar, kanske för bra träffar ibland. Men idag var det ett riktigt målskyttsmål han fick till, en halvträff som går i backen och över deras målvakt och i mål i bortre gaveln. Bra gjort! Dessutom på hans födelsedag och när han fick spela på en ovan plats som central mittfältare och han gjorde ett hårt bra jobb för laget. Kul han fick kröna hårt jobb på födelsedagen med ett mål.

Två nyss inplockade spelare gick direkt in i laget, Patrik Adamczyk och Shad Omar. Dina intryck av dom i deras första match med laget?
– Jättebra tycker jag. Shad gjorde dessutom sin första seniormatch. Han har spelat ungdomsfotboll i IFK Uddevalla, Oddevold och tränat med Ljungskiles a-lag under denna vår. Men har aldrig spelat en seniormatch och på det sättet han gjorde det är imponerande tycker jag. Lugn och fin med bollen och trygg i försvarsspelet.

– Patrik Adamczyk har inte spelat fotboll på ett år i princip och är redan så här bra i sitt positionsspel och kampspel. Jag har haft han förr men jag tycker han utvecklats till en ledare som pratar mycket och styr backlinjen. En röst på plan som vi kanske inte haft tidigare.

GIF-Nordvärmlands FF 2-1 Nordvärmlands FF Bilder Grebbestad-Nordvärmland

Grattis Hugo, jättekul att få se dig på alagsträningarna ❤️⚽️🖤

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Träningsmatch
I övermorgon 19:30
IFK UDDEVALLA (b)
Kamratgården, Uddevalla


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.